Gerdi | Aquazoo in coronatijd

by anoniem
Aquazoo

Nu de horeca weer is gesloten en er steeds minder mag zijn er gelukkig nog wel uitjes die je kunt gaan ondernemen. En het zuiden des lands heeft pas komende week vakantie dus hierbij een tip van mij: Aquazoo in Leeuwarden!

Aquazoo

Ooit is Aquazoo begonnen als otterpark en groeide steeds verder tot een dierenpark met allerlei waterdieren. Ondertussen zijn er naast waterdieren ook ontzettend veel landdieren te zien en vind je een leuke samenstelling van allerlei inheemse en uitheemse dieren! Je kunt er onder andere ijsberen, pinguïns (waar je zelfs bij in het verblijf mag!), zeeleeuwen en flamingo’s bekijken. Daarnaast hebben ze ook genoeg landdieren.

dieren Aquazoo

Reserveren

Vooraf aan je uitje moet je wel reserveren om toegang te krijgen. Bij Aquazoo werken ze met een maximaal aantal bezoekers per dag en die mogen in bepaalde tijdsvakken aankomen, zo spreiden ze de bezoekers over de dag en over het park. Speciaal voor de herfstvakantie hebben ze een leuke deal namelijk 30% korting op je tickets!

Park

Vanwege de coronamaatrdegelen geldt er in het park een één richtingsverkeer, dus je loopt als het ware allemaal achter elkaar aan. Dit levert op sommige plekken bij de verblijven van de dieren wel wat opstoppingen op, maar je bent natuurlijk een dagje weg dus relax.

Er loopt een route door het park waarbij je langs alle dieren loopt en onderweg zijn er genoeg leuke paadjes te ontdekken. Die lopen meestal vlak naast het normale wandelpad, maar zijn gemaakt van boomstammen/touwen/over het water en nog veel meer. Dus voor de kinderen valt er onderweg veel te spelen.

vlot Aquazoo

Horeca

Op twee centrale plekken in het park vind je speeltuintjes. In de speeltuin achter in het park staat een enorm springkussen wat nog een hele beproeving is voor de kleintjes om er helemaal bovenop te kunnen klimmen, maar eenmaal boven is er trots en pret. Ook vind je bij de speeltuintjes horeca gedeeltes waar je nu ivm de coronamaatregelen alleen kunt afhalen. Maar om een budgetproef uitje ervan te maken hebben ze ook genoeg bankjes verspreid over het park waar je zelf je eigen broodjes/lekkers op kunt eten.

springkussen aquzoo

Wij vonden het een hele leuk dagje uit en komen regelmatig in Aquazoo, omdat deze dierentuin dichtbij ons huis ligt. Je moet geen enorme dierentuin verwachten, maar genoeg om je een flink aantal uur te vermaken. Zijn jullie wel eens in Aquazoo geweest?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.