Zij vertelt | Evelien werd gepland zwanger op haar 17e.

by Tamara

 

In de rubriek : ‘Zij vertelt’ laat ik elke week een andere moeder aan het woord met haar bijzondere verhaal rond zwangerschap of geboorte. Deze week het bijzondere verhaal van Evelien. Ze kreeg een relatie met een 21 jaar oudere man, raakte gepland zwanger op haar 17e en heeft nu op  haar 21ste 3 kindjes en is zwanger van de vierde! Vandaag doet zij haar bijzondere verhaal!

Zij vertelt.

Evelien raakte gepland zwanger op haar 17e.

 

Toen ik nog erg jong was wist ik al dat ik op oudere mannen viel. Ik heb het dus eigenlijk altijd al geweten. Geen idee waarom eigenlijk, het was gewoon zo. Toen ik 17 was kwam ik de liefde van m’n leven tegen. Het klikte gelijk heel erg goed tussen ons en we hadden dus ook al snel een relatie. Zoals je vast al zal begrijpen was het dus een oudere man. Hij is 21 jaar ouder dan mij. Ik was dus 17 en hij 38, maar wat waren we verliefd op elkaar zeg! Toen ik het aan m’n ouders vertelde waren ze heel erg boos. Ik moest het uitmaken of ik moest uit huis en het contact met mijn ouders verbreken. Dit was misschien wel de moeilijkste beslissing van m’n leven, maar ik heb het contact met m’n ouders verbroken. Ik hielt zo onwijs veel van m’n vriend dat ik verder met hem wou. Ik ben dus bij hem gaan wonen.

De zwangerschap!

Mijn geluk kon niet op toen bleek dat hij net zo’n grote kinderwens had als mij. Ik heb er altijd van gedroomd om een heel groot gezin te krijgen met veel kindjes. Toen we een half jaar een relatie hadden werd ik zwanger. Wat waren we ontzettend blij zeg een kindje, zo bijzonder en onze droom komt uit. Ik ben in die tijd heel veel dierbare mensen om mij heen verloren. Dat ik een relatie had met een oudere man en ook nog eens op mijn zeventiende zwanger was, was dus voor veel mensen niet te verdragen. Nog steeds heb ik nog geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Na 8 maanden en 17 dagen werd ons eerste kindje geboren. Een dochtertje, ‘Fay’. We waren onwijs gelukkig met ons dochtertje. Toen Fay geboren werd was ik 18. Op straat werd ik heel vaak raar aangekeken. Ze dachten dat mijn vriend m’n vader was.

 

Opnieuw zwanger! Van een tweeling!

Iets sneller dan gepland werd ik op mijn negentiende weer zwanger, van een tweeling! Ze waren meer dan welkom en wat waren we weer gelukkig met de zwangerschap. Na een hele zware zwangerschap, waarin ik veel ziek en heel erg zwak ben geweest zijn onze 2 zoontjes geboren, ‘Ties en Pim’. Toen ze geboren werden was Fay 1 jaar en 2 maanden oud. Met 2 baby’s erbij was het soms dus best heel erg druk.

Inmiddels ben ik 21 en gaat het heel erg goed met ons gezinnetje. Fay is bijna 3 en ook hebben we een tijdje geleden de eerste verjaardag van Ties en Pim gevierd. Ik ben nu 7 maanden zwanger van de vierde, waar we ook weer heel erg blij mee zijn. Ik heb zelfs weer een beetje contact met m’n ouders en stiekem zijn ze best wel een beetje trots op hun kleinkinderen. Onze grote wens is om 6 kindjes te krijgen, maar aangezien het leven niet altijd een grote roze wolk is en mijn vriend al wat ouder is, snappen we het natuurlijk ook als dat niet gaat.

 

Zo wil ik maar tegen iedereen zeggen, kinderen krijgen op jonge leeftijd is helemaal niet raar, als dat je wens is moet je het vooral doen! Laat zoveel mogelijk dromen uitkomen, want daar word je het allergelukkigst van!

Wauw wat een mooi verhaal Evelien! Zo zie je maar dat leeftijd echt geen verschil maakt! Ik heb ontzettend veel respect voor je, 3 kindjes op je 21ste en de vierde onderweg!

 

Heb jij nou ook een bijzonder verhaal rond zwangerschap of je bevalling en wil je dat delen? Stuur me dan een mailtje op Tamara@themommydiaries.nl

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Claudia 6 juni 2016 - 18:50

Ik was 15.5 toen ik mijn 1e kindje kreeg. Ze worst nu 26 dit jaar. Ik kan me niet voorstellen dat iemand al op zijn 17e aan kinderen denkt. Als t geen ongelukje is hè, begrijp me niet verkeerd. Dan moet je er ook voor zorgen en ik heb later nog gestudeerd. De 2e kreeg ik bijna 8 jaar later en de 3e 13 jaar later.

Dus ik weet niet of dit verhaal echt wel klopt. Net als in Amerika nl kunnen de ouders aangifte doen als iemand zoveel ouder is.

Mijn dochter viel ook ooit op oudere mannen ik heb dat zo gelaten want wilde haar niet laten kiezen of haar kwijt. Dat is altijd prima gegaan. Maar ook alweer jaren geleden.

Ik ga er niet vanuit dat t verhaal klopt.

Reply
Jess 5 juni 2016 - 08:24

Als het verhaal wél waar is, is het wel moedig. Zeker op je 17e! Je kiest niet op wie je verliefd wordt.

Reply
Jessica 4 juni 2016 - 14:40

Wat een dappere keuze en wat een ellende/reacties zal je over je heen gekregen hebben. Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie gezin en mooi dat het contact voorzichtig terug komt met je ouders. Succes met de laatste 2 maandjes…

Reply
Kelly 4 juni 2016 - 10:30

Wauw wat dapper zeg! Echt knap dat je zo voor jezelf hebt gekozen maar ik denk dat het ook wel fijn is dat je langzaam ook iets meer contact hebt met je ouders?

Reply
Lonneke 4 juni 2016 - 08:17

Ik vind het sowieso erg knap dat je in jezelf gelooft en voor jezelf kiest dat is niet makkelijk op die leeftijd. Super dat het contact met je ouders weer wat beter wordt. Ik wens je alle geluk!!!

Reply
Marjon 4 juni 2016 - 07:46

Wat knap als je zo’n keuze kan maken. Ik kan me vooratellen dat er veel negativiteit was. Maar kijk eens naar jou hoe het ook kan gaan!
Mooi gezin, fijn dat je weer een beetje contact met je ouders hebt.

Reply
Mandy 4 juni 2016 - 07:45

Klopt de 1e foto wel? Dit is namelijk een foto van Manon, van de blog “Welkom Baby”?!

Reply
Mandy 4 juni 2016 - 07:46

Dapper!

Reply
Mandy 4 juni 2016 - 07:47

Dapper!

Reply
Mandy 4 juni 2016 - 07:47

Mijn telefoon flipt, ik zag foto’s van een andere blog. Excuus…

Reply
Manon 4 juni 2016 - 07:54

Dat klopt Mandy. Ik heb Tamara al gesproken. Iemand had m’n foto’s gestolen

Reply
Josan 4 juni 2016 - 06:56

Wow 3 kindertjes op je 21ste! Fijn dat het contact met je ouders weer enigszins hersteld is.

Reply
Merel 4 juni 2016 - 06:48

Wat een dappere keus. Moeilijk om tijdelijk met je ouders te breken, maar gelukkig komt dat contact weer terug. En wat een mooie kindjes heb je. Veel geluk en succes met de bevalling straks!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.