Myrthe FoodFrobelFun | Gemakkelijke hapjes voor oud en nieuw

by Myrthe FoodFrobelFun
kindvriendelijke hapjes oud en nieuw

Dat de jaarwisseling er dit jaar iets anders uitziet dan anders hoef ik je vast niet te vertellen. Dat neemt echter niet weg dat je er prima een leuk feestje van kunt maken! Lekkere drankjes, kaarsjes op tafel…zo maak je er een heerlijke avond van. Bij een feestavond horen natuurlijk ook lekkere snacks. Ben je nog op zoek naar hapjes voor Oud en Nieuw? Lees dan snel verder!

Leuk voor de kids

Als de kinderen mogen opblijven met Oud en Nieuw, of je maakt ze wakker rondom de jaarwisseling, is het leuk als er ook hapjes op tafel staan die zij lekker vinden. Naast de kinderchampagne en de oliebollen vinden de kids met oud en nieuw vaak hapjes die er leuk uit zien het lekkerste om te eten. Nou ja, niet alleen met oud en nieuw natuurlijk, haha. Een snack in de vorm van een vuurpijl is altijd een goed idee. Dit past namelijk perfect bij oudjaar! Hoewel er dit jaar natuurlijk geen vuurwerk afgestoken mag worden kun je thuis wel een knaller serveren voor de kids. Met een knakworst, bladerdeeg, eigeel en een flitsende prikker kom je al een heel eind. Snijd reepjes van het bladerdeeg en bewaar een klein beetje waar je driehoekjes van snijdt. Om iedere knakworst rol je een reepje bladerdeeg als een spiraal van boven naar beneden. Aan de bovenkant maak je met bladerdeeg een punt van twee driehoekjes op elkaar. Even afstrijken met eigeel en een kwartiertje in de oven op 180 graden zodat je kunt genieten van een heerlijke snack. Met een prikker met slingers eraan erin lijkt het helemaal op vuurwerk! Laat de kids eventueel de worstjes dippen in ketchup…zo wordt het aftellen naar 12 uur zeker een feestje!

lekkere hapjes oud en nieuw

Lekkere vette snack

Als tegenhanger voor de glazen champagne die genuttigd worden tijdens oudjaar is een vette snack wat mij betreft altijd wel een welkome afwisseling. Aangezien je me wakker kunt maken voor een lekkere frikandel kan een hapje met deze lekkere snack natuurlijk niet ontbreken. De bekende frikandelbroodjes van de supermarkt kun je thuis ook gemakkelijk zelf maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is bladerdeeg, curry, eigeel en natuurlijk frikandellen! De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien en snijd je horizontaal (of verticaal, haha) doormidden. Op iedere helft leg je aan een kant een beetje curry waar je een stukje gebakken frikandel weer bovenop legt. Vervolgens vouw je de lege helft van het stukje bladerdeeg eroverheen. In de bovenkant kun je een sneetje maken, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Even afstrijken met eigeel en een kwartiertje op 180 graden in de oven om te kunnen genieten van deze lekkere snacks. Maak er een dip bij van mayonaise, curry en ui om er een heerlijke sinner van te maken voor oudejaarsavond! Zowel warm als koud smaken ze heerlijk. Als je ze 5 minuten in de oven doet op 180 graden kun je ze weer warm opeten.

gezonde hapjes oud en nieuw

Goede voornemens

Wil je nu vast beginnen met je goede voornemens? Zet dan met oud en nieuw hapjes op tafel die wat gezonder zijn. Bladerdeeg is natuurlijk lekker en gemakkelijk, mager is het allerminst. Door een omeletje te bakken van twee geklutste eieren en deze te beleggen met Hüttenkäse, geprakte avocado, peper en zout en deze op te rollen kun je lekkere handzame snacks maken. De rol snijd je vlak voor het serveren in dunnere plakjes waardoor je heerlijke omeletrolls krijgt.

Cherrytomaatjes kun je ook prima als basis voor een lekkere snack gebruiken. Hol ze uit en vul ze met de lightversie van bieslookroomkaas. Eventueel strooi je er nog wat bieslook overheen om het af te maken. Lekker hoor!

Als laatste kun je ook nog kiezen voor een snack die hier altijd een groot succes is: zowel voor oud als jong. Snijd een plakje kipfilet in twee helften. Leg op iedere helft een snackaugurkje. Even oprollen, prikkertje erin en je slanke, koolhydraatarme snack is klaar!

Ga jij altijd lekker los met hapjes tijdens oud en nieuw of snoep je liever van de oliebollen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.