De gekke bijnamen van mijn kinderen.

by Tamara
bijnamen van mijn kinderen

Hoewel mijn drie kinderen alledrie een hele mooie naam hebben, noem ik ze eigenlijk nooit bij hun eigen naam. Ik weet niet wanneer dat zo gebeurd is, maar ik ben zo’n moeder die alleen hun hele naam uitspreekt als het echt menens is hahha. Alledrie de kinderen hebben hier bijnamen die Richard en ik gebruiken, maar ze noemen elkaar ook bij weer andere bijnamen! Wat die bijnamen dan precies zijn, dat lees je in deze blog.

De gekke bijnamen van mijn kinderen.

De bijnamen van Maxim.

Maxim noemen we eigenlijk al dat hij baby was ‘mini’. Inmiddels is hij 1.30 lang en 30 kilo, dus niet zo mini meer, maar we noemen hem nog steeds zo. Dat levert nogal eens grappige situaties op in de winkel wanneer je ‘MINI’ roept en mensen een klein meisje verwachten, maar het eigenlijk al een grote knul is hahha. Wat ook wel grappig is, is dat Lauren die naam heeft overgenomen en haar grootste broer dus altijd ‘MIEEEEEMIEEEEE’ noemt.

De bijnamen van Floris.

Floris is degene met de meeste bijnamen hier. Dat komt omdat Maxim heel lang zijn naam niet kon zeggen en die namen er een beetje ‘in’ zijn gebleven. De naam die we het meeste gebruiken is Flosje. Zo noemde hij zichzelf heel erg vaak en dat hebben wij overgenomen. Ook Flossiewossie is groot favoriet en op de derde plek staat poepie. Haha heel erg fout, maar het is ook echt een poepie hoor!

Ik weet niet hoe we er ooit bijgekomen zijn, maar we noemen Floris ook heel vaak Professor van Apenstein. Dat vind hij zelf niet leuk en hij wordt er ook aaaaaltijd boos om, maar af en toe glipt het er een beetje uit haha.

De bijnamen van Lauren.

Dan Lauren, of eigenlijk ‘Miep’.  Ik betrap mezelf erop dat ik haar eigenlijk veel vaker Miep noem dan gewoon Lauren haha. Laatst was dat in de Hema wel grappig, ik zat met haar te ontbijten en ik zei iets van ‘Let je op dat je je drinken niet omstoot Miep?’ Toen reageerde er een oud vrouwtje met dat ze die naam wel grappig vond en dat ze die al heel lang niet meer gehoord had hahha.

Ook noemen we haar heel erg vaak Muppet en puppy. Dat puppy komt eigenlijk door Maxim, die had namelijk in zijn hoofd dat hij graag een puppy wilde en toen reageerde ik met iets zoals : ‘je hoeft geen puppy, je zusje is net een puppy.’ en tja, sindsdien noemen we haar puppy. Oeps! Haha.

Ze noemt zichzelf overigens Lauwie, niet heel erg mooi, maar het klinkt wel heeel schattig!

 

Dus tja, een grote biecht die bijnamen van mijn kinderen. Haha! Noemen jullie je kinderen altijd bij hun gewone naam of gebruik jij ook bijnamen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Leonie van Mil 16 juli 2017 - 07:13

Leuk om te lezen hoe de bijnamen zij ontstaan. Ik noem mijn kleine aap en draak. Aap omdat hij in het jaar van de aap is geboren volgens de Chinesen. En draak omdat hij heel ondeugend kan zijn 😉

Reply
Evy 14 juli 2017 - 20:25

Bollie, bollewol, Lowie, filemont,…ons ventje heet Noah … 🙂

Reply
Liess 14 juli 2017 - 10:52

Hier weinig bijnamen eigenlijk… Lot of Lotte…
Bram Brammie Binkie.. ?

Reply
Mathiske -gelukineenrompertje- 14 juli 2017 - 10:39

Ik noem Emily vaak piep. Of mina haha. Heeft helemaal niks met haar naam te maken maar ach, zo zijn er nog tig die we gebruiken

Reply
Anoniem 14 juli 2017 - 10:26

Ik zeg tegen men dochter liefietje, mijn vriend zegt prottemie, dus ze wordt weinig aangesproken met haar naam… Jana…

Reply
Jaklien 14 juli 2017 - 09:29

Onze Bella noemen we vaak Tuttebel of tuttebella als ze niet naar haar prachtige naam Bella luisterd zeg ik ook wel eens truusje en dan kijkt ze altijd om??? mupke komt ook wel vaak voor!
Deven noemen we als hij wijs aan het praten is Devanoviche! Deventje en kereltje komt ook wel eens voor. Bella noemt hem
Vaak snoepie?

Reply
Anouk 14 juli 2017 - 08:40

Onze zoon heeft meerdere bijnamen. Meneer koekepeer, Sjaak en zichzelf noemt hij dynciedynce 2 namen achter elkaar van hoe zijn naam vaak afgekort word door mensen.

Reply
Jodi - liefthuis 14 juli 2017 - 08:21

Heerlijk, wij hebben hier hetzelfde. Althans niet dezelfde namen maar wel standaard dat ik hem anders noem. Boef of boefie is heirnfavoriet. Toen ik ooit vroeg hoe heet jij?? Zei hij boef, toen ben ik hem vaker bij zijn naam gaan noemen ?

Reply
Joyce 14 juli 2017 - 07:44

Haha geweldig! Aron heeft niet echt een bijnaam, maar Sofie is Mimi of muisje en ze noemt zichzelf ook mimi haha!

Reply
Samantha 14 juli 2017 - 07:40

De oudste noem ik altijd grote vriend… lekker origineel.
En de jongste kleine vriend.. haha.
De oudste (Jason) noemt de jongste (Rover) altijd Rovertje!
Vanaf het moment Rover geboren is.
Haha echt schattig!

Reply
Kim 14 juli 2017 - 07:36

Haha grappig.
Ik noem mijn kindjes wel bij hun naam.
Soms zeg ik natuurlijk wel mop of schat maar niet standaard

Reply
Christa 14 juli 2017 - 06:59

Haha grappig.
Hier noem ik de oudste af en toe Harry (van handige Harry) en de jongste noem ik heel vaak mop of tuttebel…
Geen échte fashionably bijnamen dus ?

Reply
Josan 14 juli 2017 - 06:48

Ooit jaren geleden gaf ik ze elk 4 namen. Nu jaren later heet jongste Junior. Ook luistert ze als ik zeg ‘Capabel baby’tje. Flippie, is ook okay. En de oudsten luisteren naar hun initialen. Mara vaak genoeg noem ik ook het kind bij de verkeerde naam of de naam van mijn broers en zussen 😀

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.