Ga nou ZZZZZZZ- slapen.

by Tamara

Na een lange dag duik je eindelijk je bed in. Je draait  je een paar keer om tot je lekker ligt en al snel voel je je oogleden zwaar worden. Net op het moment dat je in slaap valt hoor je een geluid, de baby is wakker. Nog even twijfel je of je het goed gehoord hebt, maar wanneer je het nog een keer hoort weet je dat het tijd is om uit bed te gaan. Half slapend geef je je baby een voeding terwijl je je best doet om wakker te blijven. Zodra je baby vol is leg je hem of haar weer terug en ga je weer liggen. Net als je lekker ligt en in slaap valt, hoor je weer dat geluid…. Dit wordt een lange nacht..

Ik heb slaap eigenlijk altijd een beetje ondergewaardeerd. Toen ik jong was maakte ik er een heel drama van als ik eens een dag niet mocht opblijven en toen ik aan het puberen was bleef ik ook wakker tot in de late uurtjes. Toen wilde ik nooit naar bed en als ik eenmaal lag wilde ik er niet meer uitkomen. Slapen was iets dat ik deed omdat ik gewoon lui was.

Tegenwoordig is dat wel anders. Met drukke lange dagen met 3 kinderen waarvan 2 snachts niet goed slapen ben ik af en toe behoorlijk uitgeblust. Gisteravond zat ik om half 8 al in slaap te sukkelen tijdens het naar bed brengen en ik vraag me af en toe echt af hoe ik oooooooit de dag door moet komen na een slechte nacht. Maxim sliep eigenlijk met 6 weken al door en op een gegeven moment sliep hij zelfs elke dag uit tot 10 uur. Wanneer hij een keer snachts wakker werd was dat niet zo erg omdat hij dan in de ochtend wel wat uitsliep en bovendien kun je met 1 kindje makkelijker smiddags nog even terug naar bed gaan.

Jullie weten vast allemaal wel dat Floris met zijn 3 jaar nog niet echt goed slaapt. Hij slaapt wel van half 8 tot 7 ongeveer, maar heel onrustig en hij wordt regelmatig tussendoor nog een paar keer wakker. Maar goed, dat was nog te doen. Echter heb ik nu ook Lauren, die aanvankelijk ontzettend goed sliep, maar nu regelmatig tot wel een keer of 6 per nacht wakker wordt. Soms leg ik haar net in haar bed terug en 5 minuten later begint ze alweer met huilen.

ALs je dan naar advies zoekt, dan zeggen de meeste mensen dat je je kind maar moet laten huilen. Nu ben ik daar op zich niet tegen. Tuurlijk als ze even aan het mopperen zijn dan laat ik ze gewoon liggen, maar het probleem met 3 kinderen is, is dat als er 1 huilt, ze alledrie wakker worden. En om eerlijk te zijn ga ik liever snachts 6x mijn bed uit dan dat ik 3 kinderen tegelijk wakker heb.

Nu weet ik dat ze vanzelf wel beter gaan slapen. Floris heeft nog wel slechter geslapen dan Lauren en dat is ook redelijk goed gekomen. Dus tot die tijd lopen we een beetje op onze achterste benen en voel ik me 65 in plaats van 25.

Ben jij gezegend met kinderen die goed slapen? Of heb jij net zoals ik echte slaapdraakjes? Ik vind het erg leuk om het terug te lezen bij de comments!

Misschien vind je dit ook leuk

35 comments

Lynn Mahieu 21 maart 2018 - 13:12

Oef! Leuk om te lezen dat ik niet alleen ben! Als ik zeg dat mijn dochtertje verschillende keren per nacht wakker wordt en (als ik geluk heb) om de 3 uur nog wil drinken dan zegt echt iedereen me dat hun kind(eren) meteen doorsliepen… -_- Frustrerend! M’n dochtertje wordt volgende week 5 maanden en ik blijf hopen dat het stilaan toch gaat beteren. Vooral aangezien ik volgende week weer moet gaan werken en toch graag iets meer slaap zou hebben dan!

Reply
Daniëlle 9 maart 2016 - 20:52

Onze oudste sliep na 6 maanden goed door, en heeft erg veel slaap nodig, nog steeds. Ze slaapt meer dan onze jongste. Onze jongste is nu 15 maanden en sliep met 9 maanden door. Ze slaapt wel onrustig en wordt ook nu nog weleens wakker ‘s nachts. Máár ik mag niet klagen, want de nachten zijn over het algemeen heerlijk rustig hier! Ik heb veel respect voor jou!!

Reply
Simone 24 februari 2016 - 22:49

Ik durf het bijna niet te zeggen. Maar Mirthe slaalt best goed… gelukkig. Ik kan ook echt niet zonder slaap. Het zou me echt opbreken.

Reply
Jose 24 februari 2016 - 20:35

Herkenbaar.. Ik haalde mijn dochter vrij snel uit bed als ze huilde omdat mijn zoon anders ook wakker werd. Op een gegeven moment waren we zo ver dat ze steeds een flesje melk kreeg als ze wakker werd (soms wel 3 tot 4 keer op een nacht). Met anderhalf jaar oud heeft ze dat echt niet meer nodig, maar het was wel de snelste manier om weer te slapen. Het huilen stopte ook meteen zodra ze 1 van ons zag en vrolijk wees ze dan vast naar de trap. Ze ligt nu sinds anderhalve week op haar nieuwe kamer, een verdieping boven ons en haar broer. De eerste nacht ben ik bij haar gaan zitten toen ze ging huilen, net zo lang tot ze sliep. Tweede, derde en vierde nacht ook, maar dan alleen bij de eerste keer huilen. Bij de tweede keer, later in de nacht, lieten we haar even huilen (het klonk een verdieping hoger een stuk minder hard) en leek dit ook niet heel lang te duren (of ik viel zelf weer in slaap), uiteindelijk viel ze zelf weer in slaap. De vijfde nacht lieten we haar de eerste keer ook huilen, maar toen bleef het maar bij 1 keer en viel ze vrij snel weer in slaap. Vanaf zesde nacht slaapt ze door, ze is dan wel vroeg wakker (vanmorgen half 6), maar dan leg ik haar na een vroeg ontbijt nog even terug.
Hoop dat jullie ook gauw beter kunnen slapen, want man wat is slapen fijn!

Reply
Liess 24 februari 2016 - 16:53

Lotte sliep na een week al door van 12 tot minimaal 6…. zo makkelijk ga ik het natuurlijk nooit meer krijgen met onze aankomende zoon. haha

Reply
Mathiske's mama blog 24 februari 2016 - 16:04

Het is hier een tijdje echt ellende geweest. Ik kan en wil mn kindje echt niet laten huilen , daar kan ik zelf gewoon niet tegen. Ik heb geen tips, ik vind het zelf ook een beetje lastig als andere zich er mee bemoeien omdat hun kindje wel door slaapt. Ik hoop dat het gauw beter gaat en tot die tijd is er koffie en een hoop geduld❤

Reply
Roos 24 februari 2016 - 15:54

Mijn tweede sliep ook zo dramatisch slecht. Uiteindelijk heeft hij buisjes in de oren gekregen en een groot bed met een lampje aan. Sindsdien gaat het echt honderd keer beter. Maar ik kan het me nog goed herinneren hoor. Op de dagen dat ik vrij was viel het nog mee. Dan doe je overdag wat rustiger aan en heb je je rust momenten. Maar dat was juist het probleem. Vaak kwamen dat soort nachten tegelijk met mijn late avonddiensten of was het vanaf 3 uur s nachts feest terwijl mijn wekker om 6 uur ging. Ik heb wat keren mijn baan icm die drama nachten vervloekt. Op Den duur voelde ik vermoeidheid niet eens meer. Gewoon standaard uitgeblust. Maar het is goed gekomen en nu komt over acht weken nummer 3 en eerlijk gezegd zie ik als een berg op tegen wederom gebroken nachten. Ik vind het te optimistisch dat deze wel Door zou slapen met zes weken…. fingers crossed

Reply
Kim 24 februari 2016 - 14:29

Ik hoop dat het komende draakje, net als mama en papa vroeger als baby deden, de nacht door slaapt. Maar we zullen zien hoe het uitpakt.

Reply
Jessica 24 februari 2016 - 14:05

Weinig slapen lijkt me echt heel erg lastig! Ik ben door alle verhalen mijn slaap nu wel gaan waarderen, al ben ik bang dat ik straks veel minder vast slaap dan nu als ik ooit kindjes heb. Nu kan ik overal slapen en maakt niet uit wanneer, maar als ik straks een kindje mag krijgen dan zal dat wel anders worden… Ik geniet nog even van het slapen.

Reply
Nesrin 24 februari 2016 - 13:34

Mijn kinderen waren ook geen rustige slapers. Tot voor kort stond ik 1-2 per nacht op (8 jaar lang). Ik laat ze niet huilen. Ik hoop dat jij heel snel weer lekker kunt doorslapen want het vreet energie dit.

Reply
Marloes 24 februari 2016 - 12:34

Het eerste jaar was bij mijn beide kinderen onrustig. Ook al sliepen ze vrij snel door, die van mij werden vaak wakker vanwege de speen. Soms 10x per nacht. Maar bij 7 a 8 maanden konden ze dat ding EINDELIJK zelf terug vinden snachts met een speenkoord aan hun slaapzak.
Bye bye slapeloze nachten.
Tot de dag van vandaag slapen ze fantastisch en maken nooit heisa over naar bed gaan. Ik ben altijd heel consequent (zowel avonden als nachten) geweest en m’n kids zien hun bedje gewoon als hun veilige plek. Ik denk dat het ze niet eens fijn vinden om bij mij in bed te liggen haha.
Dus ik ben heel dankbaar dat ik na mijn altijd hectische (werk) dagen echt snachts kan uitrusten. Tenzij ze ziek zijn natuurlijk. Dan mag je non-stop kroelen ;-).

Reply
Rory 24 februari 2016 - 10:55

Poeh. Dat klinkt heel heftig hoor. Toevallig was ik net in een concept-artikel bezig waarin ik ook schreef hoe ik vroeger op mijn werk over slaap sprak. Ja, toen we nog gewoon met zijn tweetjes waren. Ik was al in de dertig. En kon echt úren klagen als ik ‘slecht had geslapen’. Slecht geslapen? Waar hád ik het destijds over.
Yep, met 41 een baby hebben die veel huilde. Om de twee uur kwam voor borstvoeding. En dat terwijl ik echt niet zomaar in slaap val. Dat duurt minimaal een uur. Tel maar uit. Dát was pas slaapgebrek. Maar hé, ik heb een kindje. En jij drie.
Maar over de slaapvraag. Inmiddels – dochterlief is net vier jaar geworden – slaapt ze eigenlijk heel goed. Zeker met de eerste week basisschool is ze knock-out ‘s avonds. Tot voor een week geleden sliep ze elke middag. Maar als je half 4 thuis bent (geen continu-rooster) kan dat naar mijn mening niet meer.
Slaap-issues hebben we zeker weten wel gehad hoor. Maar ik heb mij altijd maar vastgehouden aan het cliché ‘het is maar een faaahase’. Toch klopt die wel. Uiteindelijk…
Sterkte!

Reply
Michelle 24 februari 2016 - 10:33

Dit lijkt me zo zwaar! Met name met drie kinderen. Tot nu toe stel ik mezelf gerust met het gegeven dat ik zelf heel weinig slaap nodig heb, een uur of 4/5 per nacht, dan is het wel echt op, en dat we dat dus ook wel zouden overleven. Maar stiekem hoop ik natuurlijk gewoon dat hij op zijn papa en mama als baby lijkt en meteen lekker doorslaapt. We zullen zien!

Reply
Lifesabout 24 februari 2016 - 10:20

Lijkt mij heel zwaar. Sarah is altijd een hele goede slaper geweest en slaapt uit tot negen uur/tien uur en daar zijn wij ontzettende bofkonten mee!

Reply
Elisabeth 24 februari 2016 - 09:45

Ja dat lijkt me lastig. Bij Jim was het het enige dat hielp: laten huilen. Maar als je andere kinderen dan wakker worden… Ik begrijp je probleem.

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 24 februari 2016 - 09:19

Die nachten lijken me zó zwaar! Mijn broertje en ik sliepen redelijk goed door dus ik hoop dat ik die ‘genen’ ook aan mijn kindje door kan geven ;).

Reply
Joanne 24 februari 2016 - 09:17

Ik herken het als je zegt hoe je de dag weer door moet komen en begin van de avond al in slaap gaat sukkelen. Respect hoor meid, jij hebt het keer 3 en dan valt het bij mij nog mee. Wat zou het lekker zijn om eens even 1 nachtje lekker door te slapen he? Succes hoor!

Reply
Lonneke 24 februari 2016 - 09:08

Oh, jij hebt er drie en ik zit soms wel eens te zeuren met één baby! Wel toevallig trouwens, James & Lauren zijn even oud en als James verschrikkelijke nachten heeft blijkt Lauren dit ook te hebben.. hoop doet leven! ik duim dat ze snel weer lekker gaat door slapen.

Reply
Adinda 24 februari 2016 - 09:06

Pff… Dat lijkt me inderdaad vermoeiend. Ik heb maar 1 dochter en die sliep met 3 jaar pas door en dat vond ik echt wel moeilijk soms. Maar als je er dan 3 hebt, waarvan er 2 slechte slapers lijkt het me inderdaad vermoeiend. Sterkte ermee!

Reply
Dijanne 24 februari 2016 - 08:58

Anna slaapt vanaf 3 maanden door en slaapt eigenlijk altijd goed. Jurrian heeft tot bijna een jaar vrijwel nooit door geslapen vanwege zijn reflux. Hij krijste toen een aantal keren per nacht de boel bij elkaar. Anna werd daar gelukkig bijna nooit wakker van maar ik was gewoon bijna bang voor de avonden en nachten want dan begon het weer. Nadat Jurrian maagzuur remmers kreeg ging het beter. Hij is nog steeds een onrustige slaper, droomt hardop en is ook regelmatig even wakker maar over het algemeen klaag ik niet meer. Zo erg als 2014 wordt het vast niet meer…

Reply
Angela - Mama met passie 24 februari 2016 - 08:56

Poeh meis, dat is echt zwaar. Naomi slaapt nu sinds 1,5 maand door. In het begin was dat 6 van de 10 keer en nu eigenlijk iedere nacht. Tenzij ze in een sprongetje zit, dan is het wat lastiger in de avond en komt ze soms in de nacht ook nog eens. Je raakt zo snel gewend aan doorslapen, dat als ze dan weer een keer komt het echt tegen valt.

Reply
Kelly 24 februari 2016 - 08:49

Kan het me niet voorstellen en het is mijn grootste angst voor in de toekomst een 2e, omdat wij nu gezegend zijn met een kind die wij vanaf week 2 zelf moesten wekken. Slapen vind ze heerlijk en nu met een jaar laat ze me soms zelfs uit slapen tot half 9! Echt respect voor mama’s die die luxe niet hebben zou niet weten waar ik het zoeken moest

Reply
Bregje 24 februari 2016 - 08:49

Poeh, heftig hoor! Wij hebben een goede slaper, dus gebroken nachten zijn zeldzaam. Lijkt me erg heftig als je 6 keer per nacht je bed uit moet. Hopelijk gaat t gauw beter! X

Reply
Charlotte 24 februari 2016 - 07:57

Pfff lijkt me zwaar hoor om al zolang slapeloze nachten te hebben. Mijn slaap is me toch wel heilig. Aukje slaapt de hele nacht goed door maar is sinds kort wel vroeg wakker ‘s ochtends. Maar dat is altijd minder erg dan de hele nacht wakker worden…

Reply
Channa 24 februari 2016 - 07:56

Hier slapen ze sinds een maand eigenlijk bijna elke nacht wel door. De nachten dat ze dat niet doen vallen dan ineens heel zwaar terwijl het voorheen nog erger was! Maar goed, laten we maar denken: oooooit komt het goed!

Reply
Carmelina 24 februari 2016 - 07:49

Ah pittige nachten dus voor je! Hier wisselt het zich af.. Over het algemeen slapt hij heel goed van 18:30/19:00 tot 7:30 soms zelfs uitschieters tot 8:30/9:00 maar… Er hoeft maar een klein verkoudheidje te zijn, tandjes of veel prikkels overdag en we mogen er 100x uit… Maar wat je zegt we hebben we nu nog maar eentje dus in het weekend kunnen we dan bij tanken.. In ben heel benieuwd hoe dat straks met de 2e erbij is!

Reply
Eve 24 februari 2016 - 07:32

Tot nu toe slaapt Oliver goed.. Sliep door met 7 weken en tot nu toe nog steeds.. Heerlijk! Een enkele keer dat hij wakker word maar dan slaapt hij na 5 minuutjes weer heerlijk door.

Reply
Judith 24 februari 2016 - 07:32

The same story hier. Renske is ruim 2,5 en slaapt nog niet door en ook babylief maakt er regelmatig een potje van. En het spul is momenteel uuiiterlijk 6.30u wakker. Leuk joh na een late dienst waarbij ik om 0.30u pas naar bed kan. Ggg zzzz ggg zzzz

Reply
kim 24 februari 2016 - 07:20

Olivia is eigenlijk nooit moeilijk geweest met slapen…
Ze slaapt van 19 uur tot 8:30 / 9:00 en vd week zelfs 9:30!

Reply
Simpel, met een snufje liefde 24 februari 2016 - 07:09

Mijn jongens slapen nu heel goed. Vroeger werden ze weleens wakker s’nachts. Het fijne is wel dat ze altijd doorslapen al is de ander wakker, terwijl ze samen op 1 kamer slapen.

Reply
Kirsten 24 februari 2016 - 07:04

Lenne sliep tot anderhalve week geleden door van 9 tot 8. Nu wordt ze jammer genoeg een 2tal keer wakker per nacht zonder dat ik de eigenlijke reden weet. Ik geef haar dan altijd haar tutje en dan slaapt ze wel verder. Nochtans slaapt ze ‘s avonds in zonder tut..

Reply
Nicole 24 februari 2016 - 07:03

Ons zoontje zit nu in een fase waarin hij slecht slaapt en vaak wakker wordt ‘s nachts. Hij wil ook liever niet alleen zijn. Best vermoeiend maar ik ga er ook maar vanuit dat het een fase is inderdaad.

Reply
Priscilla 24 februari 2016 - 07:00

Calista lijkt ook alleen maar slechter te gaan slapen helaas. Ik slaap nog steeds bij haar op de kamer dus ik hoef gelukkig mijn bed niet uit om bij haar te komen. Maar ik vind het nu niet meer echt leuk ofzo 🙁

Reply
Nathalie 24 februari 2016 - 06:36

Vince sliep tot hij 1 was niet door. Dat vonden we een hel. ik kan me dus goed inbeelden wat je bedoelt. MAAR… gelukkig is dat van de ene op de andere dag veranderd en slaapt hij nu echt wel weer goed. Behalve op bepaalde momenten, dan is hij soms om 5 uur wakker. Maar dat lijkt meer als hij een soort groeisprong heeft ofzo. Ik hoop dat het snel betert voor je. Vrienden van ons hebben ook een kind dat al een tijdje niet doorslaapt en dat werkt op het humeur….

Reply
Josan 24 februari 2016 - 06:20

Aan, arme jij. Het komt ooit goed. Baby spookte tot voor kort ook nog. Maar sinds 2 weken slaapt ze EIN-De-LIJK door van 19:00 tot 5:30. Maar zij is echt de slechtste slaper.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.