Frisse couscoussalade met kip. (weightwatchersproof)

by Tamara
couscoussalade

Ik was op zoek naar een lekkere lunch, maar er was niet zoveel in huis dat ik normaal lekker vind om te eten. Gelukkig hebben we vaak genoeg dingen in huis om iets anders van te maken, dus ik besloot eens mijn kastjes bij langs te gaan. Ik vond nog een pakje couscous en besloot een heerlijk frisse couscoussalade met kip te maken. Hij is snel te maken, heel erg makkelijk, gezond en ook nog lekker!

Frisse couscoussalade met kip.

Deze couscoussalade is heel erg lekker als lunch, maar hij vult zo goed dat hij ook prima als avondeten kan. Of als je de kip weg laat, kan hij ook lekker als salade bij bijvoorbeeld een barbecue.

Wat heb je nodig?

  • 1 kipfilet. (per persoon)
  • 60 gram couscous ( per persoon.)
  • een rode ui.
  • komkommer
  • tomaat
  • kruiden naar keuze
  • olijfolie.

Klaarzetten:

  • airfryer of oven.
  • bakpapier.
  • mengkom.
  • snijplank.
  • Waterkoker

Recept voor frisse coussoussalade met kip.

  1. Doe water in de waterkoker en zet hem aan. Doe vervolgens de couscous in de kom en schenk er eerst een scheutje olijfolie en vervolgens kokend water bij. Ik houd meestal ongeveer 50 ml per 100 gram aan, per 60 gram moet je dus ongeveer 30/40 milliliter gebruiken. Laat dit staan tot de couscous al het water heeft opgenomen.
  2. Vervolgens marineer je de kip. Eigenlijk kun je hier voor alles kiezen wat je lekker vind. Je kunt gaan voor kip kruiden, chilisaus, sambal, of zelf iets maken. Ik heb zelf gekozen voor een beetje kipkruiden met daarnaast nog een beetje rode paprikapoeder.
  3. De kip doe je in de airfryer. Ik krijg heel erg vaak de vraag of de airfryer niet vies wordt als je er kip in maakt. Maar ik doe dus altijd een klein stukje bakpapier onder de kip en dan valt het heel erg mee.Bak de kip tot hij goudbruin en gaar is.
  4. Ondertussen snijd je de tomaat, komkommer en de rode ui.  Dit meng je door elkaar en breng je op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout.
  5. Haal de couscous uit de kom en schep het nog even goed door. Doe het in een bord, de salade daarbovenop en daarbovenop de kip.

Klaar! Deze salade is ook heerlijk met bijvoorbeeld een knoflookdressing of met een scheutje chilisaus! Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

zebrazonderstrepen 14 maart 2018 - 14:50

kan niet slecht zijn, gezond en lekker!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.