Fifty shades darker. Must see of toch niet?

by Tamara
fifty shades darker

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. ik ging samen met Cassandra naar Fifty shades darker. Maanden geleden spraken we al af dat wanneer Cassandra weer eens bij haar schoonouders in Haren zou zijn en de film in de bioscoop draaide, we erheen zouden gaan. Afgelopen zaterdag besloot zij om last minute naar Haren te vertrekken en enkele uren later zaten we gewapend met popcorn en chocola, voor de sopfilm van het jaar. Maar of hij ook echt zo leuk was? Tja, daarvoor moet je even verder kijken!

Fifty shades darker. Must see of toch niet?

Toen ik zwanger was van Floris kreeg ik een keer van een vriendin een zip bestandje met allerlei ebooks erop toegestuurd. Ik uploadde ze op mijn ipad en toen ik de Fifty shades triologie zag staan, besloot ik daarmee te beginnen. Wat ik van de boeken vond? Ach, ik ben een sucker voor bouquetreeks boekjes en daarom vond ik ze best vermakelijk. Het verhaal is in grote delen goed en ook vaak wel spannend, maar hoogstaande literatuur is het niet. Geen probleem trouwens, want daar heb ik ‘savonds op de bank toch geen zin in.

Het enige wat ik wel moet zeggen is dat ik op een gegeven moment stukken begon over te slaan. Als ze weeeeer een langdradige seksscene hadden, als de seks gewoon té goor was ( tampons enz) of ze weer over haar innerlijke godin begon. Binnen een paar weken had ik alle boeken uit en toen ik hoorde dat er een film kwam, was ik best enthousiast.

De Fifty shades films.

Nou heb ik de eerste film dus pas gezien toen hij een keer op Netflix stond. Ik had wel een aantal trailers gezien, maar het trok me nooit erg om hem eens ergens te streamen ofzo. Zaterdag avond is hier filmavond en toen het mijn beurt was om te kiezen, koos ik voor deze film. Het eerste deel was wel vermakelijk. Zoals verwacht vind ik de acteurs gewoon niet bij de rollen passen. Ik had voor Christian een beetje een Ian Somerhalder type in mijn hoofd. Knap, charmant, maar toch een beetje een badboy. Jamie vind ik toch een beetje te soft en tja sorry. niet aantrekkelijk genoeg voor de rol. De vrouwelijke actrice… Tja.. Ik weet zo even niet wie ik daar liever voor had gehad, maar alles wat ze speelt komt zo geforceerd over en ze past totaal niet bij het beeld wat ik van Ana had door het boek.

Fifty shades darker. Aanrader?

Ik had dus niet al te hoog gespannen verwachtingen van Fifty shades darker en wat bleek? Ik was eigenlijk wel blij verrast! Ik vind nog steeds de acteurs niet bij de rollen passen. Ik zei al tegen Cassandra: ‘Het is net alsof ze voor beide acteurs een lijstje hadden van mensen die ze ervoor wilden hebben en de laatste keuzes zeiden ja.’ Ondanks dat er wel wat dingen gebeuren in de film, is hij nou ook niet echt spannend. Je hebt wel momentjes dat de spanning opgebouwd wordt en dan na een tijdje zit je daar zo van: ‘Here comes nothing…’

De seksscenes… Tja… Ik had zoiets van: ‘Pak haar nou gewoon even een keer lekker ruig man softie!’ Dat zachte gedoe is niks voor mij. De seks die ze in de film hadden deed mij denken aan de seks die je hebt als je net een relatie met elkaar hebt, alsof je elkaar nog moet leren kennen. Het lijkt mij dat jut en jul elkaar al prima kennen, dus dat softe gedoe mag ook wel even voorbij zijn. Bovendien viel het me op dat hij steeds al het werk moet doen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vond net dat ze één of andere sekspop was.

Pluspunt van de film was dat er wat meer gebeurde dan alleen batsen. ( lees niet verder als je geen spoiler wilt) Zo trekt ze bij hem in en vraagt hij haar ten huwelijk. Ook de ontmoeting met Mrs Robinson en de scene op de boot waren een leuke afwisseling. Nog een pluspunt is dat meneer geen gladgeschoren gezicht heeft. Mannen met baarden zijn hoe dan ook een pluspunt.

Wat ik wel een grooooot minpunt vond was dat mevrouw al zo’n beetje begint te kreunen zodra hij in beeld komt. Lijkt me bloedje irritant zo’n vrouw. Vraag je als man of ze even het wc papier aan wil geven omdat je zit te schijten, begint zij meteen te kreunen.

 

Of de film nou echt goed is voor je ‘gemoedstoestand’?

Ik las dat in Ierland mannen worden geweerd uit de bioscoop bij deze film omdat de vrouwen niet van ze af konden blijven. Nu zagen we tijdens de film wel heeel toevallig een stelletje samen naar de wc gaan en samen weer terugkomen, maar dat was of een lang wc bezoek of een heeeeel snel vluggertje. Ik ben niet zo van de BDSM of de vanilleseks, dus voor mij deed het niet zoveel, maar ik kan me voorstellen dat het sommige stellen op ideeën brengt.

Of ik de film een aanrader vind? Ja, eigenlijk wel. Als je gewoon een avond een leuke film wilt zien die makkelijk te volgen is en waar je niet teveel bij na hoeft te denken, dan moet je hem zeker eens gaan kijken! Ik geef hem dan ook een 7.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Will 1 maart 2017 - 19:04

Ach, deze films en boeken laat ik aan mij voorbij gaan.
Er zijn wel leukere films om naar toe te gaan en mooiere boeken om te lezen.
Ik snap niet wat vrouwen hier aan vinden.
Niet aan mij besteed en met mij vast nog meer vrouwen.

Reply
Melanie 14 februari 2017 - 08:41

Ik heb de boeken nooit gelezen. De eerste film ooit gezien op TV. Omdat ik toch wel wilde weten waar de hype rond de boeken/film om te doen was. De film vond ik niet interessant. De personages klopte naar mijn idee niet met het verhaal. Vind hem nog haar niet echt sexappeal hebben. Deze film zal ik ooit wel een keer kijken. Gewoon omdat ik een film fanaat ben. Maar ik zal hier nooit mijn geld aan uitgeven. Maar goed ieder zijn ding.

Reply
Patricia 14 februari 2017 - 07:03

Boeken vond ik echt te slecht geschreven om me er doorheen te worstelen en ook bij de eerste film zijn mijn lief en ik snel afgehaakt. Deze hype laten we aan ons voorbij gaan.

Reply
SaSiBeau 13 februari 2017 - 16:05

ben de film nog niet gaan zien maar heb van bijna alle boeken waar er een film over uit kwam het idee dat de films toch iets miste dat de boeken wel hadden…is het nu omdat je verbeelding de perfecte personage’s laat zien of omdat ze een deel eruit moeten halen ik weet het niet maar ik wil de film echt wel zien 😉

Reply
Cassandra 13 februari 2017 - 13:19

BROEK UIT BROEK UIT!

Reply
Josan 13 februari 2017 - 06:31

Ongeschoren mannen is toch gewoon een hype? Net zoals ongeschoren vrouwen. :-p

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.