Fabeltjes over grijze haren.

by Tamara

Ik weet het nog zo goed. Het was mijn zevenentwintigste verjaardag, ik stond voor de spiegel om mezelf mooi te maken omdat we uit eten zouden gaan en ineens zag ik hem. Een hele dikke vette grijze haar. Nogal verbaasd trok ik hem eruit, om een paar seconden later de volgende tegen te komen. Nu vallen die twee grijze haren natuurlijk niet zo op, maar het is niet perse het leukste verjaardagscadeau dat ik ooit gehad heb. Inmiddels zijn we drie jaar verder en toen ik laatst voor de spiegel stond, schrok ik gewoon een beetje van de hoeveelheid grijze haren. En vooral ook omdat ze veel sneller lijken te groeien dan mijn gewone haren. Of is dat helemaal niet zo? In deze blog vertel ik je een aantal fabeltjes over grijze haren.

Fabeltjes over grijze haren.

Je krijgt grijs haar van stress.

‘Vind je het gek dat ik zo grijs word met die vier kinderen?’ Tja, ik hoor het mezelf regelmatig zeggen. Maar toch is er geen direct verband tussen grijs haar en stress. Het is dus niet zo dat je ineens grijs zult worden tijdens een drukke periode. Maaarrr. stress zorgt wel voor een verminderde werking van bepaalde zaken in je lichaam. Heb je veel stress, dan maakt je lichaam minder melanine aan en laten we dat stofje nou nodig hebben voor het pigment in ons haar. Dus indirect kan het er wel voor zorgen dat je sneller grijs wordt.

Grijs haar groeit sneller dan gewoon haar.

Ik heb altijd het idee dat mijn grijze haren sneller groeien dan de rest. maar dat kan ook komen omdat de rest van mijn haar vrij donker is en ze dus direct opvallen. Nou, het is dus een fabeltje! Een haar groeit gemiddeld 3 jaar voor hij uitvalt en als er een haar uitvalt, kan het maar zo zijn dat er op die plek een grijze haar gaat groeien. Als je ouder wordt zijn dat er steeds meer en zo word je vanzelf helemaal grijs.

Grijs haar is niet echt grijs.

Hoewel we het wel grijs haar noemen, is het dat niet. Grijs haar is namelijk een soort van transparant. Er zit geen kleur in. Door het licht lijken deze haren grijs.

Grijze haren voorkomen?

Nou, helemaal voorkomen kun je grijze haren helaas niet. Maarrr, wat wel schijnt te helpen is het eten van wortels. Hier zit vitamine B12 in, die ervoor zorgt dat je het pigment in je haar behoudt!

Ben jij al grijs? En op welke leeftijd ontdekte jij je eerste grijze haar? Omarm jij je grijze lokken of toch niet?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.