Extreme haaruitval na de bevalling.

by Tamara

Als er iets was waar ik altijd trots op was was het wel mijn haar. Ik had een enorme bos haar, heel lang en heel dik. Bovendien ook heeel sterk, want ik kon er alles mee uithalen zonder dat het ook maar een beetje minder gezond aanvoelde of ik last van haaruitval had. Zo blondeerde ik wat af, daarna vlocht ik weer dreadlocks in, verfde ik het knalrood of paars, om het vervolgens week in een andere kleur te laten verven. Ook wisselde ik nogal eens van haarlengte, van een korte bob, naar heel lang en weer terug. Het groeide supersnel en ik experimenteerde erop los.

Haaruitval na de bevalling.

Help ik word kaal!

Toen ik zwanger werd van Maxim was ik dolblij met mijn haar. Het was nog dikker en voller dan normaal en er viel helemaal niks meer uit. Iedereen waarschuwde me al: zodra je bevallen bent, valt je haar heeeeel erg uit! Ik was natuurlijk weer koppig en geloofde er niks van. Hoe kon nou ineens al je haar uitvallen? De maanden verstreken en nee hoor, geen haaruitval! Totdat Maxim 4 maanden was en ik ineens overal grote plukken haar aantrof, onder de douche gleden er steeds plukken haar langs mijn rug naar beneden en op een gegeven moment had ik behoorlijke inhammen en zelfs wat kalige plekken op mijn hoofd. Ja, natuurlijk groeit al dat haar wel weer terug, maar leuk was het niet, zeker niet als je na een tijdje van die vreselijke sprietjes bij je voorhoofd hebt.

IMG_6224

Bij Floris leek het allemaal mee te vallen en ik had dus ook goede hoop dat ik bij Lauren niet zo veel haar uitval zou hebben. Nu was ik mijn haar nu wat minder vaak dan voorheen (ik waste het elke dag en het was elke dag ook vet, nu om de 2 a 3 dagen) maar de haaruitval is verschrikkelijk. Zo erg als het nu is heb ik het nog niet eerder gehad. Ik heb aan het begin van de zwangerschap ,toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, mijn hele lange haar af laten knippen tot een bob. Het was zo dik en zwaar dat ik regelmatig hoofdpijn had en het was gewoon niet mooi meer. Door het vele laagjes knippen was de onderkant flink uitgedund en ik wilde gewoon weer een volle bos.

Met nieuw haar! yay!

Er vielen hele bossen haar uit.

Nou die kreeg ik ook! Door de hormonen verdwenen mijn krullen weer, (ik heb ze nog steeds niet weer gevonden mweh) maar ik kreeg wel een enorme hoeveelheid haar terug! De donderdag voor ik beviel liet ik nog 1 keer mijn haar kort knippen en  nam me voor om al het meeviel met de uitval ik mijn haar weer zou laten groeien. Nou, was dat even wishfull thinking, want momenteel van mijn haar met bossen tegelijk uit. Als ik mijn haar vast gehad heb  dan trek ik zo hele plukken mee met mijn elastiekje, als ik onder de douche sta en mijn haar was dan heb ik mijn handen vol haar en is het doucheputje continue verstopt. Het lijkt alsof ik mijn elastiekje steeds vaker kan omslaan en mijn staart steeds dunner word. Ik verheug me er nu al op dat ik straks weer enorm veel van die stomme sprietjes heb!

Had jij erge last van haaruitval na de zwangerschap? En had jij het ook zo erg?

Misschien vind je dit ook leuk

25 comments

Yoona 13 januari 2022 - 18:55

oh ik herken dit heel goed echt heel vervelend ik stond onder de douche en er valde een hele bos haar uit

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 28 oktober 2015 - 18:07

Hou op schei uit! Hier trek ik er hele plukken uit. Het is echt niet normaal. Ik heb net als jij lang en dik haar en een flinke bos, dus ik kan wel wat missen, maar toch! Soms schrik ik ervan!

Reply
Kelly 28 oktober 2015 - 13:28

Aaaah terrible he, je hebt wel echt mooi haar btw! IK heb ook last van haaruitval, tijdens mijn zwangerschap was t praaaaachtig, daarna begon t ook uit te vallen. T is nu een stuk dunner dan voorheen, maar nog steeds mijn grote trots. Met die uitval lijkt door de lengte 3 haren ook al heel wat vind ik…

Reply
Nesrin 27 oktober 2015 - 22:50

Ik had een volle bos tijdens de zwangerschappen en op een gegeven moment had ik wel last van uitval maar niet extreem gelukkig.

Reply
Cassandra 27 oktober 2015 - 14:00

Oh jeetje, wist niet dat het zo erg was!! Ik heb heb geen las van haaruitval, wel dat ik juist “nieuw” haar krijg dus aan de voorkant in mijn gezicht ineens allemaal hele korte plukjes, heel maf! Ik heb heeeeeel erg dun haar dus misschien is dat het ook?

Reply
Priscilla 27 oktober 2015 - 13:59

Jaaaaaaaa helaas zo herkenbaar! Bij Baby 1 overigens helemaal niet maar nu wel. Ik heb ook al heel veel sprietjes maar ook nog steeds heel veel uitval. Ik vind het heel irritant al dat haar overal en mijn huisgenoten zijn er ook niet echt blij mee hihi!

Reply
Elisabeth 27 oktober 2015 - 13:49

Oh ik had er ook zo’n last van… En pas na 9 maanden ofzo! Nu overal sprietjes om dat ze weer gaan groeien…

Reply
Floor 27 oktober 2015 - 13:06

Mm nog geen last van maar wel vervelend zeg!!!!

Reply
Angela 27 oktober 2015 - 13:01

Och ja heel herkenbaar! Mijn zoontje is nu 7 maanden oud en het word steeds erger. In mijn zwangerschap had ik een supermooie volle bos, maar nou is het constant vet en ik krijg zelfs kale inhammen. Ik word er ook een beetje hopeloos van 🙁 Ik hoop voor ons allebei dat het snel stopt.

Reply
Jennifer 27 oktober 2015 - 12:01

🙁 jaaaa herkenbaar. Ik weet nog goed dat ik iedere keer verdrietig naar het doucheputje keek. Ik dacht dat ik kaal zou worden. Gelukkig is het nu na 11 maanden we gestopt. Maar ik mis mijn grote bos krullen. Boeeee!

Reply
sharona 27 oktober 2015 - 11:47

Ik ben er zelfs voor naar de dokter geweest & die vertelde dat je tijdens je zwangerschap geen haren verliest (daarom ook tijdens de zwangerschap die volle bos) maar 3 tot 4 maanden na je bevalling laten alle haren los die eigenlijk tijdens je zwangerschap al uit hadden moeten vallen.
Ik heb nu overal sprieten. Nog even geduld en dan is me mooie bos haar er weer

Reply
Vlijtig Liesje 27 oktober 2015 - 10:29

Wel wat, maar niet extreem gelukkig.

Reply
Malou 27 oktober 2015 - 09:52

Herkenbaar.. Ik heb er na 11 maand nog steeds last van.

Reply
Channah 27 oktober 2015 - 09:23

Tot voor kort totaaaal niet herkenbaar, maar ineens stond ik vorige week onder de douche en haalde ik zo een hele pluk uit mijn haar. Ik schrok me dood! En dat 6 maanden na mijn bevalling.

Reply
Nienke 27 oktober 2015 - 09:22

Ik had er na de zwangerschappen ook enorm veel last van, ik dacht echt even dat ik kaal zou worden. Het is bij mij helaas ook nooit meer helemaal goed gekomen, zoals het was voor de eerste zwangerschap…

Reply
Lifesabout 27 oktober 2015 - 09:25

Oh jeetje wat vvervelend. Ik heb er nooit last van gehad en heb dikker haar dan voor de zwamgerschap. Hopelijk houdt het snel op voor jou en kun je weer haren sparen!

Reply
Charlotte 27 oktober 2015 - 08:59

Ik herken helemaal wat je zegt! Ik had ook altijd dik en veel haar, maar na de zwangerschap ook een stuk minder en dunner geworden 🙁 En van die vervelende sprieten op m’n voorhoofd, die niet omlaag gaan zitten. grr!

Reply
Simone 27 oktober 2015 - 08:36

Ja ik heb er ook veel last van helaas… ik hoop dat het snel stopt. Hoe lang hield het bij jou aan die eerste keer? Of eigenlijk, wanneer komen de sprietjes? 😉

Reply
Leonie 27 oktober 2015 - 08:08

Jeetje, dit is wel naar zeg. Hopelijk groeien er snel wat sprietjes terug, haha. Ben heel benieuwd, als ik ooit zwanger mag worden, of ik ook zoveel haar ga verliezen.

Reply
Joyce 27 oktober 2015 - 07:59

Bij mij viel het wel mee maar mijn schoonzus is op heel veel plekken kaal. Zo sneu en heftig!

Reply
Jeanine 27 oktober 2015 - 07:56

Erg vervelend die haaruitval!! Ik heb het nu door hormonale veranderingen alweer. Geen idee hoe ik hier vanaf kom.

Reply
Madelon 27 oktober 2015 - 07:28

O ja ik moet gelijk weer denken aan die sprietjes aan de voorkant. Geen gezicht! Ik smeerde m’n haar en hoofdhuid in met pure arganolie. Nu is m’n haar weer herstelt en enorm vol.

Reply
Naomi 27 oktober 2015 - 12:38

Hallo,

Smeerde je dat er dan savonds in en spoelde je t dan uit of hoe gebruikte je het?! Ben 5 mnd geleden bevallen maar hou geen haar over en heb toevallig argan olie in huis.. Alle tips zijn welkom ?

Reply
Saskia 27 oktober 2015 - 07:27

Bij Senna had ik van die kale inhammen 🙁 Nu niks Sophia lijkt het mee te vallen maar ik ben nog steeds voorbereid op het ergste haha.

Reply
Josan 27 oktober 2015 - 06:58

Oei dat is hatelijk zeg. Voor de zwangerschap slikte ik biotine pillen dat schijnt wonderen te doen voor je haar. Inmiddels al een tijdje gestopt. Voor mijn haar gebruik is sowieso al veel sheaboter, arganolie en ander spul. Misschien helpt jou dat ook.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.