Even wat gas terug nemen.

by Tamara
even gas terug

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik las even een blogpauze in. Voor zolang als het nodig is, komen de gastblog en de blogs die ik al ingepland heb online en verder even niks. Ik heb erover getwijfeld of ik deze blog moest schrijven, maar ik weet dat mijn lezers mijn eerlijkheid waarderen. Bovendien kan ik het ook niet maken om er zomaar even tussenuit te piepen. Even gas terug nemen en even tijdelijk afscheid nemen dus dus. Waarom, lees je in deze blog.

Even wat gas terug nemen.

Het viel sommige lezers al op dat het op social media wat rustiger was en dat de blogs die ik schreef wat somber waren. Ik kreeg ook een paar keer de vraag of het wel goed gaat allemaal hier. Nou hoewel ik aanvankelijk zei dat het allemaal prima gaat, momenteel gaat het even flink kut. Ik heb er ook gewoon geen ander woord voor. Ik merk al een tijdje dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zit. Ik ben steeds vreselijk moe, heb steeds ontzettende hoofdpijn en ik krijg niets uit mijn handen. Mijn hoofd is een chaos en ik weet even niet meer wat ik nou moet. Op sommige dagen wil ik gewoon huilen en weet ik niet eens waarom. Toen ik twee weken terug ineens ontzettend ziek werd, drong het tot me door dat het zo niet langer gaat. Soms sta ik voor de spiegel en zie ik niets meer terug van wat ik vroeger was. Ik herken mezelf soms gewoon niet meer. Ik moet echt beter voor mezelf gaan zorgen en wat meer aan mezelf denken. Even een beetje gas terug nemen.

Ik heb de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat mijn leven behoorlijk uitzichtloos is. Nu is dat natuurlijk ook niet zo gek als je thuismoeder bent en je wereld verder behoorlijk klein is. Maar ik vraag me regelmatig af of het ooit nog wel beter gaat worden. Ik had altijd een heel duidelijk beeld van wat ik wilde in het leven en op dit moment lijken al die dromen verder weg dan ooit. Ik ben blij dat ik door mijn blog nog wel iets heb om aan te werken. Het is niet iets dat ik voor altijd kan gaan doen, maar het was een hele fijne afleiding.

Waarom dan (tijdelijk)  stoppen met bloggen.

Ik heb erover getwijfeld of ik niet gewoon de stekker eruit zou trekken en zou stoppen met bloggen. De afgelopen tijd waren er een paar gebeurtenissen waardoor ik mijn hele motivatie kwijt was en ik gewoon echt van plan was om te stoppen. Maar ik weet dat ik het heel erg ga missen. Niet alleen het bloggen zelf, maar ook de interactie met mijn lezers. Ik vind het altijd zo leuk om al die reacties en leuke berichtjes van iedereen te lezen. Maar toch geeft het bloggen de laatste tijd niet meer de voldoening die het altijd gaf. Ik had het er gisteren met mijn twee blogvriendinnetjes Cassandra en  Josan over en hun gaven aan dat het misschien wel zou kunnen komen omdat het ook wel heel erg snel gegaan is afgelopen jaar. Ik denk wel dat ze daar gelijk in hebben. Mijn blog is ontzettend snel gegroeid, van 0 naar 20.000 in minder dan een jaar en het tweede jaar tikte ik een heleboel nieuwe records aan. Het is fantastisch wanneer er zoveel mensen naar jouw site komen om dingen te lezen die jij geschreven hebt. Maar het heeft ook een keerzijde. Want hoe houd je al die mensen vast? Hoe zorg je dat ze terugkomen en hoe zorg je dat er steeds meer mensen komen?

Wanneer de druk om te presteren te hoog word.

Ik ben iemand die altijd de druk voelt om te presteren, zo ook als het om mijn blog gaat. Wanneer het goed gaat ben ik vrolijk, wanneer ik een slechte dag heb qua bezoekers, kan ik daar intens van balen. De laatste tijd heb ik dat al meer losgelaten. Goede cijfers zijn mooi, maar ik heb niet de ambitie om een ‘grote’ blogger te worden. Ik las op de blog van Karen  dat zij niet perse honderdduizend bezoekers per maand wil en om eerlijk te zijn ben ik het daar wel mee eens.

Je levert een groot stuk privacy in als blogger en dat kun je grotendeels zo invullen als je zelf wilt, maar eigenlijk is het niet altijd zo fijn dat onbekende mensen heel erg veel over  je weten. Zoveel onbekende mensen die van alles over je weten en dus ook zoveel onbekende mensen die een mening over je hebben. Nu kon het me nooit veel schelen wat andere mensen van me vonden, maar de laatste tijd doet het me toch meer dan ik dacht.

Wat wil ik nou met mijn blog.

Nog een reden om even een pauze in te lassen is om oven goed na te denken welke kant ik op wil met mijn blog. Ik merk dat ik niet gelukkig meer word van het schrijven over van die standaard onderwerpen. Ik wil niet meer schrijven over ’10 dingen die elke vrouw tijdens de bevalling denkt’. Iets dat ik wel heel erg leuk vind is het schrijven van verhalen en het plaatsen van verhalen van anderen. Afgewisseld met hier en daar een persoonlijk artikel.

Voorlopig is het dus even wat rustiger op Themommydiaries. De gastblogs blijven online komen + de artikelen die gewoon online moeten en natuurlijk elke week twee hoofdstukken van ‘In tweestrijd’ maar verder neem ik even een klein stapje terug, zodat ik even op adem kan komen en even goed voor mezelf op een rijtje kan zetten wat ik nou wil. Ik hoop dat jullie hier wat begrip voor hebben. Hoelang het gaat duren weet ik nog niet, misschien heb ik maar een week nodig, misschien wel een maand. We zullen het zien!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor al jullie support en lieve reacties van de afgelopen anderhalf jaar! Hopelijk tot snel.

 

Misschien vind je dit ook leuk

51 comments

Esmée 5 december 2016 - 12:09

Heel dapper van je.

Reply
Ramona (Kijk, mama!) 1 december 2016 - 19:07

Veel sterkte met het zoeken naar…/vinden van… Neem de tijd. Het allerbeste! Je was mede een inspiratiebron voor me!

Reply
Ilse van Kreanimo 1 december 2016 - 18:16

Moedig en oprecht!

Kiezen voor jezelf is nooit fout! Tot snel (waarschijnlijk).

Reply
Rory 1 december 2016 - 15:57

Goed aan jezelf denken Tamara. Als iets niet meer vanuit jezelf komt en het een ‘verplichting’ wordt, dan is het tijd om even een pas op de plaats te maken. Wellicht een of meerdere stapjes terug. Want als het echt ‘meant to be’ is, dan komt het vanzelf weer omhoog. Ik geloof heilig in dat alles vanuit de flow moet komen. Vanuit het plezier. Als je dat even kwijt bent dan is het denk ik heel goed om een pauze in te lassen. Ik begrijp wel hoe vervelend het moet voelen. En ik denk inderdaad dat een hele grote en snelle groei hier ook aan kan hebben bijgedragen. Ik ga geen amateur-psycholoog spelen hoor. Ik voel gewoon met je mee. Sterkte. En blijf goed voelen wat je al dan niet wilt.

Reply
Hanna 1 december 2016 - 09:23

Goed dat je even voor jezelf kiest! Probeer maar even flink te genieten van je gezin!
Veel succes! X Hanna

Reply
Jessica 30 november 2016 - 15:20

Heel goed van je! Super dapper dat je deze stap neemt. Aan jezelf denken, dat is het belangrijkste!

Reply
MamaPlaneer 29 november 2016 - 13:24

Eerlijk, realistisch en dapper. Het komt goed!

Reply
Anneke 29 november 2016 - 13:21

Ik vind het alvast heel sterk dat je het zelf tijdig opmerkt èn dat je het tijdig wilt aanpakken en niet voortdoet in de drukte met alle gevolgen vandien.
Huisvrouw zijn kan inderdaad soms al eens zulke gevoelens meebrengen, hè. Het is een kunst om het aan te pakken. But you’ll make it :*
Ik wens je veel rust in je hoofd en in je leven en dat je je snel weer beter mag voelen! Dikke knuffel!

Reply
Merel 29 november 2016 - 06:40

Goed dat je toch deze stap zet. Bloggen en alles daaromheen moet niet ten koste gaan van je plezier. En soms moet je even de bodem raken om daarna weer heel helder te kunnen krijgen waar je heen wil. Ik wens je veel succes met zoeken en tot rust komen, neem je tijd. Liefs

Reply
Yasmin 28 november 2016 - 23:37

Zo ontzettend herkenbaar en goed dat je voor jezelf kiest! Toen mijn blog ineens heel snel groeide en er zoveel onbekende mensen mij overal gingen volgen kreeg ik het Spaans benauwd en wilde ik niets meer met niemand niet te maken hebben. Helemaal toen ik ineens door vreemde oo insta werd bedreigd kapte ik rigoureus overal mee. Dag volgers op insta! Dag grote onbekende mensen meute die kennelijk ook enge en negatieve mensen bevatten.

Take good care my dear! <3

Reply
Bianca Schrijft 28 november 2016 - 21:57

Heel goed dat je voor jezelf kiest! Het is knap dat je zo snel gegroeid bent, maar het lijkt wel als het boven je uit is gegroeid. Kom nu weer lekker tot jezelf en je gezin, dat staat en gaat boven alles. Veel sterkte met jezelf herpakken. *knuffel*

Reply
Marisca | Mamablogger 28 november 2016 - 21:01

Wat goed van je dat je dit durft te doen en aan jezelf gaat denken! Hopelijk tot snel weer, en neem gewoon je tijd.

Reply
janine Brouwer 28 november 2016 - 19:35

Aan jezelf denken is op dit moment het beste!! Beterschap! Ik hoop dat je eruit kan komen! 🙂

Reply
Janske 28 november 2016 - 17:04

Goed dat je voor jezelf kiest, ik hoop dat je jezelf snel weer terug vind en weer wat gelukkiger word! Liefs!

Reply
Romy 28 november 2016 - 12:53

Heel begrijpelijk en goed dat je op de rem trapt. Ik hoop dat je snel weer lekker in je vel zit. Veel sterkte!

Reply
susan noordergraaf 28 november 2016 - 11:49

wat goed en dapper dat je dit aangeeft. Neem de tijd die je nodig hebt. jezelf en je gezin gaan natuurlijk voor!

Reply
Lindsay | lindsayvallen.nl 28 november 2016 - 11:13

Hè lieve Tamara, wat rot om te lezen! Ik kan me goed voorstellen dat het allemaal enorm op je af komt als je de hoofdverantwoordelijke bent voor alles in en rondom het huis, de kindjes en het huishouden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘blij’ ben te mogen werken. Zet alles goed in rust op een rijtje, misschien leuk en inspirerend om te weten: mijn schoonmoeder is een geweldig mens, heeft 4 kinderen en besloot toen de jongste (mijn schoonzusje) naar school ging, zich te laten opleiden tot docent Wiskunde. Dat heeft ze keihard en ambities gerockt tot haar pensioen. Dacht, omdat je laatst schreef een nerd te zijn 🙂 Het kan allemaal nog, leren en werken en alles, maar eerst tijd voor jezelf! Digitale knuffel!

Reply
Judith 28 november 2016 - 11:04

Neem vooral alle tijd die je nodig hebt! Het is enorm dapper om toe te geven dat het even niet meer gaat.
Ik wens je toe dat je antwoord krijgt op je vragen en dat je weer een energie krijgt om ‘nieuwe’ uitdagingen aan te gaan.
Take care! ?

Reply
Bregje 28 november 2016 - 09:51

Wat goed en dapper dat je voor jezelf kiest! Dat is iets dat niet makkelijk is, omdat we vaak bezig zijn met anderen. Ik herken de druk die het bloggen met zich meebrengt, de druk die je jezelf grotendeels oplegt. Daarom is wat afstand soms zeker een goed idee. Loslaten om weer ruimte in je hoofd te krijgen. Sterkte lieve Tam en blijf lief voor jezelf ❤

Reply
Angélica 28 november 2016 - 09:26

Goed dat je aan jezelf denkt meis! Ik ben blij als je weer schrijft maar alleen als het goed met je gaat. Neem daar ook de tijd voor. Sterkte.

Reply
Simone 28 november 2016 - 09:24

Ik vind het ontzettend moedig en getuigen van daadkracht, dat je gewoon voor jezelf kiest en deze stap durft te zetten. Veel beterschap!

Reply
Sanne Marlijn 28 november 2016 - 09:24

Lieve Tamara, wat vervelend om te lezen dat jij je zo slecht voelt op het moment. Ik herken veel in wat je omschrijft, ik zit zelf ook niet zo lekker in mijn vel en dat heeft zijn weerslag op alles. Ook op hoe ik mijn blog en social media bijhoud. De kracht en de vrolijkheid is dan gewoon even weg. Ik heb jouw blog altijd erg leuk gevonden om te lezen, je onderwerpen zijn altijd erg interessant en spreken volgens mij een hele hoop vrouwen aan. Maar het is natuurlijk altijd goed om te reflecteren en te kijken welke kant je uiteindelijk op wilt. Een kant waar jij je zelf prettig bij voelt. Dat gaat met jou ongetwijfeld goedkomen want je bent een doorzetter en je hebt een ontzettend leuke persoonlijkheid. Hopelijk tot snel, maar neem je tijd. XX

Reply
MetMirjam 28 november 2016 - 09:21

Heel begrijpelijk hoor! Denk goed aan jezelf!

Reply
Niekje. 28 november 2016 - 09:13

Goed zo, eerst je zelf en dan de rest! Je moet er zelf een feestje van maken, dus alleen maar doen wat je leuk vindt en waar je hart ligt!

Reply
Tamara 28 november 2016 - 08:44

Je hebt groot gelijk! Jij bent zelf belangrijker dan je blog (en dat iedereen meekijkt in je leven lijkt mij eerlijk gezegd ook best moeilijk). Hoop dat je je snel weer wat vrolijker voelt 😀

Reply
Miriam 28 november 2016 - 08:20

Moedige beslissing!

Reply
Marijke 28 november 2016 - 08:18

Wat goed van je dat je dan even wat gas terug neemt. Hoop voor je dat je je snel beter gaat voelen.

Reply
Cassandra 28 november 2016 - 08:16

Ik ben trots op je dat je dit zo open en eerlijk neerzet. even voor jezelf kiezen is geen crime. Neem je tijd en pak je rust. ❤️❤️

Reply
M. 28 november 2016 - 08:13

Denk aan jezelf. En waarom MOET er zo veel van je zelf. Er moet niks. Als ik hoor wat je allemaal nog online gast plaatsen van je boek en gastblogs is dat toch ook goed genoeg. Dank je voor je openheid.

Reply
Marijke 28 november 2016 - 08:13

Voor jezelf kiezen is nooit verkeerd! Dus heel goed gedaan! En gewoon het plezier weer terugvinden!

Reply
Martina 28 november 2016 - 08:09

Even een stapje terug is dan een hele stoere keuze. Rustig aan!

Reply
Karen 28 november 2016 - 07:58

Heel goed van jou. Voor jezelf kiezen is altijd de goede keuze! X

Reply
Mèlanie 28 november 2016 - 07:55

Wat vervelend dat je je zo klote voelt. Neem je tijd en let goed op jezelf…
We blijven de blogs die online komen toch wel lezen.
Succes meid

Reply
Sabine 28 november 2016 - 07:50

Heel logisch. Bloggen moet iets leuks zijn en waar je energie uit haalt voor mij in elk geval 🙂
Liefs Sabine

Reply
Samantha 28 november 2016 - 07:40

?

Reply
Nicole 28 november 2016 - 07:36

Toevallig heb ik gisteren een blog gepubliceerd met precies dezelfde titel dus ik snap het helemaal. Soms moet je gewoon even voor jezelf kiezen. Neem je tijd en denk goed na wat je met jouw leven wilt! Dikke kus!

Reply
Josan 28 november 2016 - 07:32

Goed zo Tamara! You go lekker even helemaal niks en dapper dat je er zo open over bent.

Reply
Lilian 28 november 2016 - 07:26

Wat goed dat je aan jezelf en aan je gezin denkt. We gaan je artikelen zeker missen maar dat het met jou beter gaat is natuurlijk veel belangrijker! Liefs!

Reply
Joyce 28 november 2016 - 07:26

Begrijpelijk! Even rustig op adem komen en dan kijken wat je gaat doen 🙂

Reply
Nynke B 28 november 2016 - 07:24

Heel veel sterkte!

Reply
Anoniem 28 november 2016 - 07:24

Heel goed van je! Ik denk, los van het bloggen, dat heel veel moeders zich herkennen in hoe jij je nu voelt. Moe en alles lijkt uitzichtloos. Maar het gaat goedkomen. Maar inderdaad, neem je tijd en denk aan jezelf!
Liefs Marloes

Reply
Liess 28 november 2016 - 07:22

Lekker even rustig aan doen meis!

Reply
MamaIssues 28 november 2016 - 07:21

He bah wat naar dat je, je zo voelt!!
Lekker die rust nemen
Goed nadenken wat je wil en je trouwe volgers blijven echt wel hoor 🙂

Reply
Nienke 28 november 2016 - 07:13

Wat vervelend dat je je zo naar voelt 🙁 Het lijkt me inderdaad ook niet niks als je blog ineens zo hard gaat. Neem lekker de tijd en focus even op jezelf en je kids. Al zal ik je stukjes wel missen natuurlijk!

Reply
Melissa Polfliet-de Jonge 28 november 2016 - 07:13

Begrijpelijk. Eigen gezondheid gaat voor. Beterschap en rustig aan. Wij blijven toch wel volgen hihi

Reply
Brenda 28 november 2016 - 07:08

Verstandige keuze, moedig en dapper?

Reply
Karin 28 november 2016 - 06:55

Jeetje wat herkenbaar! Ik zit nu ongewenst thuis door lichamelijke klachten na de bevalling. Ik had vroeger een heel ander beeld van mijn toekomst en merk nu ook dat verwachting en realiteit behoorlijk uit elkaar liggen. Het is goed dat je even afstand neemt om alles opnieuw te beoordelen, neem de tijd en count your blessings! Het is nog nooit zo donker geweest of de zon breekt wel weer door.

Reply
Carlijn 28 november 2016 - 06:49

Hè wat klote om te horen dat je je zo slecht voelt. Pas goed op jezelf, zorg goed voor jezelf tijdens deze pauze en neem de tijd alles op een rijtje te zetten. Natuurlijk is je leven niet voor altijd uitzichtloos. Ook als thuismoeder kun je kijken waar jij blij van wordt en dat proberen na te streven. Misschien wil je wel een boek schrijven.. 🙂 Neem je tijd en focus voor nu op de dingen die echt belangrijk zijn: je gezin en jijzelf. Veel liefs

Reply
Christa 28 november 2016 - 06:48

Goed van je!
Succes en ik hoop dat je er uit kunt komen voor jezelf!

Reply
Channa 28 november 2016 - 06:47

Begrijp het ook helemaal, denk aan jezelf en je gezin!

Reply
Jess 28 november 2016 - 06:43

Ik begrijp je zeker. Veel beterschap en tot binnenkort. Geniet ervan!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.