Even bijkletsen! | Hoi! Daar ben ik weer!

by Tamara

Nou jongens, ( of eigenlijk dames, want zoveel jongens lezen mijn blog niet denk ik:P) wat was het afgelopen weken stil op de site he? Het begon met ietsje minder publiceren, toen nog minder en daarna kwam er gewoon twee weken helemaal niets online, op de verhalen na. Nou, het had een goede reden en ik merk dat het me heel erg goed heeft gedaan. Maar goed, ik ben terug en ik zal jullie even bijpraten over de afgelopen weken, want pff.. Wat is er veel gebeurd!

Even een stapje terug.

Ik denk dat de laatste weken van het jaar voor iedereen altijd druk zijn. Er zijn een heleboel dingen die nog even af moeten en een heleboel dingen die nog gedaan moeten worden voor het nieuwe jaar. Zo ook hier. In de afgelopen periode had ik een heleboel campagnes die af moesten, een heleboel dingen hier in huis die gedaan moesten worden en ik wilde perse mijn deadline voor het 20ste boek van dit jaar halen. Steeds vaker merkte ik dat ik mezelf een beetje voorbij aan het lopen was. De kinderen werden stuk voor stuk allemaal ziek, we sliepen hier nog minder en ik legde de lat voor mezelf weer veel te hoog, waardoor ik de hele dag aan het rennen en aan het vliegen was. Ik had dus al besloten dat ik in de kerstvakantie ietsje rustiger aan zou gaan doen, en tja.. toen het eenmaal zover was, had ik ook niet zoveel keuze.

Wees gewoon eens een keer ziek!

In de dagen naar kerst toe, was ik elke keer al heel erg moe, maar het was even doorbijten en doorgaan. Elk jaar kijk ik ontzettend uit naar deze periode en ik baalde als een stekker dat in de dagen naar kerst toe, iedereen buikgriep kreeg of ziek was. Terwijl ik iedereen verzorgde, draaide de wasmachine overuren en deed ik er alles aan om zelf maar niet ziek te worden, iets dat ontzettend mislukte.

Eerste kerstdag ging nog oké. Sarah was al een tijdje niet lekker, maar met een zetpil en iets met extra suiker, kwam ze de avond prima door en had ze het heel erg gezellig. Ik had dus goede hoop dat het daarna voorbij zou zijn en dat we gewoon lekker tweede kerstdag zouden kunnen gaan vieren. Nou niet dus, want die nacht werden Richard en ik beide ziek. Ik zal jullie de details besparen, maar ik geloof niet dat ik me ooit zo ellendig heb gevoeld als op tweede kerstdag. Ik ga zelfs liever bevallen dan dit. Na een hele dag op de bank en in bed, met een grote emmer op standby, voelde ik me op heel erg veel spierpijn na, iets beter. Ik weet niet of ik het wel eens verteld heb, maar mijn slokdarmklepje werkt iets te goed ofzo. ( ik weet niet hoe de dokter het uitlegde) Dat zorgt ervoor dat mijn lichaam heel erg veel kracht moet zetten om over te geven. Toen ik zwanger was, had ik soms zelfs van die gesprongen adertjes in mijn gezicht van de hoeveelheid druk die mijn lichaam moest zetten om het eruit te krijgen.. Nouja.. Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel pijn dat doet.

Anyhow, het spugen stopte en ik besloot ondanks dat het tweede kerstdag was, om half 9 naar bed te gaan. De volgende dag voelde ik me iets beter, totdat mijn gezicht zeer begon te doen.. En tja.. het liep uit op een bijholteontsteking… Echt geweldig.

 

We zijn nu een paar dagen beter en het gaat nu weer de goede kant op. De kinderen zijn allemaal beter en Richard heeft een paar dagen vrij genomen, zodat we allemaal even bij kunnen komen. Het is heel erg stom, maar ik denk echt dat dit ineens heel erg ziek worden een manier van mijn lichaam was om te zeggen dat het even genoeg was en dat ik echt even rust moest nemen. Normaal gesproken werk ik altijd door en ga ik altijd door, hoe ziek ik ook ben, maar deze dag had ik gewoon echt even nodig om uit te zieken.

 

Maar goed! Ik ben weer terug! En ik zal jullie de komende tijd weer gaan vermoeien met al mijn praatjes en blogs. Want er gaan een aantal dingen veranderen op de site en er komen een heleboel leuke dingen aan!

Ik wens jullie allemaal een geweldig 2020!

Veel liefs, Tamara

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

MarjonS 2 januari 2020 - 07:40

Gelukkig dat iedereen weer opknapt. Als moeder van 4 kan ik me voorstellen dat het geen pretje is allemaal ziek. Maar belangrijker, zelf ook goed uitzieken en rust nemen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.