Etiquette voor moeders.

by Tamara

‘Dat kan eeeeeeecht niet meer als je moeder bent hoor!!!’ roepen mensen wel eens. Kennelijk bestaat er een ongeschreven lijst van dingen die je echt niet meer mag of kunt doen als je moeder bent. Of je je daaraan houd is natuurlijk aan jezelf, maar de je het niet, dan schijnen mensen nogal raar tegen je aan te kijken. Ik zet wat dingen op een rijtje die eeeeeecht niet meer kunnen als je moeder bent.

Naveltruitjes dragen.

Ook de rest van de amper verhullende kledingstukken valt hieronder. Nu mogen jullie van geluk spreken dat ik al sinds mijn ‘wannabe vengaboys/spicegirls’ periode geen naveltruitjes meer draag, maar dat is echt 1 van de dingen die echt niet meer kunnen hoor! Nu heeft natuurlijk niemand behoefte aan mijn fabulous vetkwabben, maar he zelfs al had ik een lichaam waar mannen spontaan van in katzwijm zouden vallen zou ik het nog niet doen.

Je helemaal optutten.

Maak jij je elke dag helemaal op als je moeder bent? Dat hoort niet hoor! Moekes horen geen make-up te dragen. Nee, jouw gezicht moet zelfs nog bloter zijn dan babybilletjes! Er Fabulous uitzien is uit de boze en als je  toch bezig bent met je transformatie tot moeder, kweek er dan meteen wat wallen en pukkels bij.

Op hakken lopen.

Dacht jij dat je zodra je bevallen was op je stelten het ziekenhuis uit kon wandelen? Nou echt niet, moeders dragen geen hakken. Als moeder ben je veroordeeld tot birkenstocks in de zomer, uggs in de winter en bij voorkeur het hele jaar je crocs met kekke steentjes!

Vieze liedjes zingen.

Nee, heel fout! Je kunt als moeder echt niet heerlijk meebrullen met alle gore grapjes en liedjes die er uit de keeltjes van je kinderen komen. Voor wie mij volgt op Instagram, laatst plaatste ik al een filmpje van mijn allerliefste zoon Maxim die een liedje aan het zingen was waarin nogal wat uhh.. Niet zulke hele nette woorden voorkwamen. Hoe lekker het melodietje ook is, meezingen is uit den boze! En je mag er zeker niet om lachen!

Schelden.

Stoot je je kleine teen en wil je ontzettend graag ‘dat ene woord’ roepen? Nou dat mag dus echt niet! Hoe haal je het je hoofd om KAAAAAA UUUUUUUUU TEEEEEE te roepen wanneer je kleine teen voelt alsof hij door een trein overreden is? Stel je voor dat er een teer zieltje meeluistert dat dat woordje overneemt en het er spontaan eens tegen de juf uitgooit midden in een conversatie. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Batsen.

Nee, nachtenlang liefdevol rollebollen zit er ook al niet meer in. als moeder doe je een vlugge wip en ga je slapen. Het liefst op vrijdagavond om 10 uur, dan kun je daarna nog hvnl kijken en daarna slapen. Verlang je naar nachten vol passie en plezier? Pech gehad, moeders doen dat niet meer.

 

Ok natuurlijk is het allemaal dikke onzin, want het feit dat je moeder bent hoeft niet te betekenen dat je jezelf moet veranderen! Alleen kom ik toch af en toe van die scheldende, half ontklede dames tegen die hysterisch lopen te gillen tegen hun kind… Tja, wat moeten we daar eens over zeggen? Maar verder, nee ik heb juist respect voor vrouwen die ondanks dat ze moeder zijn geworden, toch zichzelf niet verliezen.

 

Wat vind jij nou echt niet kunnen als je moeder bent? Laat het weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk

25 comments

Safira 12 juni 2017 - 22:00

Ok screw all of that. Ik had blauw haar toen ik zwanger was roze toen mijn zoon bijna 1 was. Ik ga van boho naar goth. Bedrijf nog steeds de liefde met m’n vent (zeer gepassioneerd als zoon lief uit logeren is dat dan weer wel;)) draag iedere dag make up wel om die donkere kringen vooral te bedekken. En hakken zijn mijn guilty pleasure. I will wear what ever I damn well please. Dit is natuurlijk dikke onzin hierboven zoals het stuk zelf zegt maar weet dat een hoop mensen wel zo denken. Bull. Ik ben mezelf en moeder en vrouw. Alleen omdat er een label bij is gekomen valt de andere niet af.

Reply
Mona - Vandaagismooi.nl 27 januari 2016 - 11:44

Als ik dit lijstje lees ben ik een hele… hele… HELE slechte moeder hahahaha!
Ach ik ben een moeder, maar ik ben ook nog mezelf en dat gaat echt niet veranderen. Ik ben ook al eens een niet typische moeder genoemd, ik vond het een prachtig compliment 😀

Reply
Angela - Mama met passie 26 januari 2016 - 16:35

Haha geweldig! Ik liep tot aan mijn bevalling op hakken, dat kon ook echt niet 😀 En laatst vroegen mensen aan mij, waarom ik mijn haar gewoon niet afknipte als ik het toch vaak op een staart droeg. Eh…. laat mij lekker mijn haar op een staart doen of in een knot.

Reply
Michelle 26 januari 2016 - 16:22

Haha wat een hilarisch artikel weer dit! Ik ben 25 weken zwanger, loop nog steeds op hoge hakken en hoor zo vaak ‘meidddd dat kan echtttt niet hoor doe lekker een plat gympie aan!’ No worries, ik loop echt ook wel op sneakers, maar laat mij m’n hakken lekker aandoen zolang dat kan!

Reply
Anneke 26 januari 2016 - 15:43

Mijn God, hoe lollig kan je het neerpennen?! 😀
Buiten met de navel bloot lopen, maak ik me schuldig aan allemaal (alhoewel ik het vloeken toch ook wel wat beperk 😉 ). Nagel me aan het kruis! 😀 En onze koters zijn nochtans toffe, beleefde (b)engels! 😉

Reply
Lori (Mama's Jungle) 26 januari 2016 - 12:53

haha lol! Meeblèren op de heerlijke beat van Drank en Drugs (had je het toevallig ook daar over?!) is inderdaad niet zo handig als twee mommy’s zijnde van een stel schooiers op de achterbank van 2,5 en 5. Whooooooooops, KUT! Oh nee kaaaaaaaaa-uuuuuuu-ttttt 😉

Reply
Liess 26 januari 2016 - 12:49

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik naveltruitjes geen gezicht vind bij een moeder. Maar das mijn persoonlijke mening.

Ik vind het heel naar staan als mama’s roken terwijl ze de buggy duwen. Ga dan gewoon even ergens zitten… als ik een peuk om stak gaf ik de wagen even af aan mn moeder ofzo

Reply
Lisanne 26 januari 2016 - 12:00

Whahahaha, ik heb hardop gelachen! xD Geweldig!

Reply
Vlijtig Liesje 26 januari 2016 - 11:32

Proberen de vriendin te zijn van je kinderen.

Reply
Simone 26 januari 2016 - 11:20

Heel leuk geschreven, grappig stukje! Maar ik kan me in deze wel vinden in wat Wilma zegt, je moet je wel bewust zijn dat alles wat jij doet, dat je kind dat kopieert. Verder, lekker jezelf blijven ja 😉

Reply
Mathiske's mama blog 26 januari 2016 - 11:04

Oh jee.. op hakken lopen kon ik al niet meer, maar zodra ik aankom met crocs wil mn man ook echt niet meer denk ik ?

Reply
Alicia 26 januari 2016 - 09:32

Wat een onzin inderdaad! Heb soms wel het gevoel dat sommige moeders het moederschap als excuus gebruiken om er niet meer verzorgd uit te zien. Want ja, je bent maar druk met kinderen! Ik geniet er juist meer van nu om me mooi opnte maken en niet alleen mama te zijn 🙂

Reply
Cassandra 26 januari 2016 - 09:19

Ik denk dat ik dan nu toch echt mijn hotpants met Crop top moet gaan begraven dus… Shit. Geef me anders op voor hotter than my daughter

Reply
Channa 26 januari 2016 - 09:10

Hahaha hier doe ik alles behalve de naveltruitjes en schelden in het bijzijn van de kinderen. Dusss echt een ontaarde moeder toch 😉

Reply
Lonneke 26 januari 2016 - 08:54

Hahaha dit komt me zo bekend voor! ^^ Ik heb zelf vaak het idee van ‘Nee, dat kan nu niet meer nu ik moeder ben’ maar inderdaad, dikke onzin!

Reply
Ineke 26 januari 2016 - 08:36

Wat een leuk blogbericht leuk geschreven (heel je blog trouwens). Echt herkenbaar als (kers)verse mama.
En make up en hakken gaan bij mij niet de deur uit haha. Valt me wel op dat ik nu sneller platte schoenen aantrek. Oh en mijn haren… bijna altijd bijeengebonden, niet meer los?

Reply
Charlotte 26 januari 2016 - 08:22

Haha stel je eens voor dat je opgemaakt en met hakken de deur uit gaat. Kan echt niet ?

Reply
Nicole 26 januari 2016 - 07:59

Niet schelden of ruzie maken waar de kleine bij is. En verder.. Ik maak me gewoon elke dag uitgebreid op hoor!

Reply
Leonie 26 januari 2016 - 07:55

Haha geinig stuk! Als je eenmaal moeder bent moet je je haar kortknippen en de tuinbroek aan.. 😉

Reply
Bregje 26 januari 2016 - 07:32

Hahahahaha! Ik draag nog lekker hakken en, wat ook not done is, ga af en toe nog lekler op stap! De dag erna is dan meestal Netflix/Pyjamadag uit pure noodzaak ?

Reply
Madelaine 26 januari 2016 - 07:29

Hij’s leuk! Om antwoord te geven op je vraag: je zelf alleen maar als ‘moeder van’ zien. Vind ik eigenlijk erger dan in een naveltruitje mee rappen met 50 cent :p. Kort pittig kapsel erbij, fleecetrui aan. Tsja dan komt het met het ‘niet batsen’ ook wel goed.

Reply
Michelle 26 januari 2016 - 07:12

Haha, lekker humoristisch geschreven. Vooral die laatste, pijnlijk maar vaak waar als je een baby hebt die nauwelijks slaapt waardoor de wallen zo ongeveer tot je enkels rijken. Dus wel make-up voor mij hoor 😉

Reply
Priscilla 26 januari 2016 - 07:12

Lang haar kan ook echt niet meer. En je huis laten versloffen. Stel je voor dat baby over een niet net gezwabberde vloer rolt!

Reply
Wilmaaa 26 januari 2016 - 06:26

Ik vind dat je als moeder zijnde nog steeds jezelf moet blijven, maar ook bewust moet zijn dat jij verantwoordelijk bent voor wat je je kind meegeeft. Zo Schelden en half gekleed zijn zou ik dan ook niet doen. 😉

Reply
Torie 13 mei 2016 - 04:09

Slam dunkin like Shaquille O’Neal, if he wrote inavrmftioe articles.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.