Esther | Zooparc Overloon is weer open!

by Esther Van Pelt
zooparc overloon

Afgelopen week hebben we eindelijk weer ons eerste echte dagje uit gehad.De jongens zijn niet zo dol op dierentuinen, maar onze kleine meid daar in tegen is er dol op.Ze is dol op dieren, dus samen met haar ging ik naar Zooparc Overloon.

Zooparc Overloon

Zooparc overloon is niet zo groot, maar zeker groot genoeg om er een halve dag te vertoeven.Nog voordat je bij de kassa bent, kun je al genieten van de rode panda’s en otters die in een verblijf zitten voor de kassa, de rode panda’s lopen op loopbruggen boven je door bij de parkeerplaats. Eenmaal binnen krijg je de plattegrond en kan je bezoek echt beginnen.Je begint bij de Headquarter, hier is het restaurant waar je wat kan eten en drinken, het souvenirwinkeltje en er zijn verblijven voor insecten en reptielen.Daarna kom je bij Boulder Beach, hier zitten de pinguïns, die waggelen hier heerlijk rond en nemen een plons in het water. Na de pinguïns ga je door naar de Outback, hier loop je door het verblijf van de oa de wallaby’s en kangoeroes, super leuk dat je in het verblijf bent, zo voelt het heel echt aan, je komt echt dichtbij.

zooparc overloon

Na de outback kom je bij de Amazone, Jangalee & Ngorongoro. Elk gebied heeft weer een andere sfeer, de aankleding van het park is erg mooi gedaan.

zooparc overloon

De Ngorongoro is in 2019 nog flink uitgebreid, met een nieuw ringstaartmaki verblijf, waar je ook doorheen mag lopen, ze springen hier letterlijk zo over je heen en lopen vlak voor je voeten door. (helaas is dit verblijf nu gesloten ivm de coronaregels) Verder zijn er ook leeuwen, giraffen, dwergnijlpaarden, maki’s & cheeta’s, onze meid vond vooral de leeuwen en cheeta’s helemaal geweldig, ze bleef er naar kijken.

zooparc overloon

zooparc overloon

Giraffen en Maki’s.

Bij de giraffen en de maki’s is ook een rustpunt, met toiletten en horeca. Je kan hier heerlijk zitten, met mooi uitzicht op de giraffen, en de kinderen kunnen hier met een vlotje over het water gaan. Je kan de dieren allemaal goed zien, en bij veel dieren lijkt het ook of je best dichtbij kan komen. Zo ook bij het binnenverblijf van de giraffen, als ik had gewild had ik er zo een kunnen aaien. Ik heb het niet gedaan, maar wel gaaf als ze zo dichtbij komen.Verder hebben de dieren ook grote opgezette verblijven en  ziet alles er netjes en verzorgd uit. Als laatste gebied heb je de Forest, hier zitten de wat kleinere dieren, zoals de ooievaar, de poolvos & stokstaartjes. 

Heel eerlijk, dit gebied slaan we meestal over, vind het een vrij donker gebied en een beetje saai. Vergeleken met de andere gebieden zou dit gebied nog wel wat gepimpt mogen worden.

Na alle gebieden van Zooparc overloon te hebben gehad kom je bij de kinderboerderij en de speeltuin, je bent dan ook weer aangekomen bij de headquarter, dus een perfect moment om even te gaan zitten, wat te eten en te spelen.

zooparc overloon

De avonturenpaadjes

Wat verder ook heel leuk is in deze dierentuin is dat je op de looproute overal avonturenpaadjes hebt, dit is zijn alternatieve kleine weggetjes ,naast de gewone route. Hier kunnen de kinderen doorheen klauteren. Elk avonturenpaadje is weer wat anders, heel leuk gemaakt en super leuk voor de kids.

looproute dierentuin

Wat is er anders nu met de 1,5 meter afstandsregel?

Heel eerlijk merkte ik weinig negatiefs aan de nieuwe maatregelen. Voor mij was de dag niet heel veel anders dan voorheen. Wel moet je vooraf je ticket en tijd boeken, zodat ze de mensen verspreid kunnen laten komen.Verder staan er waar nodig, markeringen, waar je afstand moet houden. Er is een vaste route uitgezet, zodat je elkaar niet kruist.Op meerdere punten staan desinfectie punten, waar je je handen kunt desinfecteren.

maatregelen dierentuin

En door heel het park hangen bordjes, dat je afstand moet houden en bordjes voor de juiste route.

Ze hebben het keurig en heel duidelijk allemaal aangegeven. Het enige wat op het moment niet is, dan zijn de voederpresentaties. En kun je op het moment niet door het ringstaartmaki verblijf lopen, maar moet je er langs af lopen. Dit is wel een beetje jammer.

 

Heerlijke dag gehad

Maar wij hebben een super leuke dag gehad, zo raar eigenlijk dat dan zoiets gewoons als een dagje dierentuin, dan ineens weer zo speciaal voelt. Het was heerlijk om er weer even tussen uit te zijn, samen een dagje weg. Dus mocht je een dagje weg willen en je weet niet waarheen, wie weet is Zooparc Overloon wel iets voor jou.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.