Esther: Kamperen bij de boer.

by Esther Van Pelt
boerenbed

Eindelijk weer eens een blog over een weekendje weg! En wat voor 1..Lekker kamperen bij de boer in Nederland. Het Boerenbed de Pippert.

 

Het Boerenbed

Het Boerenbed is voor iedereen die houdt van dat knusse sfeertje op de camping, maar tevens een boerderijvakantie.

Je kunt er kamperen in boerenbedtenten, volledig ingericht, eigen wc, privé douche langs de tent of bij de boerderij. Bedden, een bedstee, een kacheltje, kookgerei, het enige wat ontbreekt is stroom! Dus back to basic, maar dan toch met wat luxe.

Je kunt zelfs kiezen voor een heerlijke hot tub langs je tent.

De Boerenbed campings, zitten verspreid door heel Nederland, maar ook in België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, op allerlei verschillende boerderijen.

Alpaca’s, koeien, lammetjes, knuffelschuren, je kunt zelf kiezen welke boerderij het beste jouw past.

Tijdens je verblijf is er ook een pizza avond waar je je eigen pizza kan bakken en kun je ook dingen bijbestellen zoals een boerensoep pakket.

Ook is er een klein winkeltje waar je de noodzakelijkste dingen kan kopen, of lekkere streekproducten.

 

De Pippert

Wij verbleven dit keer op Boerderij de Pippert, midden in de Betuwe.

Je wordt als je aankomt al meteen hartelijk ontvangen door Boerin Anja, die je meeneemt naar je tent en alles laat zien.

De Pippert ligt in Ophemert en op deze boerderij staan 180 melkkoeien en nog ongeveer 130 stuks jongvee.

Verder staan er geitjes, paardjes en lopen er kippen en poezen rond.

De kinderen kunnen spelen in de slingerschuur, bij het stro, trampoline springen, spelen in de zandbak en kijken bij de koeien en kalfjes.

Wat vonden wij van ons verblijf op de Pippert?

 

Een aantal jaar geleden zijn wij al eens op een Boerenbed boerderij geweest, de Lange Weide.

Het concept vonden wij sowieso al erg leuk, dus nu ook ons kleine meisje er is, wilde we dit graag nog eens doen.

Ik was alleen een beetje bang of de jongens (9 & 11 jaar) zich nog wel zouden vermaken, maar die vermaakten zich prima in de slingerschuur en met andere kinderen.

De jongste van bijna 3 jaar, was heel de dag op rak, spelen op de trampoline, in de zandbak, koeien kijken, rondrijden op haar loopfietsje, ze vond het helemaal schitterend.

1 nadeel, het was ’s nachts zo ontzettend koud, rond het vriespunt, dat we echt verschrikkelijk slecht hebben geslapen. De dikke pyjama, het extra deken, hielp ons niet genoeg. Dus we zijn een nachtje eerder naar huis gegaan.

Wel sliep je in de bedstee een stuk warmer, dus zodra ik halverwege de nacht daar ging liggen, viel ik lekker in slaap.

Verder heeft de boerderijcamping meer dan genoeg te bieden aan kinderen.

Zelf persoonlijk vond ik Boerenbed de Lange Weide leuker, omdat daar ook konijntjes zaten, er was een modderspeelplaats, onze tent stond recht voor de paardenwei, er zaten ook lammetjes, dat sprak ons meer aan, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk en voor iedereen anders.

Ook waren we daar denk ik heel verpest toen het we het boerensoep pakket bestelde, want we kregen toen echt een hele kar vol lekkers, en wij vonden het heel gezellig dat je je soep op de kar moest maken, een ketel hangend boven een knisperend vuurtje.

Omdat dat toen zo goed was bevallen, hadden we dit nu weer besteld, nu kregen we alleen een pan, wat groente, een stokbrood en een schenk, voor €28,50 vind ik dat dan toch wel heel erg duur…dus dat viel even tegen.

Maar al bij al hebben we het echt heerlijk gehad, het was gezellig, de boer en boerin en kinderen waren erg gastvrij, en onze kinderen genoten echt van het lekker buiten zijn.

Een Boerenbed vakantie is echt oprecht heel leuk om een keer te doen, en de volgende keer boek ik er toch echt een hot tub bij, want dat maakt de vakantie natuurlijk nog even specialer..

 Wil je meer van onze uitjes zien? Leuk als je me dan komt volgen op @mamasdagjeuit

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.