Karin’s Essure sterilisatie ging helemaal fout.

by Tamara
Essure

Ons gezin is compleet, dit wisten wij 100% zeker toen we ons voornamen op zoek te gaan naar een goede anticonceptie. De pil kon ik meteen van het lijstje strepen, ik word daar een hormonster van. Een spiraaltje accepteert mijn lijf niet. Wat dan? Ik werd gewezen op een andere methode van sterrilisatie, ook wel de Essure methode genoemd. Dat leek mij wel wat; je gaat niet onder narcose en binnen 10 minuten is het gepiept.

Sterilisatie met de Essure methode.

Zo gezegd zo gedaan, en zo had ik via de gyneacoloog op 8 maart 2016 de afspraak staan voor het plaatsen van de 2 veertjes in mijn eileiders.
Op dinsdag 7 maart 2016 kwam er ineens een item op Hart van Nederland voorbij omtrent deze methode. Er bleken volgens het programma veel klachten te zijn bij vrouwen die de Essures al hadden laten plaatsen.
Op de ochtend van de ingreep vertelde ik de gyneacoloog dat ik mij afvroeg of de methode echt zo in opspraak was. Hij vertelde mij dat dat wel meeviel, maar dat ze elke klacht serieus moeten nemen, omdat het toch een ingreep is. Ik besloot de ingreep toch uit te laten voeren. Dat viel tegen zeg! Zonder verdoving, ik riep nog: ik beval liever nog 3x dan dat ik ooit dat nog moet ondergaan, maar owh ja dat was nou juist de reden dat ik ze liet plaatsen 😉
Na een dag wat krampen te hebben gehad ben ik weer mijn normale ritme op gaan pakken. De eerste 3 maanden verliepen prima. Sterker nog ik kon het alle vrouwen die zeker waren van een sterrilisatie alleen maar aanbevelen.

Ineens kreeg ik steken in mijn lies.

Zo’n 3 maanden na de ingreep kreeg ik elke dag flinke steken in mijn rechterlies. Dit werd alleen maar erger. Dagelijks met die pijn rondlopen maakte mij wederom tot een niet zo’n leuke vrouw. Ik kroop soms over de grond van de pijn. Via via kwam ik op de Facebookpagina over de Essure problemen in Nederland. Wat ik daar las was echt een schok. Zoveel vrouwen met de meest uiteenlopende klachten, van kwaad tot erger werd het.
Op een dag was ik het zo beu om dagelijks met die vreselijke pijn rond te lopen dat ik het ziekenhuis heb gebeld. Die “krengen” moesten eruit. De gyneacoloog was het met me eens en gaf ook aan dat ze inderdaad kort na mijn ingreep gestopt zijn met het plaatsen van de Essures in dat ziekenhuis, omdat er teveel klachten van kwamen.

Mijn eileiders moesten eruit.

16 februari ben ik geopereerd, de veertjes inclusief eileiders hebben ze verwijderd. Wat blijkt: de Essures hebben ervoor gezorgd dat mijn rechtereileider in een knik is gegroeid, niet ongevaarlijk dus.
En nu? Ik heb niet meer die dagelijkse vreselijke pijnen en ik ben zo blij dat die dingen eruit zijn! Ik kan weer pijnvrij genieten van mijn geweldige gezin. Eindelijk!
Ik wil iedereen dus echt afraden om de Essures te laten plaatsen, en bij twijfel zoek alsjebieft de Facebookpagina op over de Essure Problemen. Wedden dat je de Essure dan ook direct van je lijstje kan strepen?!

 

Bron afbeelding.

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Valérie 18 maart 2017 - 10:25

Bij 1 op de 10.000 vrouwen ontstaan er klachten. Bewezen is nog niet waar het nu precies aan ligt. Ik kon ook niet tegen de hormonen en een spiraaltje zorgde vooral voor meer klachten en heel veel buikpijn. Essure leek een mij een uitgelezen kans. Hey plaatsen viel mij 100% mee. Net na de ingreep wat heftige krampen maar als snel alleen nog een moe gevoel in mijn lijf. De volgende dag nergens meer last van! Na een maand of 3 kwamen er steeds meer klachten waar we niet direct een oorzaak voor konden vinden. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en word over 3wk mijn gehele baarmoeder en eileiders verwijderd. Mijn baarmoeder word mede ook door andere medische redenen uit voorzorg verwijderD. Ik hoop over een jaar te kunnen zeggen dat ik mij weer helemaal goed voel en alle klachten zijn verdwenen. Wel moet ik erbij zeggen dat er ook legio vrouwen zijn die nergens last van hebben! Laat je dus vooral goed informeren.

Reply
Channah 18 maart 2017 - 09:02

Wow, wat ontzettend heftig! Ik ben heel blij voor je dat alles nu gewoon weer goed gaat, maar ik schrik wel van het feit dat ze gewoon de eileiders en al er uit hebben moeten halen. Nu zocht je natuurlijk ook naar een alternatief om niet meer zwanger te worden, maar nu is het toch een soort bepaald door iets anders.. Ik kende deze hele methode trouwens niet, maar na jouw verhaal ook niet iets waar ik ooit voor zou kiezen!

Reply
Mariska 18 maart 2017 - 07:41

Mijn moeder heeft ze ook al 3 jaar en heeft nergens last van? Wat balen dat het bij jou niet goed is gegaan?

Reply
Simpel, met een snufje liefde 18 maart 2017 - 07:19

Ik had er wel van gehoord van deze methode. Iemand die ik ken heeft het heel wat jaar geleden laten uitvoeren. Wel erg pijnlijk dat het bij jou zo fout ging.

Reply
Nicole 18 maart 2017 - 06:54

Ik had er nog nooit van gehoord maar dat klinkt vreselijk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.