Naomi | Eskimo’s op de camping

by Naomi Van der Laan
In september plaatste ik het bericht over onze verhuizing naar het vakantie park. Het is dus wel weer even tijd voor een nieuwe update. Hoe bevalt het wonen hier eigenlijk? Hebben we de winter overleeft of zijn we inmiddels net eskimo’s op de camping die gewend zijn aan zo’n koud hokje? Ik zal je even meenemen.

Eskimo's op de camping

Primitief

We zijn nu zo’n 5 maanden verder en we hebben het overleefd. Het is zeker een hele uitdaging geweest. Veel ruimte is er niet, dat wist ik, maar je beseft je pas wat je mist als je het echt niet meer hebt. Een plekje voor jezelf, dat mis ik het meest. Je zit nu continu op elkaars lip, want tsja die ruimte is er immers niet. Ook de speelruimte binnen voor de kindjes is klein en ze missen soms toch wel wat dingetjes uit hun speegoedbakken die we niet meegenomen hebben. Er hangt een mini televisie, de vriezer is vrij klein en wat mis ik mijn eigen bed toch enorm! Het zijn natuurlijk allemaal luxe problemen, maar ach je moet wat te klagen hebben hè. Dus dat beeld van die arme eskimo’s op de camping, dat was het gelukkig niet!

Schone was

Eerlijk is eerlijk, aan de ene kant is het geen was hoeven doen heerlijk. Ik kan de tasjes meegeven en krijg het gewassen en gevouwen terug, alles kan zo de kasten in. Enorm dankbaar dat dit gewoon kan bij onze ouders.
Het nadeel is dat als ik iets nodig heb, ik moet wachten tot ik het weer kan halen. Met kinderen en buiten spelen gaat het redelijk hard soms, dus het is flink wat was soms! Ook voel ik me er enorm bezwaard bij om ze hiermee op te zadelen. Ook al doen ze het met liefde natuurlijk. Wat zal ik het straks toch wel weer fijn vinden als ik gewoon lekker zelf weer alles kan doen. Niemand er meer mee lastig vallen, nooit gedacht dat ik zelfs wassen zou gaan missen!

Sneeuw

De sneeuw was een hele beleving hier! We hebben er wel enorm van genoten moet ik zeggen, maar…. Ik heb de ski pakken van de kindjes in de opslag laten liggen, ik kon er namelijk niet bij. Er lag wel meters aan sneeuw, want ja alles is leeg hier aan veldjes, dus al het gras vol met sneeuw. Ideaal voor de slee die we gelukkig wel mee konden nemen. Met een aantal heuvels in de buurt was er eindeloze speelplezier dagenlang.

Bende

Stel je voor dat elk vrij stukje in je huis overladen word met broeken/ shirts/ jassen/ sjalen/ mutsen/ handschoenen en extra sokken. Alsof je hele kast ontploft is en door je huis gestrooid! Niet heel handig dus, zeker niet als ze na een uur toch weer naar buiten willen.. De kou is even leuk, maar je zit toch ook wel veel binnen. Dan is het snel klein, blijft de vloer natuurlijk koud en blijf je maar warm stoken. Niet echt ideaal, dus maar we hebben wel geleerd dat we best op ski vakantie kunnen samen. 🙂

Over het lesgeven thuis heb ik een aparte blog geschreven. Dat liep gelukkig nog wel goed door, al moet ik zeggen dat dat ook wel te maken heeft met onze leergierige kinderen. Ze willen graag, dus dat maakt het voor mij iets makkelijker om ze heirin te sturen. Al hebben we natuurlijk ook onze stoorzender nog rondlopen, onze wervelwind Harvey.

Nieuwe huis

Met grote regelmaat gaan we kijken bij ons nieuwe huis. Eerst was dat 1x per maand, nu probere we toch wel elke week te gaan. Ook hebben we er al 2 kijkdagen op zitten dat we echt binnen konden rondlopen. Wel heel bizar hoor, zo’n huis wat dan ineens er staat en je ziet groeien. Onwerkelijk dat we daar straks echt mogen wonen. Wel hoop ik dat ze een beetje opschieten, want ik moet zeggen dat ik er helemaal klaar voor ben ! Ik zou het niet erg vinden om de deur hier achter me dicht te doen en de sleutels daar op te halen. Heerlijk lijkt me dat, alle ruimte voor iedereen. Je eigen privé weer echt terug. Maar voor we zover zijn duurt het nog wel even. Aangezien er in huis nog wel wat gedaan moet worden voordat het echt af is.

Shoppen

Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch wel weer gewoon kunnen shoppen voor spulletjes. Whoop whoop! Dat online zoeken vond ik toch wel erg lastig worden. Vooral met kleuren die je gewoon echt niet goed kan inschatten en natuurlijk de stofjes. Ik wil gewoon zien en voelen hoe het eruit ziet. Dus kom maar door met de versoepelingen. Want na zo’n dagje shoppen zou ik ook wel een drankje op het terras lusten. Lijkt me heerlijk! Wat heb ik dat enorm gemist.

Eskimo’s op de camping zijn we dus gelukkig nog net niet. Duimen jullie met ons mee dat de bouw voorspoedig verloopt? Hoe eerder we ons huis in kunnen, hoe eerder ik jullie er foto’s van kan laten zien.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.