Enge dingen die ik vroeger heb gedaan.

by Tamara

Volgens mij gaat iedere puber wel door zo’n fase heen waarbij ze allemaal van die creepy dingen leuk vinden. Nu moet ik meteen al eerlijk zeggen dat ik die fase dus nooit helemaal ontgroeit ben hoor, want ik vind dat nog steeds helemaal het einde haha. Wie mij kent weet dat ik op facebook in allerlei ‘creepy’ groepen zit en dat stiekem heel erg interessant vind haha. Maar goed, die interesse is dus ontstaan toen ik een jaar of twaalf was en toen vond ik het ook helemaal het einde om ‘enge’ dingen te doen. Wat ik allemaal uitgevreten heb? Dat vertel ik in deze blog.

Ik en mijn creepy interesses.

Oké, misschien ben ik altijd al een beetje raar geweest. Want al vanaf dat ik heeeel jong was, sleepte ik boeken over mummies mee uit de bibliotheek en keek ik het liefste programma’s over het oude Egypte enzo op tv. En waar andere kinderen uit mijn klas hun spreekbeurt deden over hun konijn, deed ik het eigenlijk vrijwel altijd over mummies en dat soort dingen. Op de middelbare school hadden we een hele gang met kasten vol met opgezette dieren, skeletten en nog veel meer van dat soort spul en ik kon het niet laten om daar iedere keer te kijken. Op schoolreisje naar het museum? Tamara staat weer bij de ‘dode dingen’ en ehh ja, dat is nooit opgehouden eigenlijk. Nog steeds vind ik dat soort dingen heel erg interessant en ik kan niet eens uitleggen waarom. Het erge is trouwens dat mijn kinderen het nu overgenomen hebben, zo hoorde ik mijn zoon laatst doodleuk aan zijn broertje vertellen dat er op de Mount Everest meer dan 200 lichamen liggen, waarvan sommige als ‘wegwijzers’ dienen. Iets dat ik hem een week daarvoor had vertelt toen ik het boek ‘Into thin air’ van Jon Krakauer aan het lezen was haha.

Geesten oproepen?

Volgens mij was het in groep zeven of groep acht, dat ik met een groepje kinderen uit mijn klas helemaal in de geestenoproep fase zat. Nu was dat ook gelijk mijn ‘gothic’ fase (toen ik nog dacht dat dat inhield dat ik wijde overzeasbroeken en zwart haar /dreadlocks en van die spike kettingen moest dragen 😛 ) dus dat matchte prima haha. Ik weet niet eens meer goed hoe we het deden, volgens mij gingen we in een kring om een kaars heen zitten en hadden we ook op karton zo’n ouija bord gemaakt. Het enige dat ik nog weet is dat ik mijn vrienden een keer behoorlijk voor de gek heb gehouden met zoiets. Hilarisch.

Tarotkaarten leggen?

Kijk, dit is dan iets waar ik dan misschien niet zo in geloof, maar wat veel mensen wel heel interessant vinden. Ik weet nog dat er vroeger op tv altijd een programma was waarbij je dan kon inbellen en dat zo’n vrouw dan tarotkaarten voor je ging leggen. Zo’n soort medium ofzo. Die ging door middel van een tarotlegging vertellen of je voorspoed of tegenspoed zou krijgen in je toekomst, of dat je misschien iets heel spannends zou gaan beleven. Ik vond dat vooral leuk om te kijken omdat die mensen altijd zo blij waren met hun kaartlegging en informatie over tarotkaarten en dat ze er echt kracht uit haalden. (en ze hadden toen nog geen netflix, laat me hahha)

Lege huizen bekijken.

Wat ik ook heel interessant vind, is Urbex! Ik volg op facebook ook een paar van die pagina’s en groepen waarop mensen in allerlei oude leegstaande huizen en kastelen rond gaan kijken en ik vind dat zo interessant! Ze komen soms echt pareltjes tegen, van mensen die bijvoorbeeld alles achter hebben gelaten en waarbij de hele huizen nog vol staan met hun spullen. Het is iets dat ik zelf ook ooit wel een keer zou willen doen, alleen dan bijvoorbeeld bij een oud kasteel, als ik zomaar in mensen hun huis zou gaan kijken, zou ik toch wel een beetje bang zijn dat er bijvoorbeeld toch nog iemand woont ofzo haha.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.