Ellen | #THENAKEDTRUTH & alweer iets met vallende ballen.

by Ellen

#THENAKEDTRUTH

Het lijkt een hot item tegenwoordig om jezelf bloot te geven via sociale media. En wanneer ik zeg bloot geven bedoel ik dit natuurlijk in de figuurlijke zin. Zelf blog ik er graag over omdat ik van die openheid houd.
Toen Dotan in 2017 zogezegd “door de mand viel” doordat hij zijn eigen volgers had gekocht, kwam de hashtag #insidemybones in het leven. Een hashtag waarin je de waarheid ziet. De ongefilterde, naakte waarheid.

Als je een beetje heen en weer klikt zie je foto’s van BN’ers die hun onbewerkte foto delen met een persoonlijk verhaal. Dat hun leven ook niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. De hashtag #thenakedtruth tikt ook de 52.000 posts aan en still counting.  Wereldwijd plaatsen mensen hier hun naakte waarheid. En die is niet altijd leuk of mooi en zeker niet altijd makkelijk. Maar het laat wel een heel andere kant van het wereldwijde web zien dan de perfecte leventjes waar jij jezelf misschien wel minder door voelt.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat er steeds meer vraag naar oprechtheid is. Zonder bewerkingen, zonder filtertjes die precies op de feed van je Instagram pagina passen zodat het goed oogt. Want iedereen weet, dat je die zogenaamde perfectie niet lang kan volhouden. Het is een druk op je schouders die zich in vele vormen kan aannemen maar allemaal begint bij 1 ding, jouw eigendunk.

#MYNAKEDTRTUTH

Het blijft internet en je wil niet álles delen met het web dat snap ik. Wanneer je ruzie met je mand hebt zul je niet gauw een foto maken en plaatsen online, logisch! Maar vervolgens een foto plaatsen over je geweldige man kan dan wel ietwat hypocriet overkomen. Dan kan het heel snel lijken of je net iets te veel je best doet. Ik weet het, ook ik maak me hier wel eens schuldig aan, of heb dit in het verleden gedaan.

Post leuke foto’s van mijn kinderen, van en met mijn leuke collega’s op mijn leuke werk en de uitjes ernaast, van het sporten wat ik 3x per week doe of leuke Stickervel opdrachten die ik heb gemaakt, zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Soms vragen mensen aan mij hoe ik dat toch volhoudt. Al die ballen in de lucht.

Ik ben daar heel open in, het antwoord is namelijk heel makkelijk. NIET. Ik houd niet alle ballen in de lucht. Het sporten is niet altijd leuk (oké het nazitten wel) en vaak mega zwaar. Het werk is niet altijd leuk en zit soms vol evenals de wasmand die maar niet leeg lijkt te komen. Over de rest van het huishouden maar niet te spreken.

Mensen die mij kennen, weten dit wel. Mensen die mij alleen online kennen wellicht wat minder. Ondanks dat ik hier al eens eerder over geschreven heb, voel ik de behoefte om dit toch nog een keer te delen.

Ik spreek veel te vaak mensen (en 9 van de 10x zijn dit moeders), die géén tijd hebben voor hunzelf. Sterker nog, die geen tijd nemen voor hunzelf.

En daar gaat het mis!

Want het is oké om even heel druk te zijn op je werk, of om te verzuipen in je huishouden. Zelfs is het oké om gek te worden van je kinderen of geen puf hebt om te sporten. MAAR…!!! Het is NIET oké om hier niks aan te doen.

En ik ben in veel dingen slecht,  maar 1 ding doe ik wel.

IK.NEEM.RUST.

Ik trek mezelf terug, een middag, een avond het maakt niet uit. Ik “dump” de kinderen achter hun tablet of de Playstation (ojee wat een straf vinden ze dat) en ik plof m’n dikke bips in bad. Overdag. Zomaar. En waarom? Omdat ik het nodig heb. Het is oké om soms een lege batterij te hebben, het is niet oké om deze niet op te laden. Want als je niet af en toe een balletje (of twee) laat vallen, stort je zelf in. Je kunt je afvragen wat andere mensen van je vinden, maar belangrijker is wat je van jezelf vindt. En hoe je kinderen jou als moeder zien. Een gespannen en gestreste (snel geïrriteerde) moeder of toch juist die iets meer relaxte moeder?

Andere mensen vinden het misschien gek dat ik soms midden op de dag in bad ga. Maar ikzelf vind het soms wel even nodig.

Wie ben jij?

Aangenaam…. Ik ben (meestal) vrolijk en mijn glas is  halfvol! Mijn Instagram staat vol met foto’s, met én zonder filter. Maar omdat ík dit wil. Niet omdat ik zo een bepaald genre mensen aanspreek. Niet omdat ik zo meer volgers krijg. Maar gewoon om te laten zien wie ik ben. Als ik te druk ben, neem ik een pas op de plaats en kies ik voor mezelf. Ik hou veel ballen in de lucht en een aantal ook niet. Maar doe wel altijd mijn best.

Ik ben Ellen… en wie ben jij???

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.