Ellen | Hoe 1 vraag kan leiden naar een complete woonkamer make-over |

by Ellen

| Hoe 1 vraag kan leiden naar een complete woonkamer make-over |

Toen ik ergens tijdens de vakantieperiode in gesprek was met iemand kwam de volgende vraag ter sprake “wat is het gezelligste plekje van je woonkamer”. Een klein beetje ontwijkend beantwoorde die vraag, maar niet naar (mijn) tevredenheid.

Het zette me aan het denken. Want wat vond ik nou eigenlijk van mijn woonkamer? Was het wel écht gezellig?
Het is niet zo dat ik me schaamde voor onze woonkamer als er mensen binnenkwamen maar toch was het alsof deze vraag mijn ogen geopend had.

Door de jonge kinderen destijds hebben we nooit gemaald om een nieuwe bank, de twijfel over óf een hoekbank of 2 losse banken maakte het al helemaal niet beter. En zo gebeurde het dat we 2x via marktplaats een nieuwe bank/bankstel kochten.
Soms werden er wat meubels (via marktplaats) geswitcht en hoewel ik er wel blij mee was, was het nooit echt een geheel. En de veel te grote salontafel en bankstel, tja het was het gewoon net niet.

Toen, net voor de vakantie, onze bank echt doorzakte wisten we al dat er een nieuwe bank moest komen. Maar wederom die vraag, hoekbank of losse banken…? Mijn man had de voorkeur voor 2 losse banken en mijn voorkeur ging uit naar een hoekbank. Hele discussies gingen er aan vooraf (😉). Totdat op een avond onze woonkamer ter sprake kwam. Ik gaf aan dat ik warmte en gezelligheid miste. Wat bleek nou? Mijn man had precies hetzelfde. Maar toch konden we de vinger er niet precies op leggen waar het hem nou in zat. Dat het een “bij elkaar geraapt zooitje” was, was wel duidelijk en benoemden we vervolgens maar tot reden waarom het niet gezellig was.

Wel waren we het er over eens dat onze witte muren weg moesten. Hoe gek we ook op licht zijn merkten we dat het door die witte muren niet echt gezellig werd. En dus moest er een kleur komen!

Snel wisten we dat het een grijs tint moest worden. En na even zoeken werd het een grijze kleur. We twijfelden tussen 3 tinten en dit was de middelste. Niet te donker, niet te licht. We kwamen van 1 donkere muur en de rest wit zoals hieronder afgebeeld.


En dat was het begin van een nieuwe woonkamer. Bij het strijken van de eerste verf op de muur wisten we al, dit is de goede kleur!

Na het verven van de muren konden we beginnen aan het kroonstuk van de woonkamer! Ik wilde al zo lang (al voordat we hier kwamen wonen) een haard inbouwen met de tv erboven. We kozen voor een elektrische haard en mijn man begon met bouwen! Wat een werk! Ik ben natuurlijk een echte vrouw die dat “even” bedenkt te doen, terwijl mijn man al het echte werk mocht doen. Daar zat wel iets meer werk in dan we vooraf gedacht hadden! Haha.

 

Hieronder de stappen een beetje hoe we tot ons kroonstuk van de woonkamer kwamen.

| En verder |

We kochten inmiddels een nieuwe bank, nieuwe salontafels, nieuw vloerkleed én we bestelden een schilderij!
We zijn nu bijna 13jr getrouwd en we werden het maar niet eens over kunst. Dus we besloten iets te maken door een lieve kennis die kunstenares is. En hoe! Onze wensen hoorde ze aan en maakte hier een prachtig schilderij van!

Ook kochten we een nieuwe eettafel en stoelen, helaas zijn die nog niet binnen dus het hele totaalplaatje kun je nog niet goed zien.

Wel zijn we nu al suuuuper blij en trots!! Er komt nog een mooie grote plant naast de schouw rechts en sowieso wat meer aankleding, maar zie hier het..

| Het voorlopige eindresultaat |

 

 

 

 

   

 

 

 

En hoe vinden jullie het eindresultaat…?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.