Ellen | 12,5 jaar getrouwd – wat is het geheim???

by Ellen

– 13 N O V E M B E R 2008 – 13 M E I 2021 –

Vandaag zijn mijn man en ik 12,5jr getrouwd. 12,5 jaar, jeetje… wat klinkt dat ineens volwassen.
Het gekke is; het voelt zo ver weg maar toch zo dichtbij tegelijk. Het was een hectische periode, maar wat ben ik blij dat we destijds besloten om er een alsnog een feest van te maken! Heel graag had ik gewild dit jubileum ook te vieren met een leuk feestje. Maar helaas gooide COVID roet in dit feestje. Wel hebben we al kaartjes en cadeaus gekregen en is de boel hier versierd, super lief!!

Naarmate deze dag steeds dichterbij kwam keek ik er zo enorm naar uit. 12,5 jaar… ik vind het echt een prestatie.
Niet alleen halen veel mensen dit niet (mijn eigen ouders ben ik bijvoorbeeld ook voorbij) maar ook wijzelf hebben wel eens getwijfeld of we dit überhaupt zouden halen. In deze blog neem ik jullie een stukje mee in ons huwelijk door middel van tekst en foto’s.

| Het geheim van een goed huwelijk… |

Het geheim van een goed huwelijk… bestaat gewoonweg niet. Want wanneer is een huwelijk goed? En wie bepaalt dat? Ik denk in ieder geval dat een lang huwelijk niet altijd een goed huwelijk hoeft te zijn. Ik denk dat een goed huwelijk wel wat basis ingrediënten nodig heeft. Iedereen kent de basis begrippen liefde – vertrouwen – respect etc.
Ja, allen heel belangrijk. Maar iets wat zeker zo belangrijk is… is geduld. Geduld met elkaar hebben maar ook geduld met de tijd hebben. Als je een gezin bent met jonge kinderen dan kennen we allemaal de zogenoemde “tropen jaren”. Niet altijd evenveel tijd of aandacht voor elkaar, druk met de kinderen en bovenal moe. Je wordt als het ware een beetje geleefd. Naarmate de kinderen ouder worden, krijg je niet alleen meer tijd voor jezelf maar ook voor elkaar. Kijk; daar kwam dat geduld dus toch van pas!
Toen wij trouwden, waren we erg kort samen.. Té kort kan ik wel zeggen. Wat maakt dat de basis nog niet heel stabiel is. Laat dat nou net heel belangrijk zijn! Hierover later meer…

| Ups & Downs |

Ons huwelijk kent vele ups & downs. Ik denk dat de meeste getrouwde stellen dit wel zullen herkennen.
Hoge ups – liefde, de kinderen, elkaar etc. Diepe downs – de vraag of je huwelijk wel standhoudt.
Maar het feit dat we mochten vieren dat we 12,5 jaar getrouwd zijn is zo speciaal en bijzonder.
Ons huwelijk is niet perfect, wij zelf zijn niet perfect. Maar het is goed, het voelt goed. met al onze fouten weten we goed wat we aan elkaar hebben. En wat we samen opgebouwd hebben!

| Een huwelijk hetzelfde als een huis bouwen? |

Om in de “bouw-sferen” te blijven wil ik nog even terugkomen op iets wat ik eerder hierboven al beschreef.

Toen wij trouwden, waren we erg kort samen.. Té kort kan ik wel zeggen. Wat maakt dat de basis nog niet heel stabiel is.

En ondanks we zo vroeg trouwden en de basis nog niet zo stabiel was gingen we bouwen.
We bouwden ons huwelijk (huis) op een instabiele basis (fundering). En we weten allemaal wat er kan gebeuren als je je huis bouwt op een slechte fundering… Het huis stort in.
Betekent dit het einde van je huis? Of je huwelijk in dit geval? Het lijkt er misschien op, maar zeer zeker niet!

Wat doe je dan? Je huis is kapot, het lijkt niet weer goed te komen. Je breekt het huis af tot aan die basis, die fundering.
En dan… begin je helemaal opnieuw. Je zorgt dat de fundering goed is, voor je nieuwe, verbeterde huis.
Wat een fijn gevoel is dat!! Niet altijd alles koek en ei, geen rozengeur en maneschijn. Maar wél een goede basis!

 

| Wat een mooie dag |

Met blijdschap denk ik terug aan de dag dat wij elkaar het Ja-woord gaven. De planning (3 maand) was zo kort, de tijd vloog voorbij. Met veel hulp van lieve mensen hadden we een geweldige dag!!

Met blijdschap denk ik aan ons 12,5 jarig jubileum. We hebben het gewoon gehaald! Samen!! Het voelt als een marathon race. Al is dit niet de eindstreep natuurlijk! We hebben nog een lange weg te gaan hopelijk!

 

| Op naar de toekomst! |

 

 

Bedankt allemaal voor het lezen van mijn epistel ;-). Hoe lang zijn jullie al getrouwd?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.