Elkaar vrij laten in een relatie?

by Tamara

‘Zo, die vent van jou mag ook alles!’  hoorde ik laatst eens. Dat zette me aan het denken en eigenlijk had diegene gelijk. Mijn vriend mag inderdaad ook alles en ik denk dat daar niets mis mee is. Ik durf zelfs wel te zeggen dat onze relatie zo goed is, juist omdat we elkaar heel erg vrij laten. Ik gun hem heel erg veel dingen die hij leuk vind en andersom is dat ook zo. Het heeft me overigens wel een paar jaar gekost voordat ik daar zo makkelijk in werd, maar nu is het ook goed. Hoe wij elkaar vrijlaten in onze relatie lees je in dit artikel.

Elkaar niet te vaak zien.

Ik ben misschien een beetje raar, maar ik vind het heerlijk om af en toe even alleen te zijn. Ik ben geen vrouw die elke avond met haar vent op de bank wil zitten en echt alles maar samen wil doen. Dat wil niet zeggen dat we nooit bij elkaar zijn, wat we maken juist bewust tijd voor elkaar vrij, maar ik vind het heerlijk dat wanneer hij aan het sporten is en de kinderen liggen op bed, dat ik dan even een momentje voor mezelf heb. je hoort wel eens dat mensen niet met elkaar kunnen en ook niet zonder elkaar en bij ons is dat ook wel een beetje zo. We kunnen het ontzettend leuk hebben samen en echt genieten van samen leuke dingen doen of op zaterdag een filmpje op de bank te kijken met wat hapjes erbij. Maar wanneer hij bijvoorbeeld vakantie heeft, dan stuur ik hem wel regelmatig even het huis uit of ik ga zelf even weg. Ik kan er namelijk niet tegen wanneer we de hele dag op elkaars lip zitten.

Dingen zonder elkaar doen.

Richard gaat elke avond sporten, gaat vaak naar de bioscoop en gaat vaak dingen doen met vrienden. Ik krijg vaak de vraag of ik dat niet erg vind, dat hij zo vaak weg gaat en dat ik eigenlijk altijd thuis ben bij de kinderen. Heel eerlijk? Natuurlijk zou ik ook wel eens een hele dag willen shoppen zonder de kinderen of in de avond lekker uit eten en naar de film. Maar voor mij is dat gewoon een stuk rustiger. Vooral nu Sarah nog borstvoeding krijgt kan en wil ik niet te lang zonder haar weg. Dus om eerlijk te zijn maakt het me niet zoveel uit, mijn tijd daarin komt nog wel.

Ik laat Richard heel erg vrij in de dingen die hij wil doen. Wil hij een nachtje weg met vrienden? Helemaal prima, ik pak zelfs met liefde zijn koffer in. Wil hij graag een paar dagen weg? Gewoon doen, geen probleem. Natuurlijk mis ik hem dan wel. Maar ik denk dat elkaar missen juist een goed teken is in een relatie. Wanneer je niet bij elkaar bent en je mist de ander helemaal niet, dan zit er iets niet goed in je relatie. Een tijdje geleden zagen we een mooie aanbieding voor vliegtickets naar New York voorbij komen en ik weet dat hij heel graag eens daar naartoe zou willen. Met zijn tweetjes zonder kinderen gaat de komende jaaaren niet lukken en met kinderen leek me niet zo’n succes, dus ik kwam met de optie dat hij zelf kon gaan of iemand mee kon vragen. Toen ik dat aan iemand vertelde vonden ze dat best wel raar dat ik hem aanmoedigde om dat gewoon lekker te gaan doen. Maarja, waarom moet hij dingen laten omdat ik niet mee kan? We zitten niet aan elkaar vast toch?

 

Hoe vrij laat jij je partner in jullie relatie? Ben jij ook degene die vaker thuis blijft? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Lenny 19 juni 2018 - 20:19

Ik vind dat wel bijzonder en zou het niet kunnen. Wel het vrijlaten, maar niet zelf altijd maar achterbliljven. Ik heb het ook nodig om weekelijks even de deur uit te gaan om te sporten of iets gezellig te doen met een vriendin. Daarnaast werk ik ook 2 dagen niet thuis om onder de mensen te zijn. Ik doe ook graag mijn eigen ding, maar ik ben ook graag samen met mijn man. Het komt ook omdat ik hiervoor een heel eigen leven had met sporten, schilderen en uitgaan, we een aantal jaar een LAT-relatie hebben en ik later (34) moeder ben geworden. Het is misschien ook maar net wat je gewend ben! Ik wilde heel graag moeder worden, dus het is ok dat ik nu maar 1x per week de deur uit ben ipv iedere avond. Maar het is wel wennen 😉

Reply
Zulema 11 juni 2018 - 21:21

Mijn man werkt onregelmatige diensten en daardoor ben ik dus vaker alleen met de kinderen ook in de weekenden als er ergens bijv een feestje is vind ik het jammer als hij niet kan omdat hij moet werken. Verder gaat hij elk jaar een week op wintersport en ik ook. En we gaan ook samen weg maar we doen zeker elk ons ding.
Ik meer zelfs dan hij.

Reply
Do 11 juni 2018 - 21:09

Op zich vind ik elkaar vrij laten heel goed! Maar denk de mate waarin jullie dat doen voor mij/ons iets te veel van het goede zou zijn (met name de balans wie weggaat). Doet je vriend wel samen het avondritueel en daarna sporten? Of eten en dan door naar de sportschool? In principe hebben we allebei een dag doordeweeks dat we iets voor onszelf doen en dat de ander dus voor de kinderen zorgt. Sporten doen we ook, maar vaak in de ochtend (5:30 gaat dan de wekker). Meer omdat we ‘s avonds na werk niet zoveel zin hebben om iets te doen qua sport?. Mag ik vragen waarom je niet al te lang weg wil/kan zijn van Saar? Is dat vanwege borstvoeding? Nou meis, ik vind dat je het echt top doet met 4 kids, thuiswerken en eigen bedrijf. Ik doe het je niet na!

Reply
Jessica 11 juni 2018 - 17:24

Mijn man mag ook lekker doen waar die zin in heeft. We zien hierdoor 4 jaar geleden wel uit elkaar gegroeid, maar inmiddels is dat weer helemaal hersteld.. We lieten elkaar teveel vrij op dat moment, nu doen we ook wat we fijn vinden, maar zitten ook geregeld een avond samen op de bank. Mijn man houd van naar de kroeg gaan en naar een festival gaan, ik niet, maar waarom zou ik hem tegen houden? Kijk niet elke avond naar de kroeg , maar joh ga lekker!

Reply
Ilse Visscher 11 juni 2018 - 11:56

Knap! Wij doen juist heel veel samen en genieten daar allebei van. Beiden zijn weleens een nachtjes of dagje weg, maar liefste samen. Gewoon doen wat voor jullie werkt toch.

Reply
MarjonS 11 juni 2018 - 11:21

Wij zijn ook wel makkelijk. Vriendlief gaat met de jeugdvereniging wel eens nachtje(s) weg. Moet kunnen. Ik mag dat ook van hem, maar kies toch makkelijker voor de kinderen.
Wel zorgen we ervoor dat we minimaal 1 dag in de week ( ma t/m vrij) samen zijn. In praktijk is dit meestal 2 dagen.

Persoonlijk zou ik het niet leuk vinden wanneer hij elke avond gaat sporten of weg is. Maar we laten elkaar in ieder geval vrij.
Als ik het zo lees, laten jullie elkaar nog vrijer, prima toch als dit voor jullie beide goed is!

Reply
Stefanie Brouwer 11 juni 2018 - 09:29

Het is hier een beetje omgedraaid. Ik ben juist degene die wat vaker een avondje weggaat. Juist omdat ik altijd thuis zit heb ik echt behoefte aan ff der uit. Mijn man werkt heel erg veel en hij heeft eigenlijk nooit behoefte om nog ergens heen te gaan ‘s avonds of überhaupt ergens heen eigenlijk haha.. Ik ben sowieso eens per maand een avondje weg, dan ga ik met een vriendin koken en film kijken. Maar ik kan ook wel erg genieten van samen met mijn man een serie kijken of een spelletje doen samen. Ik zou liever wat vaker samen weg gaan. Maar dat is wat lastiger te regelen met AALLL die kinderen 😉

Reply
Yvette 11 juni 2018 - 09:00

Ik heb hetzelfde als Karin in de comment onder mij, ik zit er een beetje tussenin. Ik vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn en iets voor mezelf te doen en ik vind het prima als hij met vrienden weggaat of gaat sporten! Maar aanmoedigen om lekker zonder mij een paar dagen New York, I don’t know haha, daarvoor wil ik zelf ook te graag gaan, zou wel een beetje balen dan… Maar verder helemaal met je eens!

Reply
Karin 11 juni 2018 - 08:54

Ik zit er een beetje tussenin denk ik. Hou ook van een avondje alleen en stimuleer ook zeker dat mijn man af en toe weg gaat (ik heb die drang zelf minder, mannen hebben dat naar mijn idee meer nodig en ik wil toch ook dat hij vrolijk en gelukkig is. Ik heb toch meer het gevoel dat ik thuis nodig ben voor de kids en vind dat ook wel lekker. Ga eens per 2 maanden ofzo een avondje eten met vriendinnen). Maar een paar dagen weg of bijvoorbeeld zo’n weekend New York, dat vind ik echt iets om samen te doen. We hebben samen de kinderen, dus hebben samen besloten dat die dingen nu gewoon niet gaan. We gaan natuurlijk wel weekendjes weg / op vakantie, maar dan wel samen.

Reply
Leonie 11 juni 2018 - 07:58

Heerlijk toch dat dit zo kan! Wij, mijn man en ik, laten elkaar in die zin ook vrij in onze relatie. Omdat we ook vrolijk worden van de dingen die we zonder elkaar doen. En dan is het ook leuk om weer samen dingen te ondernemen. In onze relatie hoefde dit niet te groeien, omdat we anderhalfjaar een LAT relatie hadden. We deden dit dus al en ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik hem niet kon vertrouwen. Het beste gevoel van de wereld!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.