Elianne | Suikervrije bananenmuffins

by Tamara
Suikervrije bananenmuffins

Zo de goede voornemens zijn de deur weer uitgeschoven, of toch niet helemaal? Ik ben er nooit aan begonnen.Maar voor de mensen die wel keihard door gaan en natuurlijk de mensen die gewoon van lekker houden heb ik vandaag deze vreselijk lekkere bananenmuffins zonder suiker. De aangepaste versie van mijn bananenbrood met blauwe bessen. Ik zat laatst te denken waarom ik eigenlijk suiker in mijn bananenbrood deed bananen zijn toch al hartstikke zoet van zichzelf. En dat bleek dus waar te zijn na 2 keer het recept te hebben aangepast ben ik meer dan tevreden over het eindresultaat. En mijn collega’s ook ;). Dus probeer ze snel uit want je kan flink wat punten scoren bij vrienden, collega’s en familie!

Suikervrije bananenmuffins.


Ingrediënten

120 gram speltmeel
120 gram bloem
1 theelepel wijnsteenpoeder
4 bananen
2 eieren
100 ml karnemelk
100 gram roomboter *kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout
1 eetlepel kaneel
Handvol walnoten
Muffins vormpjes ** deze komen van de Hema
Of een klein cakeblik.

** Je kan de speltmeel ook vervangen voor 120 gram bloem.


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden
1. Pureer de bananen met een vork of staafmixer. En zet dit even aan de kant.
2. Doe de boter in de kom en meng dit met de mixer zacht. Nu doe je de droge ingrediënten bij de boter en meng dit door elkaar.
3. Voeg nu de bananen toe en meng tot alles goed is opgenomen. Dit doe je ook met de karnemelk, eieren en vanille extract.
4. Schep nu met een lepel/spatel de walnoten door het mengsel.
5. Nu kan je de vormpjes vullen met het mengsel. Ik kon er zelf 9 muffins van maken.
6. Doe de muffins voor 35 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus om te kijken of ze al gaar zijn kan je even met een sateprikker in het midden van de muffin prikken als de sateprikker er nat uitkomt moeten ze er nog even in.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Patricia 14 februari 2017 - 00:20

Lekker!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.