Elianne| Recept voor Espresso Chocoladetaart!

by Tamara
espresso chocoladetaart

 

Een kort berichtje vandaag want deze taart eist alle aandacht op geloof mij. Zo nu en dan bak ik wat lekkers voor op mijn werk. Zodat ik dingen kan uitproberen maar niet in mijn eentje een hele taart hoef weg te werken. Deze week maakte ik een espresso chocoladetaart toepasselijk voor een koffietentje toch? Ik moet eerlijk bekennen dat ik bang was dat hij mislukt was… de taart moest 40 minuten in de oven en moest in het midden nog “wiebelig” zijn nou dat was helaas niet zo de taart stond helemaal bol en leek wel een cake. Maar goed na een uurtje op het aanrecht begon hij er toch best wel lekker uit te zien en met de koffie creme erop al helemaal. En toen we hem proefden, echt hemels!! Ik kan er geen andere woorden voor vinden. Dus lees snel verder voor het hele recept hij is het wachten waard!

Recept voor Espresso Chocoladetaart!

img_3897

Ingrediënten

· 5 eetlepels bloem + extra voor de vorm
· 250 gram pure chocolade *je leest het goed
· 250 gram GEZOUTEN boter + extra voor vorm
· 6 theelepels espresso poeder
· 6 eieren , gescheiden van elkaar
· 3 eetlepels bruine suiker
· 175 gram kristalsuiker
· ½ theelepel wijnsteenpoeder
· Cacaopoeder voor erover

Voor de koffie creme

· 125 gram marscapone
· 250 ml slagroom
· 3 theelepels espresso poeder

Wat heb je nodig

· Bakblik 22 cm
· Handmixer
· Bakjes
· 3 grote kommen
· Pannetje / magnetron
· Spatel
· Weegschaal
· maatbeker

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in met roomboter en doe dan de bloem erin en zorg dat het door het hele bakblik zit klop het overige eruit.

2. Smelt de chocolade au bain-marie ( hittebestendige kom boven een pannetje met een laagje water) of in de magnetron. Als het gesmolten is roer je alles nog even goed door elkaar en voeg de espresso poeder toe en roer nogmaals.

3. Mix de eigelen met de bruine suiker en kristalsuiker voor ongeveer 5 minuten tot het dikker en witter word. Als het goed is zitten de eiwitten in een andere kom die goed ontvet en schoon is dit geldt ook voor de mixarmen. Klop deze op tot ze beginnen te schuimen en voeg de wijnsteenpoeder toe. Ga door met mixen tot je goede pieken kan maken die blijven staan.

4. Giet nu het chocolade mengsel bij het eigeel mensgel en mix dit goed door elkaar. Voeg nu de bloem toe en mix dit nogmaals goed. Nu ga je verder werken met een spatel. Spatel voorzichtig de eiwitten door de het chocolade mengsel tot het allemaal goed vermengd is. Wees niet te wild want anders klop je alle lucht uit het taartmengsel.

img_3898

5. Schenk het mengsel nu in de bakvorm en zet voor +- 40 minuten in de oven. Zoals ik eerder al zei zou hij een beetje wiebelig moeten zijn in het midden maar dat was bij mij niet het geval * zie foto. Uiteindelijk is het goed gekomen en kon ik de koffie creme maken.

img_3899

Koffie creme

6. Doe de slagroom in de kom en mix met de mixer. Net voordat het stevig word voeg je de mascarpone toe en meng je dit tot een stevige massa. Voeg nu de espresso poeder toe en mix nog even kort zodat het goed vermengd is. Zet dit in de koelkast tot de taart volledig is afgekoeld *anders smelt de creme. Zodra de taart is afgekoeld en de creme goed stevig is geworden kun je heb bekleden hoe je zelf wil. Ik heb zelf 2 kleine dessertlepels gepakt en zo de creme erop gedaan.

espresso chocoladetaart

Enjoy!

Liefs Elianne

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Tessa 19 oktober 2016 - 17:47

Oeh, dat ziet er superlekker uit! Ik ga hem bewaren. Nu eerst appelcakes maken want er liggen hier nog een paar kilo appels te wachten 😛

Reply
Gerdi 17 oktober 2016 - 15:07

Jummie dit ziet er echt te lekker uit! Ik heb het recept even opgeslagen!

Reply
Anna 17 oktober 2016 - 15:07

Die ziet er lekker uit! Die moet ik ook eens maken. Ik heb pas zelf voor het eerst een taart gebakken. Jamie Oliver’s Hummingbird taart. Misschien vind je die ook wel lekker.

Reply
Elianne 17 oktober 2016 - 18:39

Ik ga eens even kijken! Bedankt voor de tip!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.