Elianne | Bladerdeeghapjes voor Oud&Nieuw

by Tamara
bladerdeeghapjes

Zo daar zijn we dan aan het einde van het jaar. Ik vond het jaar lang lang lang duren. Maar dat kwam misschien ook omdat we afgelopen zomer voor het eerst in jaren weer echt op vakantie zouden gaan. Zodra die vakantie was afgelopen vlogen de weken voorbij en is het alweer 30 december.
Gaan jullie nog wat leuks doen morgen? Wij beginnen vaak al de dag ervoor dan is er een oudjaars feest hier in het dorp. Dit jaar hebben hebben we eerst een tapas avond met de meiden en daarna gaat de rest op pad. Zelf moet ik morgen werken dus ik ga lekker slapen. Vandaag tussen het schrijven door maak ik mijn huis alvast oud en nieuw proof. Want zoals elk jaar word oud en nieuw hier gevierd met alle vrienden dat zijn er 20+.. en daar horen natuurlijk ook hapjes bij. De vrouwen zorgen altijd dat er wat lekkers op tafel komt. Zo ook de bladerdeeghapjes die ik jullie vandaag ga laten zien. Zo makkelijk maar super lekker.

img_6933

Bladerdeeghapjes

Ingrediënten

– bladerdeeg
– gehaktballetjes
– brie
– pesto
– chilisaus
– cranberry compote / saus

img_6934 img_6935 img_6936

Bereidingswijze

– Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op het aanrecht en snijd ze in 4 of 2 stukjes. 4 voor de gehaktballetjes en 2 voor de brie.
– verwarm de oven voor op 180 graden.
– voor de gehaktballetjes: leg op elk stukje bladerdeeg een beetje chilisaus of pesto. Daarna leg je de gehalveerde gehaktballetjes erop en vouw je de bladerdeeg bij de puntjes dicht. En leg je ze op een bakpapiertje.
Voor de brie: leg je een plakje brie op de helft van een gesneden plakje bladerdeeg. Dan doe je er een beetje cranberry compote/saus op de brie en vouw je hem dicht en leg deze ook op het bakpapiertje.

img_6937
– bak ze nu +- 20 minuten goudbruin en dan zijn ze klaar. En warm het lekkerst!

Geniet van jullie oud en nieuw en doe voorzichtig!

Enjoy!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.