Voor eeuwig en altijd. Hoofdstuk 24.

by Tamara

Mijn telefoon piepte en aan het nummer zag ik meteen dat het berichtje van Kate kwam.

Stiekemerd! Hoe kun je ons plan nou in je eentje gaan uitvoeren? Waar ben je? Dan kom ik naar je toe!

Ik stuurde Kate het adres van het restaurant waar ik voor geparkeerd stond en waar Luke nu binnen was. Na een paar minuten hoorde ik de deur van de auto opengaan en stapte ze naast me in. ‘Hoe weet je nou weer dat ik al bezig was?’ vroeg ik haar. Ze giechelde en pakte een flesje water uit haar tas. ‘Liam zei dat je helemaal opgedoft ergens naartoe ging en aangezien ik weet dat Liam en Joris vandaag de hele dag op kantoor zijn, kon het niet anders dan dat jij ons plannetje aan het uitvoeren was.’ ze nam een slokje water en gaf mij het flesje, dat ik dankbaar aannam. ‘Is ze er al?’ vroeg Kate terwijl ze naar binnen loerde. Ik nam een slok water en schudde mijn hoofd. ‘Volgens Joris gaat ze hier elke vrijdag om 5 uur naartoe, dus ik verwacht dat ze zo komt.

We kletsen wat en ik stuurde Luke een waarschuwing dat hij niet teveel moest drinken waarna hij een beetje mopperend reageerde dat hij aan de cola zat. Ik gluurde naar binnen en toen hij me zag, hief hij zijn glas naar me op, waar zo op het oog inderdaad gewoon cola in zat. ‘Daar komt ze!’ zei Kate en meteen doken we allebei omlaag zodat ze ons niet zou zien. Ik kon het niet laten om even te gluren en toen ik haar aan zag komen mompelde ik ‘Vuile bitch.’ Kate giechelde en stak haar duim omhoog. Maribel was moeilijk te missen met haar lange giraffenbenen die nog langer leken door de enorme hakken die ze droeg. Ze had een kort leren rokje aan en een kanten top. Even keek ze onze kant op en ik was bang dat ze ons herkende, maar we zaten in Luke zijn auto en gelukkig merkte ze niets.

Toen ze eenmaal binnen was, ging alles perfect volgens plan. Luke groette haar, waarna ze naast hem aan de bar ging zitten en een drankje bestelde. Hij deed zijn hand in zijn binnenzak en meteen piepte mijn telefoon. Ik nam op en toen ik de luidspreker activeerde hoorde ik hoe ze zich voorstelde. Ik drukte het opname knopje in en samen met Kate luisterde ik het gesprek af. Dat gesprek begon overigens niet zo heel erg spannend. Ze was heel erg ongeïnteresseerd en herkende Luke niet direct. Pas toen ze doorkreeg dat hij dé Luke Chasen was, de man die na zijn scheiding werd uitgeroepen tot meest begeerlijke vrijgezel van de stad, kwam het gesprek wat op gang. ‘Dus jij bent het broertje van Liam dan?’ vroeg ze met haar mierzoete stem. ‘Ja, dat klopt. Maar ik moet wel zeggen dat ik natuurlijk de leukere broer ben. Zeker nu hij getrouwd is en een kind heeft.’ Maribel lachte alsof ze de beste grap ooit had gehoord en Kate en ik rolden met onze ogen. ‘Oh, dan ken je Joris zeker ook wel? En Isa?’ Luke snoof. ‘Ochja, die twee ken ik inderdaad heel erg goed. Ik heb een relatie gehad met Isa, totdat Joris haar ineens afpakte. Hoe ken jij hun?’ Ik hoorde Maribel dramatisch zuchten. ‘Joris is mijn grote liefde, we zijn getrouwd geweest, maar door omstandigheden gescheiden. Iets dat de grootste fout van mijn leven was. Hij heeft nu een relatie met die Isa en hij wil maar niet in zien dat ze niet goed voor hem is. Ik bedoel waarom zou je haar willen als je mij kunt krijgen?’ Luke mompelde iets en Maribel vervolgde haar verhaal. ‘Ohhh ik doe steeds zo mijn best om hem te overtuigen dat hij haar gewoon moet laten zitten. Maar hij ziet het zelf gewoon niet in. Ik bedoel, hij slaapt nu bij mij thuis op de bank en hoe vaak ik ook naakt door het huis loop, hij hapt gewoon nooit toe.’ Ik zag Luke knikken. ‘Ik weet hoe ze zijn. Ze hebben hun relatie voor mij ook maanden verborgen gehouden. Maanden hebben ze me voor de gek gehouden en het ergste is ook nog dat we met zijn drieën op een kantoor werkten en het allemaal onder mijn neus gebeurde. Ik kwam pas achter het bedrog toen ik Isa ten huwelijk vroeg.’ Ik slikte, zou hij het echt zo voelen? Dat ik hem bedrogen had? Ik had altijd het idee gehad dat hij me alleen maar wilde omdat Joris verliefd op me was. Ik gluurde naar binnen en zag dat Maribel een hand op zijn wang had gelegd. ‘Ach arme man, je lijkt Joris wel, helemaal geobsedeerd door dat meisje.’ Luke knikte en ze kletsen wat over haar huwelijk en waarom ze bij haar man was weggegaan. Ondertussen bestelde Luke nog een drankje voor haar en hoe meer ze dronk, hoe spraakzamer ze werd.

‘Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen om Joris bij haar weg te krijgen. Ik hou er niet van als iets zo dicht binnen handbereik is en ik het niet kan krijgen. Elke andere relatie van hem had ik moeiteloos binnen een paar maanden verwoest. Als je maar vaak genoeg bij zo’n meisje inwrijft dat zij hem nooit zal kunnen geven wat hij wil, dan geven ze vanzelf op. Maar het lijkt alsof Isa juist elke keer vasthoudender wordt als ik iets doe.’ Maribel gooide haar laatste slok wijn achterover en Luke liet haar glas meteen bijschenken.

‘Er moet toch iets zijn dat we kunnen doen om ze uit elkaar te krijgen?’ zei Luke. ‘Ik wil Isa en jij wil Joris. Als we samenwerken moet het toch lukken? Of heb jij al iets gedaan?’ Maribel nam nog een grote slok uit haar glas wijn en boog zich naar hem toe. ‘Ik heb onlangs iets gedaan wat wel heel erg ver ging. Normaal zou ik het nooit aan iemand vertellen, maar we hebben hetzelfde doel voor ogen, dus ik denk dat ik jou wel kan vertrouwen.’ Luke knikte en ze dempte haar stem een beetje.

‘Ik heb Isa opgesloten in het appartement van Joris nadat ik alles in de brand had gestoken en haar zo hard geslagen had dat ze knockout was. Ik liet haar voor dood achter in de hoop dat ik zo van haar af zou zijn, dat ik Joris kon steunen bij zijn verlies en dat hij weer bij me terug zou komen. Alleen beneden zag ik dat Joris net aan kwam rijden en ik kon natuurlijk niet doen alsof er niets aan de hand was. Dus ik belde de brandweer en rende naar hem toe. Ik vertelde dat ik haar gevonden had en speelde de heldin, waar hij volledig intrapte. Echt, hij is geweldig hoor, maar af en toe zo goedgelovig.’

Ik voelde mijn maag omdraaien. Had ze nou net echt toegegeven dat ze me wilde vermoorden? Alleen om Joris terug te krijgen? Ik keek naar Kate die al net zo geschokt keek als ik. ‘We moeten dit aan Joris vertellen..’ zei ik zachtjes. Kate knikte en nog voor ik wat kon zeggen schrok ik me kapot. Er werd op mijn raam geknopt en ik staarde recht in het woedende gezicht van Joris.

Dit verhaal is deel van een triologie. Je koopt alledrie de boeken hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.