Voor eeuwig en altijd. Hoofdstuk 23.

by Tamara

 

Nadat ik wat rommel van de bank had geschoven ging ik zitten. Ik hoorde hem in de keuken wat mopperen en uiteindelijk zag ik hem terugkomen met 2 pakjes sinaasappelsap. Hij pakte een lege pizzadoos van een stoel en ging tegenover me zitten. Het was maanden geleden dat ik hem gezien had. Dat was op de bruiloft van Kate en Liam geweest, toen hij me stomdronken aan het uitschelden was. De man die tegenover me zat leek in niets op die man waar ik ooit zo verliefd op was geweest. Hij had een baard, droeg een smoezelig joggingpak en rook naar oude pizza en drank. Hij pakte een glas van de tafel, rook eraan om te kijken wat erin gezeten had en schonk zijn pakje sinaasappelsap erin leeg. Net toen ik me erover verbaasde dat hij niet meteen een glas whiskey in schonk, pakte hij een fles vodka onder de bank weg en wilde hij zijn glas bijschenken, maar ik pakte de fles van hem af en zette hem op tafel. Voor mijn plan moest hij nuchter zijn en niet dronken. Mopperend nam hij een slokje van zijn sap en keek ernaar alsof het ontzettend smerig was.

‘Zo Isa, wat kom je doen? Aan je ring te zien ben je nog steeds samen met die kwal, dus je zult ons wel geen tweede kans willen geven?’ Ik rolde met mijn ogen. ‘Die kwal heeft een naam en nee ik wil je nog steeds niet terug. Ik heb je hulp nodig.’ Hij mompelde wat en goot de rest van zijn glas in één teug achterover. ‘Waar heb jij nou mijn hulp voor nodig?’ Hij wreef over zijn kin en grinnikte. ‘Of mis je de seks tussen ons gewoon?’ Ik pakte een kussen van de bank en gooide die naar hem. ‘Luhuuke, nee! Jakkes. Doe even normaal! Ik wil geen relatie met je en ik wil ook geen seks met je. Zeker niet nu je er zo uit ziet.’ Gemaakt beledigd keek hij naar zijn kleding. ‘Hoezo? Wat is er nu weer mis met hoe ik eruit zie? Oké ik heb me wel eens beter gekleed, maar verder?’ Ik rolde met mijn ogen. ‘Luke, je ziet eruit alsof je in geen weken een douche hebt gehad en om eerlijk te zijn ruik je ook zo. Trouwens, je hele appartement kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken, waar is Hettie gebleven?’ Hettie was Luke zijn schoonmaakster geweest in de tijd dat we nog een soort van relatie hadden. Ze was een beetje van de oude stempel en kon het niet laten om elke keer afkeurend te snuiven wanneer ik aan de deur kwam. ‘Hettie heb ik ontslagen, ik werd gek van dat gezeur over relaties van haar. Die vrouw denkt dat iedereen die seks heeft voor het huwelijk een vloek over zichzelf afroept ofzo.’ Ik gniffelde omdat ik precies voor me zag hoe het oude kromme vrouwtje Luke de les aan het lezen was.

Luke kuchte en stak een sigaret op, een gewoonte die ik hem sinds de middelbare school al niet meer had zien doen. ‘Gatver Luke, doe dat ding even weg. Ik kom net uit het ziekenhuis he?’ Hij mompelde een verontschuldiging en gooide zijn sigaret in zijn vrijwel lege glas waar hij meteen doofde. ‘Maar waarom ben je hier nou? Je hebt mijn hulp nodig ergens voor?’ Ik knikte en begon te vertellen over Maribel en Joris. Over de ware reden dat ik in het ziekenhuis had gelegen en dat ik en Joris nu zo goed als uit elkaar waren door al het gedoe. ‘Ik weet dat het allemaal niet jouw probleem is Luke, maar echt.. Ik weet gewoon niet wie mij anders zou kunnen helpen. Ik wil hem echt niet kwijt.’ Inmiddels had ik een brok in mijn keel en tot mijn verbazing deed dat Luke meer dan ik dacht.

‘Natuurlijk help ik je Isa, ik ben je een heleboel dingen schuldig en hoewel ik Joris echt een kwal vind, passen jullie wel heel goed bij elkaar. Ik wil niets liever dan dat je gelukkig bent. Wat wil je dat ik doe?’ Die reactie viel me alles mee. Ik dacht dat het me veel moeite zou kosten om hem te overtuigen dat hij me moest helpen, maar hij stemde vrijwel meteen in. Ik vertelde hem over mijn plannen en de rol die hij daarin zou spelen. Nadat ik hem alles uitgelegd had, knikte hij. Hij pakte meteen zijn telefoon om een afspraak te maken met zijn vaste kapper en de man die al zijn pakken maakte en terwijl hij daarna onder de douche sprong, ruimde ik zijn hele appartement op. Ik vond een paar flessen schoonmaakmiddel tussen de lege drankflessen en toen hij klaar was met douchen, knikte hij goedkeurend. Hij zei dat hij naar de kapper ging en toen hij uren later thuis kwam, was ik klaar met schoonmaken. 6 vuilniszakken vol troep stonden in de gang en de rest van het huis rook naar schoonmaakmiddel en zag er weer netjes uit. Ik zag niets meer terug van die smoezelige man die zonet tegenover me had gezeten. Dit was de Luke die ik kende, gladgeschoren, stak in pak en met fonkelende groene ogen. ‘Herkenden ze je nog bij de kapper?’ gniffelde ik. Hij grinnikte: ‘Nee, ze hadden me zelfs van de vaste klanten lijst gegooid, dus ik moest wachten op een bankje tussen twee oude vrouwtjes.’ Ik moest ontzettend hard lachen toen ik me voor probeerde te stellen hoe dat eruit moest zien. Luke als boomlange vent tussen twee oude vrouwtjes met watergolfjes permanent.

‘Ja, lach maar! Als jij straks weer met kwalletje in bed ligt mag je me wel dankbaar zijn!’ Meteen hield ik mijn lach in. ‘Ik ben je ook ontzettend dankbaar Luke. Echt, ik had nooit verwacht dat je me zou willen helpen.’ Hij sloeg een arm om me heen en gaf me een soort van onhandige vriendschappelijke knuffel. ‘Ik hoop dat als je plan slaagt we gewoon alles achter ons kunnen laten. We hoeven echt geen beste vrienden te worden, maar ik hoop wel dat we weer normaal met elkaar kunnen omgaan.’ Ik knikte en hij zuchtte. ‘Oké, hoe zie ik eruit?’ Hij draaide een rondje en ik moest toegeven dat hij er echt heel erg goed uitzag. Hij leek weer op de Luke waarvan alle vrouwen in katzwijm vielen en waar ik ooit verliefd op was geworden. ‘Ik denk dat het wel heel gek moet lopen wil ons plan niet slagen.’ zei ik vastberaden.

‘Oké, laten we dan maar gaan!’ zei hij terwijl hij me een arm gaf. Samen liepen we naar de lift en beneden stapten we in de auto waarmee we naar de plek reden waar we mijn plannetje gingen uitvoeren. Ik parkeerde de auto voor het gebouw en terwijl ik Luke succes wenste, liep hij naar binnen. De zenuwen raasden door mijn lichaam.

Dit plan moest werken, anders was ik Joris voorgoed kwijt.

Dit verhaal is deel van een triologie. Je koopt alledrie de boeken hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.