Voor eeuwig en altijd. Hoofdstuk 19

by Tamara

Joris zijn moeder keek me verontschuldigend aan en liep achter Maribel aan die overstuur naar binnen was gerend. Inmiddels was ik meer dan klaar met al die geheimen die bovendrijven over de relatie van Joris en Maribel. Hij was nu met mij en ik was het zat dat het altijd alleen maar over het verleden ging. Hoewel Maribel ook weg ging, stond ik even later mijn spullen in te pakken en zat ik een uur later op de boot terug naar huis. Ik had het heel gezellig gevonden, maar ik werd gek van alle drama en ik was vooral Maribel helemaal zat. Ik besloot naar mijn eigen huis te gaan en daar alvast wat dingen uit te gaan zoeken voor de verhuizing, maar toen ik eindelijk op mijn eigen bank zat, voelde ik me ineens doodmoe. Ik wilde alleen heel even mijn ogen dichtdoen, maar toen ik wakker werd was het al ver in de avond. Omdat ik al een hele tijd niet meer in mijn huis was geweest was er niets te eten in huis en aangezien ik wist dat Joris thuis was, besloot ik daarheen te gaan en eten mee te nemen.

Ik kleedde me om en deed wat schone kleding in mijn tas. Onderweg naar zijn huis stuurde ik hem een berichtje of hij al thuis was en toen hij niet reageerde, besloot ik maar langs ons favoriete afhaalrestaurant te rijden om eten mee te nemen. Toen ik bij zijn appartement aankwam had ik nog steeds geen reactie van hem, dus ik besloot maar gewoon naar boven te lopen, ik had immers een sleutel van de voordeur dus ik kon zo naar binnen. Bij zijn deur aangekomen wilde ik de sleutel in het sleutelgat duwen, maar tot mijn grote verbazing was de voordeur gewoon open. Ik gaf er een duwtje tegen en zag hoe deur open ging. Binnen was het een beetje donker en het appartement werd verlicht door honderden waxinelichtjes die overal stonden. Ik hing mijn jas aan de kapstok en liep door de gang naar de keuken en woonkamer. In de woonkamer was een zee van lichtjes. Geen wonder dat Joris niet gereageerd had, dit had een hele tijd geduurd om op te zetten. Ik zag een spoor van rozenblaadjes op de grond liggen en het spoor ging via de woonkamer naar de keuken waar een fles champagne en twee glazen klaar stonden. Ik zette het tasje met eten op het aanrecht en volgde het spoor van rozenblaadjes naar de slaapkamer. Jeetje wat was het ook een droomman, dat hij dit allemaal voor mij deed. Zachtjes duwde ik de slaapkamerdeur open en liet mijn ogen even aan het duister wennen. In de slaapkamer was het helemaal donker, op een paar waxinelichtjes na. Ik keek om me heen en zag iemand op bed liggen. Net toen ik erheen wilde lopen hoorde ik een stem wat zeggen.

‘Oh Joris schatje, ik dacht dat je nooit zou komen! We hebben nu alle tijd voor elkaar.’

Mijn hart begon te bonzen en kwaad knipte ik het licht aan. Zoals ik wel had verwacht lag Maribel op het bed, helemaal naakt en met een blinddoek om. ‘Joris, dat is toch helemaal niet romantisch, doe het licht even uit.’ Woedend vloog ik op haar af en trok ik haar uit bed. ‘Ben je nou helemaal gek geworden? Wat doe je hier? Is Joris nou nog niet duidelijk genoeg geweest? Hij wil jou niet meer!!!’ Ik schrok van mijn eigen geschreeuw en Maribel schrok zo te zien nog meer. Ze wikkelde de deken om zich heen om haar naakte lichaam te verbergen, maar ik trok hem van haar af. ‘Ik wil dat je nu vertrekt. Kleren of geen kleren, je gaan NU weg voordat Joris thuis komt.’ Hoewel ze me eerst geschrokken aan keek, kreeg ze nu een grijns op haar gezicht. ‘Je snapt het echt niet he? Je zal nooit een kans bij hem maken! Jij zult hem nooit zo gelukkig maken als ik doe. Ik bedoel kijk naar jezelf! Heb je wel eens goed in de spiegel gekeken naar dat moddervette lichaam van je? Hoe kun je nou verwachten dat Joris je aantrekkelijk vind?’

Ik wist dat ze het alleen zei om me te kwetsen en dat ik me er niets van aan moest trekken, maar het deed me verschrikkelijk veel zeer. Ik haalde uit en sloeg haar keihard in haar gezicht. Geschrokken bracht ze een hand naar haar gezicht en haar ogen spuwden vuur. ‘Ik laat me niet slaan door zo’n vet varken als jij!’ gilde ze. Ze rende op me af en begon op me in te slaan. Ik probeerde me zo goed mogelijk te verdedigen, maar ik was een stuk kleiner dan zij en kon niets anders dan haar klappen proberen te ontwijken. Eén keer lukte het me om haar terug te slaan tegen haar lip. Ze kermde van de pijn en meteen zag ik een straaltje bloed van haar lip af komen. Dat zorgde ervoor dat ze helemaal doordraaide. Ze begon keihard op mijn gezicht in te slaan en 1x raakte ze me zo hard op mijn slaap dat alles zwart werd.

Ik weet niet hoe lang ik daar zo heb gelegen, maar toen ik een beetje ontwaakte zag ik iemand door de slaapkamer lopen met zwarte kleding aan. Ik kon me niet verroeren en het duurde even voor ik door had wat ze aan het doen was.

Maribel had zich inmiddels aangekleed en was al mijn spullen in haard in de woonkamer aan het gooien. Er vlogen vonken uit het vuur waardoor er allerlei dingen in de brand vlogen. Ik probeerde te zeggen dat ze op moest houden, maar er kwam geen geluid uit mijn keel. Daar stond ze, midden in de kamer. Met elk kledingstuk dat ze van mij in de haard gooide werd haar lach hysterischer. Ze leek wel bezeten zoals ze met haar ogen en mond wijd open stond te gieren van het lachen. Ik probeerde me te bewegen zodat ik de slaapkamerdeur dicht kon duwen tegen de rook, maar toen ze door had dat ik bijgekomen was en me probeerde te bewegen kwam ze met grote passen mijn kant op. Ze keek me nog een laatste keek vals lachend aan en schopte tegen mijn hoofd waarna ik het bewustzijn weer verloor.

Alles werd zwart..

Dit verhaal is deel van een triologie. Je koopt alledrie de boeken hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.