Voor eeuwig en altijd. Hoofdstuk 17

by Tamara

Dat weekend was het al zover. Joris zijn moeder had voor iedereen een bootticket geboekt naar Ameland, waar we dat weekend zouden blijven. Omdat ze dit jaar redelijk laat geboekt hadden, waren we verdeeld over twee reizen. Ik zat samen met Joris zijn moeder en een paar van zijn zussen op de eerste boottocht, terwijl zijn schoonzusjes later die middag aan zouden komen. Toen Ik Joris had vertelt waarvoor zijn moeder me uitgenodigd had, was hij meteen heel enthousiast en pakte hij een fotoboek uit een la. Zijn vader had een oud huis in de duinen geërfd van zijn opa en daar had hij tijdens zijn jeugd al zijn vakanties doorgebracht. Hij liet foto’s zien van een best wel groot huis met een rieten dak dat tussen de bomen stond aan de rand van de duinen. Het keek uit op de zee en het was echt prachtig. In het boekje stonden ook een aantal foto’s van de bruiloften van zijn broer en twee zussen die bij het huisje getrouwd waren. De bomen waren volgehangen met lampjes en het kon er niet nog perfecter uit zien.

De dagen voor het vertrek was ik verschrikkelijk zenuwachtig. Ik had zijn moeder en zussen nu één keer gezien en hoewel ze me meteen in hun hart gesloten hadden en ik me heel erg welkom bij ze voelde, vond ik het doodeng om meteen een heel weekend met hun door te brengen. Joris stelde me gerust door te zeggen dat ik altijd eerder naar huis kon gaan als het niet leuk was en dat ze me allemaal helemaal geweldig vonden. Dus nu zat ik hier naast zijn moeder op de boot, terwijl ik haar van alles hoorde vertellen over het eiland en de vakanties die ze daar vroeger hadden doorgebracht. Net toen ze een hilarisch verhaal vertelde over hoe Joris in één van de bomen was geklommen en er niet meer uit had gedurfd, ging haar telefoon. Ze nam de telefoon op en begon meteen enthousiast te kirren dat ze het zo leuk vond dat diegene aan de andere kant van de lijn meeging. Ik vermoedde dat het Joris zijn zus Babette was, die had namelijk niet geweten of ze mee zou gaan of niet omdat ze het heel erg druk had op haar werk. Ik verontschuldigde me en liep naar het dek waar ik in de verte het eiland al dichterbij zag komen. Ik genoot van de zoute zeewind die de haren uit mijn gezicht blies en keek naar het water dat snel langs de boot stroomde.

Al snel naderden we het eiland en bij de haven stond het busje dat zijn moeder had gehuurd al klaar. We laadden de koffers in en vertrokken naar het huisje dat toch nog best een stukje rijden was. Eenmaal bij het huisje aangekomen, herkende ik het meteen van de foto’s. Het was echt prachtig en Joris zijn moeder lachte toen ze me zag kijken. ‘Kom, ik laat je je slaapkamer zien. Er zijn maar 5 slaapkamers, dus je moet hem wel delen. Degene waarmee jij hem deelt komt vanmiddag. Dat is geen probleem toch?’ Ik schudde van niet en volgde haar naar het huisje. Van binnen was het huis redelijk ouderwets, maar wel brandschoon en van alle gemakken voorzien. Ik liep achter haar aan de trap op naar een kamer waarin twee aparte bedden stonden. Vanuit het kleine raampje keek je recht naar de zee en ik vond de kamer meteen geweldig. ‘Wauw! Deze kamer is prachtig! Dankjewel!’ zei ik. Joris zijn moeder lachte. ‘Ik slaap in de kamer aan het einde van de hal. Mocht je iets nodig hebben dan kun je altijd komen.

Ik pakte mijn spullen uit en stuurde ondertussen Joris een berichtje dat ik aangekomen was. Hij was dit weekend ook weg, samen met Liam was hij een weekend ‘mannendingen’ aan het doen, dat voornamelijk inhield dat ze suffe films gingen kijken en teveel zouden drinken. Ook zouden ze nog naar een voetbalwedstrijd gaan, dus ik hoefde me niet druk te maken dat hij zich zou vervelen. Ik hing net mijn laatste kledingstuk in de kast toen er vanaf beneden geroepen werd of ik zin had om mee te gaan naar het dorp om boodschappen te doen. Beneden zag ik Joris zijn jongste zus Lotte de boodschappentassen uit de kelder pakken en ik was blij dat zij mee ging. Lotte was van mijn leeftijd en we hadden nog niet echt gepraat, dus het leek me wel leuk om haar te leren kennen.

We gooiden de tassen in het busje en reden naar het dorp waar we bij een paar verschillende winkels boodschappen deden. Ondertussen kletsen we aan één stuk door en toen we alle boodschappen gedaan hadden, stelde ze voor om nog even een terrasje te pakken om wat te drinken en te genieten van het weer. Het klikte enorm goed tussen haar en mij, deels omdat we even oud waren, maar ook omdat we gewoon veel dezelfde interesses hadden. Ze vertelde dat ze een jaar geleden was gestopt met haar baan om er gewoon eens een jaar tussenuit te gaan. Ze had in haar eentje een enorme reis gemaakt en was een paar weken terug pas terug gekomen. Ze liet op haar telefoon de prachtige foto’s zien van de reis die ze had gemaakt en ik vond het zo stoer dat ze dat gewoon in haar eentje gedaan had. Net toen ik haar vertelde over mijn twee reizen van afgelopen jaar belde haar moeder dat de andere gasten ook aangekomen waren en of we al klaar waren met boodschappen doen. Snel dronken we onze drankjes op en stapten weer in de auto.

In het huisje was het een drukte van jewelste. De tweede groep was iets groter geweest waardoor het huisje nu best wel vol was. Mijn telefoon ging en terwijl ik naar mijn kamer liep omdat ik diegene die aan de lijn was niet kon verstaan door al het lawaai beneden, hoorde ik gerommel uit mijn kamer komen. Ik liep naar de deur en toen ik hem opende slaakte ik van schrik ineens een gilletje. Voor de kast stond een vrouw die ik meteen herkende. Met haar enorm lange benen en bos zwarte krullen was ze de laatste persoon die ik wilde zien, laat staan een kamer met haar delen. Ze schrok op van mijn gil en keek me aan.

‘Ach, ze hebben het nieuwe neukertje ook uitgenodigd. Dat kan interessant worden!’ Snel gooide ik de deur achter me dicht en rende naar de badkamer waar ik op de deksel van de wc ging zitten. Ik hoorde mijn telefoon nog praten en bracht hem weer naar mijn oor. ‘Isa? Ben je er nog? Waarom gilde je zo, wat is er aan de hand?’ Ik ademde diep in en slikte mijn tranen weg. ‘Ze is hier Joris. Ze slaapt bij mij op de kamer. Maribel is hier..’

 

Dit verhaal is deel van een triologie. Je koopt alledrie de boeken hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.