Voor eeuwig en altijd. Hoofdstuk 16.

by Tamara

Hoe graag ik ook naar haar toe wilde gaan om haar een mep te verkopen, kon ik me inhouden en bleef ik bij de deur staan. Langzaam drongen haar woorden tot me door en ik werd er misselijk van. Joris had haar terug gezoend? Wanneer hadden ze dat gedaan? Ik dacht na en dacht ineens aan die dag dat we het huis gingen bekijken. Plotseling herkende ik het parfum waar hij naar had geroken die dag. Het was dezelfde geur als op de kerstkaart had gezeten en die ze had gedragen toen ze hier in Joris zijn appartement was. Ik sloeg een hand voor mijn mond. Ik had dit nooit verwacht van Joris. Zou hij echt vreemdgaan? Met haar? Er moest toch een logische verklaring voor zijn?

Ik hoorde de deur met een knal dichtgaan en duwde de deur van de badkamer open. Meteen keek Joris mijn kant op en hij wilde zich verontschuldigen, maar ik onderbrak hem. ‘Waar had ze het over Joris? Hebben jullie gezoend? Was je daarom zo stil toen we het huis gingen bekijken?’ Hij zakte op bed en knikte. ‘Het spijt me zo Isa, ik kwam thuis om me om te kleden en kleding voor jou te halen en toen ik binnen kwam lag ze op mijn bed. Ze was helemaal naakt en zei dat ze blij was dat ik de deur open had laten staan omdat ik mijn sleutels vergeten had. Echt, ik heb haar geprobeerd tegen te houden Isa, maar ze zoende me en misschien heb ik haar één seconde terug gezoend voordat ik haar wegstuurde. Echt het spijt me verschrikkelijk.’

Inmiddels liep er een traan over zijn wang en hoe kwaad ik in eerste instantie ook was, ik zag hoe erg hij het vond en wist dat zij hem uitgelokt had. ‘Je hebt niets om sorry voor te zeggen, je hebt niets fout gedaan. Ze moet gewoon eens leren dat jij niet haar bezit bent, dat jij verder gegaan bent na haar.’ Hij omhelsde me en mompelde dat hij van me hield. Ik vond de gedachte aan hem en haar verschrikkelijk. Maar er was verder niets gebeurd en daarom besloot ik er niet meer bij stil te staan. Het was weken geleden gebeurd en hoewel hij niet meteen eerlijk was geweest, had hij nu wel eerlijk verteld wat er gebeurd was. Samen liepen we terug naar de slaapkamer waar ik een onderbroek en een oud shirt aan trok en hij onder de douche stapte. Toen hij even later de slaapkamer weer in kwam lopen, kon ik het niet laten om even bewonderend naar hem te kijken. Wat was ik toch een enorme bofkont dat ik zo’n man aan de haak had geslagen. Hij liet zich naast me op bed ploffen en trok me tegen zich aan. Zo lagen we even een paar minuten in stilte te genieten, toen het geknor van mijn buik de stilte ineens doorbrak. ‘Heb je honger?’ vroeg hij meteen. Ik knikte, ik had de hele dag nog niets gegeten, behalve een paar droge crackers die nog in mijn tas hadden gezeten. Hij gebaarde me te blijven liggen en sprong uit bed om zijn telefoon te pakken. Terwijl ik de dekens weer over me heen trok, hoorde ik hem een enorme hoeveelheid eten bestellen. Terwijl we op het eten aan het wachten waren, sleepte hij een tafel naar de slaapkamer en zette hij een film op. Even later werd het eten bezorgd en aten we het op in bed terwijl we een film keken.

Tussen het eten door vertelde ik hem wat ik die dag had gedaan, dat ik mijn vader had ontmoet en dat ik mijn moeder opnieuw had geconfronteerd met haar leugen. Joris gniffelde, ‘Ah, nu weet ik ook meteen waarom ze me boos opbelde met de boodschap dat ik maar niet meer naar je moest zoeken omdat je een onmogelijk kind bent haha.’

Ik vertelde hem alles wat mijn vader had gezegd over de relatie met mijn moeder en toen uiteindelijk het eten op was en de film voorbij, voelde ik me zo moe dat ik tegen hem aan in slaap viel. De volgende ochtend werd ik wakker en was de slaapkamer alweer super netjes. Ik keek op mijn telefoon en zag dat Joris allang naar zijn werk was, aangezien mijn klok 10 uur aan gaf. Lui rekte ik me uit en terwijl ik uit bed stapte, viel mijn oog op een briefje op mijn nachtkastje.

‘Goedemorgen schone slaapster!

Je lag vanmorgen zo lief te snurken en te kwijlen dat ik maar besloten heb je niet wakker te maken. Mijn moeder heeft voor je gebeld, ze wil je wat vragen. Dit is haar telefoonnummer.

Ik hou van je! Tot vanavond!

Meteen pakte ik mijn telefoon en stuurde Joris een berichtje:

‘Ik kwijl helemaal niet!’

Meteen kreeg ik een berichtje terug.

Oh jawel en zelfs als je dat doet ben je nog prachtig!’

Ik bloosde en stapte uit bed. Terwijl ik naar de keuken liep en wat sap in schonk, draaide ik het nummer van zijn moeder, die meteen op nam.

‘Isa! Liefje! Hoe is het met je?’ Ik praatte haar bij het nieuwe huis en mijn vader en genoot ervan hoe oprecht geïnteresseerd ze was in alles. Toen ik mijn verhaal gedaan had, vertelde ze waarom ze gebeld had. ‘Ik heb een vraagje. Elk jaar ga ik met al mijn dochters en schoondochters een weekendje weg. We hebben het er met zijn allen over gehad en we zouden het geweldig vinden als jij dit jaar ook mee zou gaan. Heb je daar zin in?’

Dit verhaal is deel van een triologie. Je koopt alledrie de boeken hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.