Eerste woordjes die stiekem niet zo leuk zijn!

by Tamara

Natuurlijk zijn we allemaal superblij en trots wanneer onze kinderen beginnen te praten! Het begint meestal met mamma ( of zoals hier met pappa, leukkk jongens!)

image

Na de eerste woordjes gaat het meestal snel, er komen gauw meer woordjes bij en vaak ook andere geluiden ( auto’s en dieren zijn hier favoriet!) totdat je ineens een pratend kind hebt! Aan alle leuke dingen zitten ook minder leuke kanten. ( zo is klimmen heel leuk als ze zich optrekken maar niet als ze van de eetkamertafel springen en lopen heel leuk totdat ze wegrennen) Dus hierbij een rijtje woordjes die eerst lief zijn, maar nu eeeeeeeerrug vervelend!

1. NEEE!

In het begin is het nog grappig, een eigenwijs koppie dat heel stellig : ‘Nee!’ Zegt op alles. Tot dat nee zeggen overgaat in NEEEEEEEEEEHEEEEHEEEEEE BRULLEN bij alles wat je aanbied en wil doen en resulteert in een heel sip gezichtje omdat ze nu geen toetje krijgen ( hij zei immers NEEEE! toen je het aanbood)

2. Isse mij!!

Vaak in combinatie met nr.1 hierboven. Want ohhhh wee als je maar naar dat koekje durft te kijken, of hem even aan wil pakken omdat hij in het zand gevallen is… :’ Neeeeeeee!! Isse mij koekie!!! ‘. Met als toppunt hier, wanneer ik Floris wil verschonen.. ‘NEEEEHEEEE! Isse mij POEP! ‘ Zucht!

image

3. Zelluf doen!!

Wat absoluuuuut niet kan ontbreken in dit lijstje, is het meest gevreesde zinnetje wanneer je bijvoorbeeld haast hebt en even snel de jas en de schoenen bij je kind wil aandoen. Want met dat kleine zinnetje, weet je dat je je afspraak dus waarschijnlijk niet gaat halen.
Hetzelfde geld als je dat ene zinnetje onder het eten hoort: ‘Ikke zelluf ete!’ En vervolgens zit oooooveral eten, behalve in het mondje en buikje van je kind!

 

4. Alsjeblieft..?

Ontzettend beleefde kinderen heb ik toch, altijd zeggen ze netjes dankjewel en alsjeblieft ( pure indoctrinatie natuurlijk). Maar helaas hadden de aapjes al heel erg snel daar dat je met een combinatie van alsjeblieeeeeeeeeeeeeft, een pruillipje en puppyoogjes heeel veel voor elkaar krijgt bij die makkelijk manipuleerbare ouders van je!

 

5. Stilte.

Hoe ontzettend ik er ook van geniet als het gekwek, gepapegaai en gebabbel heeeeeel even stil is als ze een filmpje kijken of op bed liggen, ik wil absoluut geen stilte als ik aan het koken, wassen, afwassen enz. ben omdat ik weet dat ze dan gewoon wat uitspoken. Zoals een tijdje geleden toen ik me erover verbaasde dat ze al een tijdje zo lief en stil speelden, waarna ik erachter kwam dat ze de inhoud van 2 bloempotten op de grond hadden gegooid en er met hun playmobil kiepauto’s en graafmachines doorheen scheurden, een bouwterrein was er niets bij.,
Dit was mijn top 5 vervelende woordjes! En welk woord hoor jij het minst graag?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Esther 9 september 2016 - 14:27

Mama
Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik in de Gloria was dat ze het zeiden. Wat was ik blij want ze zeiden bijna alles al behalve mama … Maar nu negen en tien jaar later denk ik wel eens hadden ze het maar nooit geleerd. Soms zijn er dagen dat er geen zin of vraag begint met mama weet jij, mama kan jij, mama wil jij. Dan denk ik er is ook een papa, in ons geval een bonuspapa maar geloof me die kan ook wel iets hoor dames. Het zijn schatten van meiden maar oo zo’n dag denk ik wel eens Ahhh geen mama meer

Reply
Linda 2 april 2015 - 14:58

Wat een geweldig leuk artikel! Zo herkenbaar ook.

Reply
Tamara 2 april 2015 - 15:55

Haha wat lief! Dankjewel!

Reply
Sopdet Si 1 april 2015 - 08:22

Grappig om dit in een opsomming zien te verschijnen. Kinderen zijn op dat vlak zo’n openbaring. Zwart is niet altijd zwart en wit niet altijd wit.

Reply
Tamara 2 april 2015 - 09:24

Neeee klopt! Hahaha

Reply
lin 31 maart 2015 - 14:30

haha zo herkenbaar die stilte! 😉

Reply
Tamara 31 maart 2015 - 14:42

Boefjes zijn het !

Reply
selineshanice 31 maart 2015 - 10:49

Haha leuk artikel! Hier praten ze nog niet maar ben benieuwd hoe ik dat ga beleven.

Reply
Tamara 31 maart 2015 - 14:42

Hahaha nou je kunt je lol op!

Reply
Sylvie 31 maart 2015 - 10:38

Leuk artikel! Ben heel benieuwd wat hier het eerste woordje gaat zijn 🙂

Reply
Tamara 31 maart 2015 - 14:42

Haha leuk!! 😀 die vergeet je nooit weer!

Reply
Iris 31 maart 2015 - 10:08

Hahaha, die laatste. Prachtig 😛

Reply
Olga 31 maart 2015 - 09:05

Ik heb begrepen dat ‘Waarom?’ op een gegeven moment ook erg vervelend kan worden..

Reply
Joyce@joyfromjoyce.nl 31 maart 2015 - 08:17

Nee! Als het ja moet zijn vind ik het meest irritant haha

Reply
Tamara 31 maart 2015 - 14:43

Hahahaha! Ja ook heeeel herkenbaar!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.