De eerste (echte) loopschoentjes! Waar moet je op letten?

by Tamara
eerste loopschoentjes

Toen ik zwanger was van Maxim kon ik niet wachten tot ik wist wat het geslacht van het kindje zou worden. Vooral omdat ik dan gericht zou kunnen gaan winkelen. Toen ik wist dat ik een jongen kreeg, ben ik op een middag eens alleen naar de babywinkel gegaan en daar zag ik ze staan! Baby loopschoentjes! Nou, je wilt niet weten hoeveel ik heb ingeslagen hiervan. Ik geloof dat Maxim nog voor hij geboren was ongeveer 9 paar schoentjes in allerlei maten in zijn kast had staan en je raad het al, hij heeft ze vrijwel allemaal nog nooit aangehad.

De eerste (echte) loopschoentjes!

Niet omdat ik het niet leuk vond staan hoor, ik vond het namelijk nog steeds echt ontzettend schattig van die leuke en schattige babyschoentjes! Ik vond het alleen zo ontzettend sneu om ze aan te doen! Eigenlijk heeft Maxim totdat hij ging lopen nooit schoenen aangehad en had hij thuis altijd blote voeten of sokken. Buiten droeg hij dan wel een soort slofjes, maar deze trok hij eigenlijk meteen uit steeds, dus dat had ook geen zin.

image

Tips om goede eerste loopschoentjes te kopen.

Flexibele zooltjes.

Toen hij eindelijk begon te lopen hebben we pas gekeken naar goede loopschoentjes. In huis liep hij gewoon op blote voeten. Dit is namelijk het beste voor de ontwikkeling van de voeten. Zijn allereerste paar schoenen was van Shoesme,  een paar leren schoentjes met een flexibele zool. Deze zolen zorgen ervoor dat de voeten gewoon soepel kunnen bewegen in de schoen en kunnen afwikkelen. Ook zijn deze zooltjes heel fijn omdat ze toch wat extra grip geven bij het lopen en wat extra demping geven.

Natuurlijk is het heel verleidelijk om meteen stoere sportschoenen met een harde dikke zool voor je kind te kopen omdat deze er ook heel stoer uitzien. Maar ik vind dat er toch altijd best wel sneu uitzien, dan heb je zo’n kleintje wat net leert lopen met van die zware schoenen aan de voeten. Voor die kleine voetjes wegen de schoenen nogal wat en je kunt vast wel raden dat lichte schoentjes met flexibele zooltjes dan veel fijner zijn! Zodra je kleintje echt goed loopt dan kun je altijd nog ‘echte’schoenen kopen.

De goede maat.

Nog een tip die ik wil meegeven is het eerst even goed laten opmeten van de voetjes van je kindje. Dit kun je doen door een schoenenwinkel te bezoeken en een medewerker te vragen. Wanneer je schoentjes gekocht hebt en wil kijken of ze nog passen, kun je dit doen door de zool uit de schoen te halen en het voetje van je kind er helemaal plat op te zetten. Zitten de teentjes nog niet over de rand en heb je nog ruimte over? Dan past het schoentje nog. Komen de teentjes over de rand? Dan is het tijd voor nieuwe schoenen!

image

De eerste schoentjes van Lauren.

Lauren is nu net 1 en begint de laatste tijd steeds wat zelfverzekerder te zijn met lopen. Ze loopt nu aan de hand en ik denk dat het niet heel erg lang meer duurt voor ze haar eerste stapjes zet! Tijd voor loopschoentjes dus! Ik mocht bij Schuurman Schoenen een paar uitzoeken en ik koos voor deze superschattige schoentjes van Bunnies! Mijn beide jongens droegen ook vaak schoenen van dit merk en mijn ervaring is dat ze heel fijn zijn voor kleine voetjes en ook best wel heel erg lang meegaan!

 

Dit waren mijn tips voor het kopen van de eerste loopschoentjes, heb jij nog goede tips?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Monique 11 juli 2016 - 17:42

Mooie schoentjes!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.