Een weekendje weg in eigen land

by Céline Neep
Hoewel wij twee weken naar Spanje zijn gegaan, zijn velen van ons in Nederland gebleven tijdens de zomervakantie. En laten we eerlijk zijn, ook dat is heerlijk. Nederland heeft ontzettend veel te bieden en het is goed om dat te beseffen. Al was de reden dat we niet onbezorgd naar het buitenland konden natuurlijk vreselijk. Dus het laatste weekend van onze vrije weken, zijn we nog even heerlijk naar Drenthe geweest. Ook kwam oma nog even langs, want Philou was jarig op zaterdag. Nog een voordeel van Nederland, want niets is echt ver rijden!

We verbleven een weekend op Vakantiepark Westenbergen in Drenthe. Het inchecken was al een feestje, want ze hebben een echte kindercheck-in. Sowieso is het park heel erg op kinderen gericht. Je krijgt bij de check-in een leuk schema wat er voor hen allemaal te doen is. Winck, Blinck en Blaadje spelen hierin de hoofdrol. Mijn kids vonden ze echt geweldig, vooral de theatershow wat erg laagdrempelig is opgezet en waardoor ook Hugo alles begreep en leuk de dansjes mee deed.

Wat me vooral is bijgebleven is het lekkere eten. We hebben op Philou haar verjaardag in het restaurant ontbeten. Poh, ik zit er nog vol van. De hele tafel was gedekt met heerlijke croissant, broodjes en vers fruit. En Philou werd nog eens extra in het zonnetje gezet en haar bekkie spreekt boekdelen. Na het ontbijt konden de kids zo binnendoor lopen naar de knutselactiviteit. Dit keer konden ze een puzzel maken en het was echt heel goed opgezet. Er liepen heel veel meiden en jongens rond om te helpen waarbij ze voor iedereen leuk de tijd namen.

We kregen tijdens het knutselen de tip om het Kraaienpad in Echten te bezoeken. Een boswandeling zoals ik nog nergens anders ben tegen gekomen. Elke honderd meter was er weer iets leuks voor de kids te ontdekken, pondjes, zwaaitouwen boven de sloot, klimrekken en een kabelbaan. We zijn het allemaal tegengekomen. De kids waren super enthousiast en ik stiekem ook!

De dag erna stond het zwembad op het programma. Het was nog mega lekker weer en het buitenbad is erg leuk opgezet met veel ruimte voor bedjes. Ik ben niet zo van zwembaden, dus Ivo is even los met ze gegaan en ik had vooral zin in de borrel erna. Lekker rustig, want de kids gingen midgetgolfen wat aan het terras ligt. Wij aan de wijn en de kids die zichzelf vermaakten. Dikke prima.

Als afsluiter van het weekend hebben we thuis ge-bbqt. Je kunt bij de SPAR op het park voorafgaand aan je bezoek al boodschappen in je koelkast laten zetten, maar je kunt ook een bbq huren met compleet bbq pakket. Alles wordt bij je huisje bezorgd en ook weer opgehaald. Super luxe en gezellig.

Al met al hebben we een heerlijk weekend gehad. Er was overal gepaste afstand en we zijn lekker de natuur in geweest. Ik vind het fijn dat er in Nederland op weinig plekken mondkapjes nodig zijn. Hierdoor was het contact fijner en houdt iedereen vanuit zichzelf voldoende afstand. In Spanje wilden we geen plaatsjes bezoeken, omdat het toch allemaal wat meer beladen voelde. Ik had dat tijdens dit weekend niet. Ook al was het vrij druk op het park, ik heb me nooit onprettig gevoeld. Zeker voor herhaling vatbaar!
Voor meer van dit soort mooie plaatjes volg je Céline op Instagram!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.