Een uitje naar avonturenpark Hellendoorn in Coronatijd!

by Tamara
dagje avonturenpark Hellendoorn

Soms heb je van die uitjes die zo leuk zijn, dat je er eigenlijk wel elk jaar naartoe wilt. Een van die uitjes waar wij zeker minimaal 1 keer per jaar naartoe gaan is avonturenpark Hellendoorn. Een superleuk park waar voor kinderen van iedere leeftijd wel wat te doen is! We hebben er dan ook maar een traditie van gemaakt om daar ieder jaar eens naartoe te gaan. Vorige week was het weer zover en reden we met de hele club richting Hellendoorn! Hoe onze dag was, voor welke leeftijd het park geschikt is en hoe ze omgaan met de coronaregels? Dat vertel ik je in deze blog!

Naar Avonturenpark Hellendoorn.

Bij aankomst.

Voor ons is het best wel een stukje rijden naar Hellendoorn, dus we vertrokken lekker vroeg. We moesten anderhalf uur in de auto zitten en aangezien we op zondag gingen, was het lekker rustig op de weg. Na een lange rit door mooie dorpjes zoals Ommen ( wat een huizen jongens, ik wil daar wonen!) kwamen we aan bij het avonturenpark! Er wordt meteen bij de parkeerplaats gevraagd of je gereserveerd hebt en voor hoe laat. Om half 11 gaat het park open en stel je hebt om 11 uur gereserveerd, dan mag je ook echt pas om die tijd het park in. Tot die tijd moet je op de parkeerplaats blijven wachten. In de wachtrij moet je in twee groepen wachten, de mensen die al uitgeprinte kaartjes hebben en de mensen die dat niet hebben. Overal staan vlakken en alles is afgezet, het afstand houden is dus heel makkelijk en als je dat niet doet, wordt je er ook op aangesproken. Lijkt streng, maar ik vind het heel erg goed dat ze dit zo handhaven.

coronamaatregelen hellendoorn

In het park wordt bij de ingang al duidelijk dat er een duidelijke looproute is, waar je je aan moet houden. Eigenlijk is alles zo afgezet dat je ook geen andere kant op kunt. Overal staan pijlen om de looproute aan te geven en bij de attracties staan vakken met rode kruizen om de afstand aan te geven. Ik vind echt dat ze dit heel goed doen!

De attracties in avonturenpark Hellendoorn.

Wat we zo leuk vinden aan Hellendoorn, is dat ze zo ontzettend veel verschillende attracties hebben. Op deze manier is er voor iedereen wel wat te doen. Er zijn een aantal spannende attracties, zoals een schommelschip, een aantal achtbanen (waaronder 1 in het donker) en een diskocoaster. Er zijn een aantal waterattracties, waaronder een wildwaterbaan en een raftingboat over een wilde rivier. Maar er zijn ook attracties voor het hele gezin, zoals boottochtjes, monorails, oldtimer auto’ritjes en lasergamen. Het was best druk in het park, maar doordat er veel attracties zijn en de wachtrijen goed verdeelt zijn, hoef je niet lang te wachten voor je ergens in kunt. We zijn in sommige attracties wel twee of drie keer geweest! geen uren wachttijd hier!

Voor welke leeftijd.

Wat ik vooral zo ontzettend leuk vind aan Hellendoorn is dat kinderen in zoveel dingen mogen. Bij de meeste attractieparken mogen kinderen vanaf 1.20 pas overal in, waardoor Lauren altijd een beetje buiten de boot valt. Heel erg jammer, want ze durft echt overal in en dat mag dan dus niet! In Hellendoorn geldt de 90 cm regel. Kinderen moeten wel in veel dingen met begeleider, maar ze mogen wel overal in. Dat maakte het extra leuk voor de meisjes, omdat nu zelfs Sarah overal in mocht! En dat hebben we geweten ook, want mevrouw is zelfs een aantal keren in de wildwaterbaan geweest en vond het helemaal geweldig! Als het aan haar had gelegen was ze zo in een achtbaan gestapt! Haha!

even meten! Ja, saar mag overal in! 😀

Voor de kinderen onder de 90 centimeter of de kinderen die gewoon niet zo van spannende attracties houden, is er ook nog dreumesland. Hier mogen kinderen tot 1.20 in alle attracties. Dit betekent wel dat volwassenen dus niet mee mogen in de attractie en dat leverde nogal wat frustraties op bij een aantal bezoekers. Er was bijvoorbeeld een vrouw die graag met haar baby in een attractie wilde en tja, dat mag dus niet. Het staat er allemaal duidelijk aangegeven en hoewel ze voor iets grotere kinderen nog wel een uitzondering maken, doen ze dat dus niet voor volwassenen.

vanaf welke leeftijd is hellendoorn leuk

grote zus mag niet meten

Verder zijn er heel veel losse speeltuintjes, een waterplein en een klimgedeelte, waar kinderen heerlijk even kunnen spelen, als je moet wachten op eten of zoiets. Je hoeft dus niet de hele tijd in attracties te gaan.

Coronamaatregelen.

Zoals ik al zei: Petje af voor de corona maatregelen van avonturenpark Hellendoorn. Ik ben deze zomer nu bij een aantal parken geweest en geen van allen hadden ze het zo goed geregeld als Hellendoorn. Ik heb een paar keer gezien dat dingen schoongemaakt werden, alles is goed afgezet en de medewerkers spreken je er ook echt op aan als er iets niet goed gaat.

In het park zelf is een hele duidelijke looprichting, wat soms wel betekent dat je een heel stuk moet omlopen als je ergens naartoe wilt, maar dat is niet anders. Het is ook wel mooi om te zien dat bij dit park de bezoekers zich ook echt aan de regels probeerden te houden en dat er gewoon netjes afstand gehouden werd. Er staan voldoende stations om je handen te wassen, inclusief instructies hoe je dit goed doet. Nee, ik vind het echt heel goed geregeld en vind het park dan ook echt een aanrader om nu juist op dit moment te bezoeken!

corona maatregelen Hellendoorn

Conclusie. 

We hebben een heerlijke dag gehad in Hellendoorn. We waren er om hal elf en zijn echt pas om sluitingstijd weer weggegaan. De hele dag hebben we ons geen moment verveeld en het was echt heel erg leuk! Normaal gaan we elk jaar 1 keer naar dit pretpark, maar aangezien deze ervaring zo prettig was, denk ik dat we dit jaar nog wel een keer naar Hellendoorn zouden gaan. Bijvoorbeeld naar Heksendoorn!

Helemaal coronaproof is een uitje naar een pretpark natuurlijk nooit, maar ik kan wel zeggen dat ze er bij avonturenpark Hellendoorn alles aan doen om het zo veilig mogelijk te maken! Heel goed gedaan!

 

wil je ook naar het park komen? Dan moet je wel even reserveren! Reserveren voor Hellendoorn kan hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.