Een spannend nieuw project!

by Tamara

Het was de laatste tijd een beetje rustig op de site en dat was niet zomaar. Ik had het namelijk ontzettend druk met een nieuw project, waarover ik jullie in deze blog alles ga vertellen. Wie mij op instagram volgt, heeft in de afgelopen tijd al een paar keer gezien dat ik druk bezig was met de vervolgen van mijn boek ‘zomerkind’. Uiteindelijk heeft dat allemaal veel langer geduurd dan de bedoeling was, maar ja.. Schrijven vind ik heel erg leuk, alleen het dan echt publiceren vind ik een beetje spannend. Bovendien kost niet alleen het schrijven van een verhaal een heleboel tijd, het nalezen, nog eens nalezen, aanvullen, verbeteren en vervolgens in ebook format zetten kost ook een heleboel tijd. En laat tijd nou iets zijn waar ik nou best vaak een heleboel tekort van heb haha. Maar wat dit allemaal nou met mijn nieuwe project te maken heeft? Dat vertel ik je hieronder!

Een spannend nieuw project.

Iets meer dan twee jaar geleden besloot ik het gewoon te doen. Ik publiceerde een eerste hoofdstuk van mijn eerste verhaal en wauw… Dat vond ik echt dood en dood eng. Ik bedoel blogjes typen kon ik wel, dat is niet zo moeilijk. Maar een verhaal schrijven dat mensen leuk vinden, dat goed loopt en waarbij lezers echt mee kunnen leven? Dat was heel erg lastig. Nu moet ik zeggen dat ik laatst voor de grap mijn eerste verhaal weer eens aan het doorlezen was en ik me een beetje schaamde voor hoe slecht het allemaal was. Het is wel duidelijk dat oefening heel veel kunst baart, want de verhalen die ik nu schrijf zijn heel anders. Ze zitten wat beter in elkaar, zijn iets realistischer en hoe stom het ook klinkt, ik vind ze zelf ook heel erg leuk om te lezen.

Er kwam steeds meer vraag naar een echt boek, zodat mensen gewoon in één keer door konden lezen. Eerst heb ik dat een beetje afgehouden, want ja.. ENG en ik vond het raar om geld te vragen voor iets dat ik geschreven had, gewoon als hobby. Maar na een tijdje durfde ik de stap toch te gaan zetten en kwam ik met een keuze voor mijn lezers. Of elke week een hoofdstuk meelezen, of het boek kopen en in één keer doorlezen.

Hoe nu verder.

Ik schreef lekker verder en publiceerde een trilogie ( met Isa en Joris. Die favoriet is bij veel lezers en waar ik nog heel vaak verzoekjes voor krijg of ik hem alsjeblieft verder wil schrijven.), een los boek ( een nieuw begin)  en het begin van een nieuwe reeks, namelijk Zomerkind. Voor Zomerkind had ik grootste plannen en inmiddels heb ik hiervan al vier vervolgen geschreven. Het is dus een behoorlijk uitgebreide reeks.

Ik hoor steeds vaker dat ik meer moet gaan doen met het schrijven en omdat ik écht geniet van het schrijven van verhalen en het lezen van jullie reacties, ben ik een stapje verder gegaan met deze verhaallijn. Het heeft alleen wel een aantal gevolgen die ik een beetje wil uitleggen.

Het schrijven van een verhaal kost heel veel tijd. Dat vind ik niet erg, want ik vind het ontzettend leuk om te doen. Maar het is wel tijd die ik niet kan gebruiken om bijvoorbeeld opdrachten voor mijn blog te maken. Begin dit jaar besloot ik een keuze te maken. Of ik ging me helemaal richten op mijn blog, zodat hij flink zou groeien en dat hij iets proffesioneler zou worden. Of ik ging me richten op mijn verhalen en proberen daar wat meer uit te halen. Als ik geen vier kinderen zou hebben dan was ik voor beide gegaan, maar helaas hebben mijn dagen ook maar 24 uur en lukt dat gewoon niet. Dus ga je dan voor iets dat je al een tijdje niet zo heel geweldig meer vindt? Of voor iets dat je echt gelukkig maakt en waar je ontzettend veel energie van krijgt?

(Kleine sidenote tussendoor, ik stop niet met bloggen hoor. Absoluut niet. Maar hierover komt nog een andere blog online.)

Een nieuw hoofdstuk.

Ik besloot voor de laatste te gaan. Ik zie mezelf niet voor altijd bloggen en schrijven is gewoon iets dat ik ontzettend leuk vind. Maar als ik dit zou willen doen, dan moest er wel wat veranderen.

Kortgezegd komt het erop neer dat ik mijn ebooks zelf ga verkopen zonder tussenkomst van bol.com en Kobo. Dit heeft een paar redenen. De eerste is dat ik tijdens de lancering van Zomerkind en Een nieuw begon ontzettend veel geklooi heb gehad met het uitleveren van de boeken. Sommige mensen hadden tien dagen na hun bestelling nog steeds hun ebook niet en dat kan gewoon niet. Uiteindelijk was ik zelf steeds druk bezig met het versturen van de ebooks en dat lijkt me niet de bedoeling, als je bol.com en kobo betaald om dat voor je te doen.

En daarmee heb ik ook meteen het tweede punt genoemd. Ik schrijf niet voor het geld en ben ook niet van plan dat te gaan doen. Jullie hoeven niet bang te zijn dat ik bijvoorbeeld stiekem ads in mijn verhalen ga verstoppen bijvoorbeeld. Het aantal uren dat ik steek in het schrijven van een verhaal, staan niet in verhouding tot wat ik ermee verdien.

Maar, om even eerlijk te zijn. Van elke 5 euro die ik voor mijn boeken vraag, verdien ik er maar eentje zelf. De rest houden kobo en bol.com in. Dus voor elk boek dat ik verkoop, verdienen zij 4 euro! Ik snap heel goed dat je dat betaald voor een plekje op hun site, maar de meeste boeken verkoop ik via mijn eigen site, dus die omweg is alleen maar onhandig en duur. Van de vijf euro die ik nu verdien gaat ook nog een heleboel af trouwens, dus ik word nog steeds niet rijk haha. Maar het is wel iets beter dan 1 euro.

Nog een voordeel? Hoewel ik ze zelf meerdere keren doorlees en ook door anderen laat nakijken, zitten er soms wat foutjes in. Toen ik ze extern verkocht kon ik dat niet aanpassen, maar nu kan ik dat wel! En dat vind ik echt heel erg fijn.

Een leuk nieuwtje.

Dus vanaf vandaag.. Kun je via mijn eigen site mijn boeken kopen. In de top bar, onder de banner zie je een kopje met daarop ‘koop hier mijn boeken.’ Hier vind je nu al een aantal boeken, maar ik ben van plan om hier op den duur alle door mij geschreven boeken te plaatsen. Je kunt ze heel makkelijk bestellen en afrekenen met ideal, waarna je meteen een downloadlink krijgt. Je kunt ook meerdere boeken aanvinken en ze allemaal bestellen.

Momenteel staan er twee nieuwe delen van de zomer reeks in die map, maar in de komende tijd zal ik ook de andere delen erin zetten.

Zo, het is een hele lange blog geworden en ik hoop dat ik het allemaal een beetje duidelijk uitgelegd heb. Ik wil nogmaals benadrukken dat ik het niet voor het geld doe. Ik vind verhalen schrijven gewoon echt geweldig en ik hoop er ooit mijn beroep van te kunnen maken. Dit is slechts een klein stapje in de goede richting!

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk veel leesplezier!

 

Liefs, Tamara

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Janine 5 april 2019 - 19:47

Wauw wat geweldig dat je ze nu zelf gaat verkopen. Goeie keuze en je schrijft goed! Ik heb een ebook op bol. Com over het zomerkind gekocht. Die er nu opstaan zijn het vervolg?

Reply
Tamara 5 april 2019 - 20:06

Ja klopt! Het tweede en het derde deel!! En dankjewel!Haha

Reply
Charlotte 5 april 2019 - 19:39

Slimme keuze en je schrijft prachtig!

Reply
Tamara 5 april 2019 - 20:07

Ahhhhh superlief! Dankje!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.