Van huis naar een Thuis, een Pinterest perfect huis!

by Tamara

Ik baal al een tijdje van de inrichting van ons huis, toen we hier 6 jaar geleden kwamen wonen, hebben we heel veel geld in het huis gestoken en daarom zijn we voor een redelijk ‘budget’ oplossing qua meubels gegaan. Ons huis is dan ook van top tot teen ‘Leenbakker-chic’  Nu is daar helemaal niets mis mee, maar na 6 jaar beginnen deze meubels toch wel een beetje gebreken te vertonen, zo zijn de stoelen een beetje wankel en zakt het dressoir een beetje door.

Verder is het me ook nooit gelukt om ons huis echt een thuis te maken. Het voelt wel als thuis, maar ons huis heeft geen sfeer en is niet gezellig. Momenteel zijn we druk bezig in huis en het leek me wel heeeeeel erg leuk om jullie mee te nemen in een reeks van artikelen waarin ik elke week een stukje van ons huis laat zien wat we aangepakt hebben.

Voor vandaag heb ik wat inspiratieplaatjes verzameld van hoe ik mijn huis graag ingericht wilt hebben. Ik ben ook heeeel benieuwd of het eindresultaat net zo mooi is als de plaatjes! (Vast niet haha)

Bron

jewel tone colors.... Tadd and I were talking about blue in our bedroom. It'd be pretty with the dark wood floors and off-white trim.:

bron

Powder blue details.:

bron

knitted tea-table (by herz-allerliebst)

bron

Impressive Interior Design Tumblr:

Bron

livingroom:

Bron

 

Helaas zijn heel veel van deze dingen niet erg geschikt met kinderen haha! Ik ben altijd jaloers als ik zie hoe goed sommige mensen hun huis zo pinterest perfect kunnen houden met kinderen! Ik bedoel maar, een witte vloer zou hier binnen no time zwart zijn en toen ik een tijdje geleden witte gordijnen ophung, zaten er binnen een uur al de eerste vlekken in. Maar dit is een beetje de stijl waar ik van houd, licht, met stoere kleuren zoals antraciet en donkerblauw, met veel houten en witte details! Ook houd ik niet echt van heel veel frutsels en gedoe in huis.

Wat is jouw woonsmaak? Struin jij ook altijd heel pinterest af voor woonideeen of ben ik de enige haha!

 

Wil je me volgen op pinterest voor meer woonideen of andere onzin die ik altijd pin? Dat kan hier!

Misschien vind je dit ook leuk

17 comments

marjon 28 januari 2016 - 09:53

Ik vind sowieso de plaatjes op pinterest altijd mooi. Zo krijg je het thuis maar zelden… met kinderen 😉
Soms zie ik op Ig foto’s en denk ik pff hoe krijgt iemand dat zo netjes en mooi… zal ook wel moment opname zijn en in een andere hoek rommel, haha
Je hebt iig mooi dingen uitgezocht, hopelijk snel een sfeervol huis!

Reply
Birgit 26 januari 2016 - 19:47

Nu we gaan verhuizen wil ik ook mijn meubels vervangen. .. Helaas kan je je geld maar 1 keer uitgeven. Tot die tijd vergaap ik me ook aan pinterest. ..

Reply
Volgmama 25 januari 2016 - 11:51

Ik moet nog steeds eens uitvogelen hoe dat werkt met Pinterest.

Reply
jodi - liefthuis 23 januari 2016 - 12:40

Heel mooi, ik kan ook uren kwijlen als ik Pinterest af struin.
Ik probeer het netjes en opgeruimd te houden, maar sommige dingen kunnen gewoon niet.
Ik hou van een mengeling tussen oude spulletjes opgeknapt en nieuwe meubels. Industrieel vind ik ook heel mooi, maar wel graag alles licht. Al vind ik die blauwe kleur van jou plaatjes ook prachtig.

Reply
Joyce 23 januari 2016 - 07:26

Robert heeft hier bijna alle meubels zelf gemaakt. Mooie stiegerhouten meubels 😀

Reply
Daniëlle 22 januari 2016 - 19:44

Ik vind zo’n pinterest-perfect huis er altijd heel mooi uit zien, maar vaak helemaal niet gezellig. Ik houd persoonlijk ook meer van kleur en houdt ervan als te zien is dat er geleefd wordt in een huis. Wel houd ik heel erg van gezelligheid, en pas dan ook altijd kleine dingetjes aan in huis, passend bij het seizoen.

Reply
Miranda 22 januari 2016 - 18:00

Wij maken op dit moment een switch van kersen maar wit en riet en naturel tinten.
De meeste meubels zijn bijna vervangen. Alleen nog een andere eettafel, vitrinekast verkopen en totslot …. Een nieuwe vloer !!!

Reply
Nesrin 22 januari 2016 - 13:22

Ik kan ook niet veel met interieur heb er geen klik mee. Ik weet wel dat ik wit, turkooise en een donkere vloer een mooie combinatie vind en dit heb dan ook thuis. Mijn houten eettafel is door vandalen (mijn kinderen) behoorlijk beschadigd deze zou ik wel moeten opknappen.

Perfect Pinterest Pictures zijn leuk!

Reply
Brenda 22 januari 2016 - 12:44

Wij hebben toevallig ook nieuwe meubels gekocht, een paar maanden geleden. Neutraal eikenhout, wit en antraciet. Nog steeds blij mee! Goed geslaagd bij pronto en trendhopper. Niet zo heeeeel duur en wel degelijk spul

Reply
Cindy 22 januari 2016 - 12:20

Wij hebben ook nog de inboedel van toen we allebei op onszelf woonden: ikea.. Wordt ook tijd voor iets anders, maar ik weet nog even niet wat. Pinterest is heerlijk voor inspiratie!

Reply
Nicole 22 januari 2016 - 11:48

Ik vind al die Pinterest huizen vaak helemaal niet zo mooi. Meer musea dan dat je erin kunt wonen. Maar van de foto’s die je hebt gekozen, is de onderste mijn favoriet.

Reply
Vlijtig Liesje 22 januari 2016 - 11:25

Wat een mooie plaatjes allemaal! Ik vind het heel belangrijk dat een huis als een thuis voelt.

Reply
Lonneke 22 januari 2016 - 11:17

Heerlijk he om rond te kijken naar je idealen! Wij gaan binnenkort verhuizen en dan is het altijd leuk om alles weer helemaal om te gooien naar je eigen smaak! Maar inderdaad een soort poef als salon tafel, geweldig maar met kids geen optie en geen zorgen hoor, hier zit onze nieuwe bank ook al helemaal onder de melkvlekken! Haha.

Reply
Liess 22 januari 2016 - 11:16

Der is hier eerlijk gezegd nooit geld om te sparen, dus als we iets kopen is het altijd tweedehands, en dat vind ik opzich niet erg… maar dat houd ook in dag je nooit PRECIES krijgt wat je wil.

En terwijl andere zeggen dat ze mijn huis hele gezellig vinden baal ik er eigenlijk altijd maar van… we zijn nu de zolder aan het verbouwen voor lotte, zodat haar kamer de babykamer word…
Dus begin Feb. Babykamer, dan de gang van zolder naar overloop naar gang… en heb al maanden laminaat liggen voor de woonkamer… en eigenlijk willen we ook de slaapkamer en woonkamer klaar hebben voor ik bevallen ben…

Ik zie t niet gebeuren.. lol

Reply
Monique 22 januari 2016 - 11:07

Die stoelen zijn mooi!!

Reply
Alyt 22 januari 2016 - 11:04

Wat is dit een herkenbaar verhaal….
5 jaar geleden in ons nieuwbouwhuis komen wonen. We woonden eerst super klein en nu een echt huis!!
We moesten meubelen kopen, om het huis te vullen. Geen budget voor nieuwe dus kocht ik het meeste op marktplaats. Heel degelijk met een tintje antraciet (ook lewnbakker). Maar sinds vorig jaar begonnen de antraciet en bruine tinten ons tegen te staan We hebben gespaard en een interieurstyliste heeft ons advies gegeven. Nu hebben we een aqua blauwe muur, staat een nieuw wit tv meubel in de woonkamer te prijken. De bank is besteld. En een goedkoop karpet op de kop weten te tikken.
Ben gastouder en mama van 2 jonge kindjes dus ja, hoe lang alles mooi blijft weet ik niet….maar wij zijn ontzettend blij met ons nieuwe vt wonen proof woonkamer!

Reply
mathiske 22 januari 2016 - 11:00

Ik wil heeeeel graag een nieuwe vloer en een nieuwe keuken, dat zit er ff niet in. De vloer zijn we voor aan het sparen voor volgend jaar. De keuken gaan we over twee dagen even opfrissen, misschien irriteert het me dan iets minder. Ik kan echt uren vullen met Pinterest ❤

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.