Een nieuwe kans | Hoofdstuk 35

by Tamara

De dagen veranderden in weken en ineens waren we drie weken verder. In de afgelopen weken was ik zo druk bezig geweest met dingen afronden, dat ik eindelijk bijna klaar was. Dat was trouwens maar goed ook, want ik werd gek van de heimwee en wilde inmiddels niets liever dan naar huis. Gelukkig kon dat ook, want als Darius mijn verslagen goed zou keuren en ik nog wat kleine dingetjes zou doen, zou ik een vlucht boeken en eindelijk weer terug naar huis gaan, naar alle mensen die ik zo mistte.

Mijn moeder had me op de hoogte gehouden met talloze filmpjes en foto’s van Jesse en het was heel gek om hem binnen zo’n korte tijd zo te zien veranderen. Hij was al begonnen met bewust lachen en werd met de dag knapper en schattiger.

Gelukkig was het me ook gelukt om contact te houden met Noah, we stuurden  elkaar elke dag berichtjes en als we beide de tijd vrij konden maken, belden we vaak met elkaar. Het was heel erg fijn om zijn stem te kunnen horen, al zorgde het er wel voor dat ik hem nog meer mistte.

Ik stond op Darius zijn balkon te kijken naar de lucht. De hemel was verrassend helder en het Noorderlicht was zelfs te zien.

‘Ben je er klaar voor om naar huis te gaan?’ hoorde ik achter me.

Ik keek om en zag dat Darius naast me kwam staan.

‘Vind je het heel erg als ik ja zeg? Het is niet dat ik het hier niet leuk vind, maar…’

‘Haha, je hoeft je niet te verdedigen, ik snap je heel goed.’

‘Gelukkig..’ zuchtte ik.

‘Je situatie thuis is gewoon veranderd en er is hier niet zoveel voor je te doen als eerst. Ik snap het heel goed dat je het hier een beetje gezien hebt en naar huis wilt. Ennn, je hebt nu natuurlijk wat meer om naar terug te keren.’

‘Darius…’

‘Wat? Ik ben blij voor jullie! Noah en ik hebben sinds jullie heldhaftige reddingsactie weer contact met elkaar en ik geloof dat we elkaar tegenwoordig zelfs aardig vinden!’

‘Watt? Neee dat meen je niet! Darius en Noah hebben een Bromance?’

Hij proestte het uit en schudde zijn hoofd.

‘Je kunt ook overdrijven he miep? Maar ehh.. Ik heb een verrassing voor je, voor al je goede inzet hier en alles wat je gedaan hebt. Wacht hier even, dan haal ik het op.’

Verbaasd knikte ik en draaide me weer om, om naar de dansende groene lichtjes in de hemel te kijken. Als er iets was dat ik wel zou gaan missen was dat het wel.

Ik hoorde wat gerommel achter me en voelde ineens twee handen voor mijn ogen.

‘Darius, ik heb echt een bloedhekel aan verrassingen.. ‘ mopperde ik.

‘Zelfs als ik je verrassing ben?’

Ik duwde de handen weg en draaide me om, waarbij er een gilletje uit mijn mond kwam.

‘Noah??? Wat… Hoe?’

Nog voor hij iets kon zeggen sloeg ik mijn armen om zijn nek en zoende hem.

Onder mijn kus voelde ik dat zijn lippen zich tot een glimlach vormden. Hij legde zijn armen om mijn middel en trok me tegen zich aan.

‘Ehemmm.’ hoorde ik iemand achter hem kuchen.

‘Ik ben er ook nog hoor!’

Ik stopte en stapte opzij, waar ik Lou achter Noah zag staan.

‘Lou???? Ben je ook hier? Ik heb je zo ontzettend gemist!!!’

Ik rende Lou in haar armen en gooide haar in al mijn enthousiasme bijna omver. Darius liep naar Noah, die lachend op het balkon stond en stootte hem aan.

‘Volgens mij ben je ingeruild vriend.’

‘Oh, nouja zolang ik er maar bij mag zijn als zij met elkaar het bed in duiken.’

Ik stak mijn middelvinger op en hoorde de mannen keihard lachen.

‘Hoe kan dit?? Hoe kunnen jullie hier zijn?’ vroeg ik verbijsterd terwijl de tranen over mijn wangen liepen.

‘Nou ehh, je hebt zo’n soort bus in de lucht met vleugels die…’

‘Ik weet wat een vliegtuig is Lou, ik vraag alleen hoe het kan dat jullie hier nu samen zijn?’

‘Darius heeft ons uitgenodigd. Hij vertelde dat je heel erg verdrietig was en ontzettende heimwee had. Dus hij besloot ons uit te nodigen, zodat we met zijn viertjes een paar dagen samen kunnen doorbrengen en wat van IJsland kunnen zien voor we weer naar huis gaan.’

‘Maar.. Dat kan niet.. Ik moet nog dingen afmaken en..’

‘Rosie..’ zei Darius.

‘Ik heb je verslag nagekeken en alles is goed. Je hebt het perfect gedaan. De kleine dingen die je nog moet afronden kun je ook gewoon thuis doen. Dus je gaat nu nog even genieten van een paar dagen IJsland en dan ga je naar huis. Goed?’

Zonder iets te zeggen liep ik naar hem toe en knuffelde ik hem.

‘Oké, dit ga ik dus wel missen he? Ik word nooit door iemand geknuffeld! Behalve door Rosie!’

Lachend hield ik hem nog een beetje steviger vast en keek weer naar Noah en Lou.

‘Oh, ik ben zo ontzettend blij dat jullie er zijn. Ik heb jullie echt verschrikkelijk gemist!’

Darius bleek van alles geregeld te hebben. Hij haalde een heleboel hapjes tevoorschijn, plunderde de drankkast en zette muziek aan, waardoor het echt een soort feestje leek. Noah en Darius stonden met elkaar te kletsen op het balkon en hadden ontzettend veel lol met elkaar. Het was net of alle problemen die tussen hen instonden verdwenen waren en stiekem was ik daar best blij om.

‘Je hebt nooit gezegd dat die Darius zo waanzinnig knap is!’ mopperde Lou.

‘Welles! Hij is alleen mijn type niet.’

‘Hij is blond, sexy, grappig en ik zie ondanks die stomme hoodie dat hij een geweldig lichaam heeft. Volgens mij is hij iedereens type.’

Noah draaide zich kort om en knipoogde naar me, waarna hij weer verder ging met zijn gesprek.

‘Oké, laat maar. Wanneer is de bruiloft?’

‘Kappen Lou! We doen het rustig aan.’

‘Ja geloof je het zelf? Je bent hem aan het uitkleden met je ogen. Ik denk dat jullie het vanavond heel gezellig gaan hebben in dat éénpersoons bedje van je.’

Ik proestte mijn wijn uit en zag dat de mannen onze kant opkeken en weer binnen kwamen.

‘Darius? Heb jij eigenlijk een vriendin?’ zei Lou zo zwoel mogelijk.

‘Nope, keihard afgewezen door die troela naast je.’

Ik voelde mijn wangen rood worden en zag een grote grijns op zijn gezicht verschijnen.

‘Maar ik geef haar groot gelijk hoor, ik bedoel.. Kijk hem!’ Hij wees naar Noah die begon te lachen zijn hoofd schudde.

‘Als jullie nou bij elkaar gaan zitten, dan kan ik even met Rosie naar buiten.’

‘Oh great, ze willen zoenen.’ zei Lou met een vies gezicht.

Snel gaf ik haar een duw in haar zij en stond op. Darius ging snel op mijn plek zitten en nog voor we weer op het balkon waren, hoorde ik al dat Lou helemaal in een deuk lag.

Noah sloot de deur een klein beetje en schudde zijn hoofd.

‘Volgens mij komt het wel goed met die twee.’

‘Ik hoop het! Ze passen echt bij elkaar, beide even vervelend!’ Grinnikte ik.

‘Rosie? Ik wil je iets vragen..’ zei Noah op een serieuze toon.

Ik voelde meteen het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en schudde mijn hoofd.

‘Nee, je gaat me niet ten huwelijk vragen hoor! We zouden het rustig aan doen en…’

‘Wees nou eens stil mens!’ lachte hij.

‘Oké, als je het maar laat!’

Met een grote grijns op zijn gezicht schudde hij zijn hoofd en pakte mijn hand vast.

‘In de afgelopen weken heb ik er heel erg vaak aan gedacht wat ik nou wilde met mijn leven en bij elke gedachte die ik had, kwam in me op dat ik jou daarbij wilde hebben. Ik wil een eigen bedrijf opzetten, samen met jou de wereld over reizen, een huis kopen en dan trouwen en kinderen krijgen. Maar, ik wil niets overhaasten en wil het allemaal alleen maar doen als jij er ook aan toe bent. Dus wil je..’

‘Ja.’

‘Je weet niet eens wat ik je wilde vragen.’

‘Nee, maar het antwoord is ja. Al die dingen die je net opnoemde wil ik ook, dus het antwoord is altijd ja.’

‘Dus als ik zeg dat ik mijn appartement al verkocht heb zodat we op zoek kunnen gaan naar een huis samen?’

‘Dan verklaar ik je voor gek, want je houdt van dat appartement.’

‘Ik hou meer van jou..’

‘Dat is je geraden ook!’

Hij rolde met zijn ogen en zuchtte.

‘Oké, Noah Marcus… Als je het zo graag wil horen, ik hou ook van jou. En ik wil dolgraag samen een huis met jou zoeken waarin we onze kinderen groot kunnen brengen, gelukkig kunnen worden en kunnen wonen tot we oud en verschrompeld zijn.’

‘Weet je het heel zeker? Ik bedoel, gaat het je niet te snel?’

‘Noah.. Ik denk dat we wel lang genoeg gewacht hebben. Als ik naar de toekomst kijk zie ik alleen maar jou.’

‘Gelukkig maar.’ zei hij, waarna hij mijn gezicht beetpakte en me kuste..

Het ‘woohooooooo’ geroep van Lou en Darius kon het moment niet bederven, want ik had me nog nooit gelukkiger gevoeld dan op dat moment en wist dat een toekomst met Noah ervoor zou zorgen dat dat altijd zo zou blijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.