Een nieuwe eettafel, wat voor eentje zouden jullie kiezen?

by Tamara

Toen ik vier jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe eettafel wist ik het zeker. Ik wilde een grote steigerhouten, robuuste eettafel. Groot genoeg om zes stoelen aan te zetten en ook nog een beetje arm en beenruimte te hebben. Steigerhout was toen helemaal in en aangezien we best veel daarvan in huis hadden, besloot ik dat ik daar ook een eettafel van wilde. Maarrr….Na bijna vijf jaar ben ik de tafel wel een beetje zat en wil ik graag een andere. Maar wat voor eentje? Ik heb werkelijk geen idee! Dus ik dacht, misschien kunnen jullie helpen?

Een nieuwe eettafel! Wat zouden jullie kiezen?

Goed, een nieuwe eettafel dus! Ik ben niet heel erg veeleisend hoor, maar er zijn wel en paar dingen die ik belangrijk vind. Sowieso natuurlijk dat we met zijn zessen aan tafel kunnen zitten. Ik vind het heel erg gezellig om met zijn allen aan tafel te eten en behalve dingen zoals hapjes eten we eigenlijk ook met zijn allen aan tafel. Bovendien hebben we ook heel vaak visite en daarmee vind ik het ook gewoon gezellig als we met zijn allen rond de tafel kunnen gaan zitten! Daarnaast hebben we een paar jaar geleden net nieuwe stoelen gekocht en dat maakt het ook wel lastig. Want een eetkamerstoel met leuning past gewoon niet onder elke tafel. Maarja.. Wat voor tafel moeten we dan hé?

Als mijn vriend zou mogen kiezen.

Mijn vriend had het al helemaal in zijn hoofd. Hij wilde een lange rechthoekige eetkamertafel met een een bankje aan de ene kant en stoelen aan de andere kanten. In eerste instantie vond ik dat ook heel erg mooi, maar eigenlijk lijkt het me gewoon niet zo heel erg handig. Als er dan iemand in het midden van het bankje zit, dan moeten die aan de zijkant steeds opstaan om diegene eraf te laten. Misschien is het wel heel erg ideaal hoor! Maar mij lijkt het niet handig.

Een ronde tafel.

Een hele tijd vond ik ronde tafels altijd verschrikkelijk lelijk. Grotendeels omdat wij vroeger altijd een gedrocht van een ronde tafel in de kamer hadden staan en ik dat gewoon echt niet mooi vond. Hij was log, heel erg zwaar en ik had niet echt het idee dat je nou heel erg veel ruimte had. Maar, je ziet ze steeds meer en in sommige gevallen vind ik ze best leuk staan! Al zouden ze nog steeds niet mijn voorkeur hebben.

Een ovale tafel! Mijn keuze.

En dan mijn keuze. Als ik zou mogen kiezen, zou ik voor een langwerpige ovalen tafel gaan. Het liefst nog met een visgraatmotief ook! Ik vind dat soort tafels echt heel mooi en hoewel ze me totaal niet praktisch leken, ben ik daar nu wel een beetje van terug gekomen. Dan misschien om mijn vriend blij te maken ook nog een bankje aan de ene kant en de stoelen aan de andere, maar het lijkt mij dus echt geweldig!

 

Wat voor eetkamertafel hebben jullie? En wat zouden jullie mij aanraden? Ik ben heel erg benieuwd!

Dit artikel bevat een gesponsord linkje.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lisette 27 augustus 2020 - 12:13

Wij hebben een vierkante tafel (140×140) voor 8 personen. Zijn er erg blij mee

Reply
Talitha 27 augustus 2020 - 09:04

Dit zou exact maar ook exact mijn blog kunnen zijn 😅 dus dan weet je ook mijn keuze 😂😂😂 heel gaaf! Ik weet alleen niet of een bankje erbij handig is

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.