Een nieuw begin | Hoofdstuk 14

by Tamara

Die dagen daarna appte ik heel erg veel met Daniel. Hoewel ik hem eerst een beetje saai had gevonden, bleken we een heleboel dingen gemeen te hebben en vond ik hem steeds leuker. Toch had ik nog niet dat gevoel wat ik bij Jake had, maar wie weet kwam dat nog na onze date van vrijdag. Woensdagmiddag kwam Melissa langs en we gingen samen op het strand zitten om wat bij te kletsen. ‘Hoe is het op de zaak?’ vroeg ik. Ze schudde haar hoofd. ‘Heb ik je dat niet verteld? Ik werk er niet meer. Het bedrijf is helemaal failliet gegaan een paar weken na je vertrek. Het bleek dat Gerard zelf ook een heleboel fouten heeft gemaakt en hij heeft zich failliet laten verklaren. Ik geloof dat een andere man het bedrijf heeft overgenomen.’ Ik voelde me meteen weer schuldig, een paar maanden geleden was er nog niets aan de hand, het bedrijf was in volle bloei geweest en door mij was het allemaal mis gegaan. ‘Het spijt me Melissa, als ik het niet allemaal verpest had, dan had jij je baan nog gehad.’ Ze lachte en legde een hand op mijn arm. ‘Nee joh, tuurlijk baalde ik wel even, maar waar ik nu werk is het zoveel beter! Ik heb een eigen kantoor, we hebben een kantine met normaal eten en ik krijg ook nog meer loon dan bij die krent.’ Ik lachte: ‘En Lucas dan? Wat doet die tegenwoordig?’ Ze vertelde dat Lucas samen met zijn vriend een broodjeszaak was begonnen en dat die verrassend goed liep. 

We kletsen nog wat over andere collega’s tot haar aandacht ineens door iets anders getrokken werd. Ze wees naar de bosrand: ‘He? Is dat niet die cowboy van je?’ Ik keek naar de plek waar haar vinger naartoe wees en ik zag meteen wie het was. Snel duwde ik haar arm naar beneden. ‘Ja, ssst niet wijzen, dan komt hij hier nog naartoe ook.’ siste ik. Ze lachte: ‘Nou, ik snap wel waarom je hem zo leuk vindt hoor. Jeetje, ik zie vanaf hier dat hij vast een enorm sixpack heeft.’ Ik rolde met mijn ogen. ‘Ja, dat heeft hij ook. Maar er is niets tussen ons hoor, sterker nog. Hij negeert me al weken. Dus ik heb nu ieman..’ ‘Tess!’ onderbrak ze me. ‘Dit ga je niet menen, je laat zo’n vent toch niet lopen?’ Ik keek zijn kant nog eens op en zag dat hij me ook had opgemerkt want hij zwaaide. Ik stak mijn hand op en kreeg meteen een warm gevoel van binnen. ‘Nee, hoor ik zie het direct dat je niks voor hem voelt.’ zei Melissa met een grijns op haar gezicht. Ik pakte het kussen van de stoel naast me en gooide hem naar haar toe. ‘Shit hij komt deze kant op.’ siste ik. Ik zag hoe hij als in slowmotion naar ons toe kwam lopen. Hij liep de veranda op en leunde tegen een paal. ‘Zijn jullie lekker aan het roddelen dames?’ Melissa giechelde op de manier waarop ze dat altijd deed als ze een man aantrekkelijk vond. ‘Ja we hadden het net over je, Jake toch? Ik heb zoooveel over je gehoord! Tess hier is echt stapelverliefd op je.’ Ik werd knalrood en porde haar in haar zij. Jake lachte: ‘Ja, dat is logisch. Ik ben de meest begeerlijke vrijgezel hier in het dorp.’ Melissa deed alsof ze helemaal in een deuk lag van het lachen en geërgerd keek ik de andere kant op en terwijl ik dat deed kruiste mijn blik die van hem. Jake keek me aan alsof hij wilde vragen of het waar was wat Melissa net gezegd had, maar ik keek boos de andere kant op. Ik was tenslotte nog steeds kwaad op hem omdat hij helemaal geen contact meer had gezocht en hij hoefde niet te weten dat ik nog steeds gevoelens voor hem had. Ondertussen kletste Melissa aan één stuk door over Mike en over dat ze zo graag nog een keer paardrijles wilde nemen. Jake knikte steeds en nodigde haar uit om een keer mee te rijden met één van de buitenritten. Stiekem irriteerde het me een beetje dat ze zo geïnteresseerd in hem was en nog meer dat die interesse wederzijds bleek te zijn. Ik stond op: ‘Willen jullie misschien wat drinken?’ Ze knikten allebei en ik zag hoe Jake naast Melissa ging zitten. Een beetje chagrijnig liep ik naar de keuken om een fles frisdrank en een paar glazen te pakken. Eigenlijk had ik helemaal geen zin om terug te gaan en naar hun geflirt te kijken. Ik zette het drinken op tafel en liep naar de toiletten. Daar trok ik het hokje dicht en ik pakte mijn telefoon uit mijn zak. Ik had een berichtje van Daniel met dat hij uit keek naar onze afspraak. Ik stuurde hem terug dat ik hetzelfde voelde, maar eigenlijk loog ik. Ik had helemaal geen zin meer in die afspraak, hoe stom ik het ook vond van mezelf, er was op dit moment maar één man die ik echt heel erg leuk vond en dat was Jake.

Ik liep de toiletten weer uit en botste meteen tegen iemand op. ‘Zeg, daar moeten we geen gewoonte van gaan maken hoor, dat tegen elkaar opbotsen.’ Ik keek naar boven en keek in het lachende gezicht van Jake. Ik rolde met mijn ogen en liep zonder iets te zeggen weg. Snel liep hij achter me aan en pakte mijn hand. ‘Tessa, wat is er nou? Waarom ben je zo boos op me?’ Ik bleef staan, ‘Moet je niet naar Melissa toe? Je was toch zo druk met haar aan het flirten?’ ‘Melissa is met Mike aan het praten, ik vind haar heel aardig hoor, maar ze is echt mijn type niet. Bovendien vind ik al iemand anders heel erg leuk.’ Ik keek hem aan ‘Oh wie dan? Ken ik haar toevallig?’ Hij wreef met zijn duim over mijn hand. ‘Tessa, je weet best dat ik het over jou heb.’ Ik zuchtte: ‘Als dat zo is, waarom negeer je me dan al een paar weken? Je kust me en vervolgens laat je weken niets van je horen.’ Dat kwam er met een stuk meer emotie uit dan de bedoeling was. Mijn stem brak een beetje en ik voelde mijn ogen vochtig worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en gaf me een stevige knuffel. Ik voelde de warmte van zijn huid en ademde zijn geur in. ‘Tess, ik negeerde je niet, ik had even een paar dingen die ik moest doen en daarnaast had ik het gewoon heel erg druk op de manege. Het spijt me alsof het zo leek alsof ik geen contact met je wilde, want ik wil niets liever dan dat.’ Ik slikte en keek hem aan. ‘Wat is het dan waar je het zo druk mee hebt dat we niet eens even konden praten?’ Ik zag dat hij het moeilijk vond om het te vertellen en hij kuchte. ‘Ik vind het een beetje lastig om het te vertellen, maar ik kan het je wel laten zien. Hij pakte mijn hand en nam me mee naar zijn auto. Hij hield het portier voor me open en ik stapte in. ‘Het is wel een stukje rijden.’ zei hij zachtjes. Hij startte de auto en we reden zijn oprit af.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.