Een make-over van de kinderkamer: op deze dingen moet je letten

by Tamara

Wordt je kind steeds groter en is hij toe aan een nieuwe look van zijn slaapkamer? Of gaan jullie verhuizen en krijgt hij of zij een nieuwe plek? Het inrichten van de kinderkamer is erg leuk, maar niet eenvoudig. Wij geven je vier tips voor de ideale kinderkamer!

Tip 1: De juiste kleur

De kleur van een ruimte is altijd belangrijk, dus ook in een kinderkamer. Frisse kleuren zijn aan te raden omdat ze een ruimte vaak groter laten lijken, in tegenstelling tot donkere kleuren. Daarnaast is het ook erg leuk voor je kleine om muurschilderingen van zijn of haar idool aan de wand te hebben. Probeer in ieder geval de basis ‘clean’ te houden, zo kun je het later altijd aanvullen met wat eyecatchers. Je kunt altijd je kleine laten meedenken, hij of zij moet er immers de meeste tijd doorbrengen!

Tip 2: Zorg voor veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste voor je kind. Zorg voor voldoende ventilatie in de kamer, af en toe even één of meerdere ramen open om door te luchten. Kinderen zijn erg nieuwsgierig en willen vaak dingen uitproberen, laat voor je stopcontacten dus een afdekplaatje zetten zodat dit mogelijke probleem is opgelost.

Tip 3: Bespaar ruimte

Nu is het eindelijk tijd om te starten met de echte inrichting. Wanneer je een kleine kamer hebt is het verstandig zoveel mogelijk ruimte te besparen. Dit kan je onder meer doen door een bed met daaronder lades om dingen in op te ruimen, maar ook door een hoogslaper waar onder dus ruimte is om bijvoorbeeld te spelen of om een bureau te plaatsen. Wanneer je zeker wilt weten of de ruimte groot genoeg is kun je vooraf alvast een indeling uittekenen om er achter te komen of alles past. 

Tip 4: Goede nachtrust = productieve dag

Voor een goede nachtrust is de juiste raamdecoratie op maat erg belangrijk. Met verduisterende rolgordijnen zorg je hiervoor. Ook kun je kiezen voor plissegordijnen op maat, door de unieke honingraatstructuur zijn deze verduisterend ook nog eens geluiddempend. Op naar een nieuwe productieve dag dus!

Succes met het inrichten van de kinderkamer!

 

 

Dit artikel is een samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.