Een kijkje achter de schermen bij een dierentuin!

by Tamara

We hebben als gezin al jaren een abonnement op Wildlands. Nu komen we er niet heel erg vaak, maar als je met zoveel mensen bent in een gezin, dan is een abbo gewoon goedkoper dan elke keer kaartjes kopen. Ik weet dat er heen erg veel negatieve dingen over Wildlands worden gezegd, maar wij vinden het een hele toffe dierentuin en de kinderen vinden het er geweldig. Afgelopen zondag waren we er weer eens en toen bleek er iets heel leuks aan de hand te zijn. Namelijk Wildlands Backstage. Het was ook meteen de laatste dag dat ze het hadden, dus we hadden geluk! Wat we allemaal gezien hebben? Dat vertel ik je in deze blog!

Over Wildlands Backstage.

Tijdens de wintermaanden, als het koud en glad is buiten, staan veel van de dieren uit de dierentuin tijdelijk binnen. Maxim vroeg aan de verzorger waarom dat zo is en zij gaf als antwoord dat het ene dier gewoon slechter tegen kou kan dan het andere dier. Bovendien zijn gedeeltes zoals de savanne gewoon heel erg glas als het veel geregeld heeft en daarom kunnen dieren zoals giraffes beter niet naar buiten omdat ze dan kunnen uitglijden en hun poten kunnen breken. Niet echt handig. Overigens vertelde ze ook dat de dieren niet de hele tijd in hun stal staan, bijvoorbeeld de neushoorns hadden een heel gedeelte waar ze alsnog naar buiten konden gaan, als ze dat wilden natuurlijk.

Maar speciaal voor wildlands backstage, werd het ‘achter de schermen’ gedeelte van de dierentuin opengesteld voor publiek. Zo kon je zien waar de dierenarts van het park zich bevindt, hoe de stallen van de dieren eruit zien en wat voor dingen ze eten. Het was heel erg leuk om te zien allemaal hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Zeker omdat je normaal nooit op zulke plekken mag komen. Ik bedoel, ben jij wel eens aan de achterkant van de leeuwenkooi in een dierentuin geweest?

Er was vanalles te zien en te doen! Wat ik vooral ook heel erg leuk vond, was dat ze de oude waterfabriek ook geopend hadden. Hier wordt al het water van de dierentuin gezuiverd en weer hergebruikt. Heel erg lang geleden ben ik hier al eens met Richard geweest en toen vond ik het al heel erg leuk om te zien, ik vond het dan ook jammer dat je er niet meer naartoe kon. Maar nu dus wel!

Wat wel grappig was, was dat je in het ‘achter de schermen’ gedeelte allerlei dingen uit het oude noorder dierenpark tegenkwam zoals de opgezette krokodil, de triceratops schedel en nog veel meer! Ik vind wildlands echt een hele mooie dierentuin, maar het gedeelte met het biochron en dat bijna museum achtige gedeelte met de dierenskeletten en alle informatie over de evolutie van de aarde mis ik dus wel heel erg! Dat vond ik altijd enorm interessant om te bekijken!

Voor ons was het een leuke ervaring om eens achter de schermen te kijken! Ben jij wel eens in Wildlands geweest? En wat vond jij ervan?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Sanne Manders 6 maart 2020 - 10:43

Jaaaa ik ben er nu 3 keer geweest toen we in Orvelte op vakantie waren. Ik vind het en geweldige dierentuin en zou er zeker een abbo op nemen als ik in de buurt zou wonen. Ik vind het echt wel een van de mooiste dierentuinen in het land.

Reply
Felicity 6 maart 2020 - 10:25

Wij waren een tijdje geleden naar toen was het 20 over 3 en ging om half 4 dicht dus zijn alleen bij de leeuwenvernlijf geweest achter. Ik hoop dat het volgend jaar weer is dan wil ik het ook echt bekijken.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.