Een jaar aan het werk!

by Tamara

De tijd vliegt! Ja, het is een cliche, maar het is echt zo. In April is het alweer een jaar geleden dat ik begon bij mijn nieuwe baan en nog altijd ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt! Het was wel flink wennen, van altijd thuis ondernemer zijn en zelf mijn tijd indelen, naar ineens werken voor een baas en gewoon iets totaal anders doen. Ik heb ontzettend veel geleerd afgelopen jaar en leer nog heel erg veel bij! Echt heel erg leuk. Niet alleen voor mij was het wennen, ook voor mijn gezin was het destijds een hele omslag. En dan vooral voor de kinderen. Ik Was natuurlijk altijd thuis en plande mijn werkzaamheden om hun schooltijden heen en ineens was ik toch drie dagen per week weg. Maar gelukkig zijn ze inmiddels helemaal gewend en gaat het allemaal goed!

Waarom ik weer aan het werk wilde.

Laten we vooropstellen dat ik het echt heel erg fijn vond om de eerste jaren van het leven van al mijn kinderen, gewoon thuis te kunnen zijn. Er is niets dat ik gemist heb, niet hun eerste woordjes, niet de eerste stapjes, helemaal niets. En ja, het was ook wel erg zwaar af en toe hoor. Ik bedoel, vier kleine kinderen in huis is ook niet niets. Maar ik had een luxepositie, doordat ik alles mee kon beleven. En dat is natuurlijk alles waard.

Wel begon ik acht jaar geleden met bloggen en dat liep zo goed dat ik toch nog een baan had. Maar, naar mate de tijd vorderde, begon het toch te kriebelen. Mijn wereld werd ontzettend klein en toen de kinderen naar school waren, zat ik de hele dag alleen thuis. Niets voor mij. Dus, ik besloot te solliciteren. En na een aantal dingen die op niets uitliepen, mocht ik op 11 april 2022 beginnen bij mijn nieuwe baan. Ik weet nog hoe zenuwachtig ik in de trein zat.  Mijn schoudertas helemaal gevuld met broodjes en drinken, nog genoeg plek voor een laptop erin. Ik vond het helemaal spannend.

Werk combineren met andere werkzaamheden.

Ookal bevalt het me heel erg goed om een ‘normale’ baan te hebben, ik ben nooit gestopt met mijn andere werkzaamheden. Mijn blog doe ik nu meer hobbymatig, maar het schrijven van de boeken is wel iets dat door blijft gaan. Sterker nog, ik heb net een nieuw contract getekend bij een uitgeverij, iets dat al heel lang een grote droom was. Soms krijg ik wel eens de vraag hoe ik dat allemaal combineer, nouja dat weet ik ook niet zo goed. Het is af en toe ook best wel druk, maar vooral het succes hebben met schrijven was iets dat ik al zolang wilde, dus ik kan er wel echt van genieten. Sterker nog, omdat het zo goed gaat, heb ik mezelf begin dit jaar beloofd met een nieuwe handtas, eentje van Gucci, die ik al heel lang op het oog had. En ik ben er echt superblij mee!

Dus, ik kijk terug op een spannend jaar, waarin heel erg veel veranderde. Maar ook een jaar dat me heel veel goeds gebracht heeft! Zo zie je maar, verandering is nooit slecht!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Nicole Orriëns 30 juni 2023 - 10:31

Wat fijn dat het zo goed bevalt Tamara! Ik kan me voorstellen dat het een flinke overgang was.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.