Een huis gekocht zonder tuin?

by Tamara

Op 1 oktober kregen we na lang wachten eindelijk de sleutels van het nieuwe huis. Dat is meteen ook de reden dat het hier al een tijdje behoorlijk stil is, want we zijn nog heel druk bezig met klussen/uitpakken en het huis afmaken. (Duurt even als je vier kinderen hebt haha) Toen we net de sleutels hadden, plaatste ik een filmpje op instagram, de meeste mensen vonden het prachtig, maar er waren een heleboel mensen die vielen over de tuin. Of eigenlijk het ontbreken daarvan. Want ‘waarom zou je een huis kopen zonder tuin als je vier kinderen hebt?’ Nou, dat zal ik jullie vertellen in dit artikel!

We hebben wel een tuin.

Laat ik één ding uit de wereld helpen, we hebben namelijk wel een tuin. Twee eigenlijk zelfs. Achter het huis hebben we een binnenplaats van ongeveer 20 m2. Dat lijkt niet heel groot en nee, dat is het ook niet, maar je kunt er prima een tuinset en een tuinbank van hout in zetten. Het is nu nog helemaal bestraat, maar we hebben een heleboel leuke plannen, dus dat komt vast helemaal goed. Maarrr.. Hoewel we misschien achter het huis geen grote tuin hebben, hebben we om het huis wel heel erg veel ruimte. Of tenminste, genoeg voor ons. We hebben een garage die helemaal open kan als een soort overkapping waar je prima onder kunt zitten, we hebben een hele grote voortuin en we hebben ook aan de zijkant van het huis nog heel erg veel ruimte. Dus hoewel we misschien geen grote achtertuin hebben, hebben we wel genoeg ruimte achter en om het huis heen.

Waarom hebben we gekozen voor een huis zonder een (grote) tuin.

Zoals jullie misschien wel weten waren we al vijf jaar op zoek naar een ander huis en om verschillende redenen lukte het steeds niet. Het probleem is dat ze in onze woonplaats niet een huis hadden dat gewoon aan alle eisen die we hadden voldeed. In ieder geval niet voor het budget dat wij hadden. Dus als een huis zes slaapkamers had en een grote tuin, moest er een heleboel aan gebeuren of was het ver boven ons budget. En als we een huis vonden dat we mooi vonden binnen ons budget, waren er te weinig slaapkamers, of de tuin was gewoon heel klein. Nu wilde ik heel graag een ouder huis en die hebben vaak gewoon niet zo’n hele grote tuin. Tenminste hier niet.

Uiteindelijk hebben we gekeken naar wat we nou echt belangrijk vonden. Voor we dit huis kochten, hadden we bijna een huis gekocht met een tuin van 800m2, maar achteraf vonden we het huis gewoon echt niet mooi. En bovendien, waar hebben we zoveel ruimte voor nodig? We wonen in een omgeving waar de kinderen prima buiten kunnen spelen en zelf doen we in de achtertuin eigenlijk niet veel meer dan een beetje zitten en barbecuen in de zomer. Onze groene vingers kunnen we kwijt in de voor en zijtuin en dat is eigenlijk wel prima. Dus nee, we hebben geen grote tuin, maar daartegenover staat wel dat we op een geweldige plek wonen, in een prachtig huis, dat zo groot is dat we er eigenlijk voor altijd kunnen blijven wonen.

Wat voor plannen hebben we met de tuin?

Momenteel zijn we druk met het huis bezig en ligt daar nog een beetje de focus op, maar we hebben de voortuin wel al leeg gehaald. Deze stond helemaal vol met siergras, dat langer was dan ik zelf was. De voortuin is dus momenteen wel een beetje kaal, maar dat komt helemaal goed. We hebben een heel mooi ijzeren hek, waar we witte hortensia’s langs willen planten, afgewisseld met paarse en roze bloemen. Verder wil ik graag waaltjes in de voortuin en in het hoekje bij de ronde bocht een prunus of een andere bloeiende boom. Tegen het huis aan komen een klimroos en een clematis. Ik wil er echt een siertuin van maken waar in elk seizoen van het jaar wel iets bloeit en waar het altijd lekker ruikt! Ik kan me van vroeger nog herinneren dat we altijd een boogje hadden met een blauwe regen en een rozenstruik en dat rook zoooo lekker als je er onder door liep!

Voor de achtertuin hebben we ook wel wat plannen. Daar willen we vooral meer groen en wat planten, maar dat moeten we nog even kijken!

Zijn er nog meer mensen met een kleine tuin? En wat hebben jullie ermee gedaan?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Paulien 10 december 2020 - 23:31

Bij ons in Noord-Brabant hebben oud bouw, oude huizen juist wel een grote tuin. De nieuwbouw huizen worden tegenwoordig hutje mutje bij elkaar gebouwd waardoor de huizen en de tuinen erg klein zijn. Wij wilde perse een ouder huis, meer woonruimte binnen en buiten! Ik ben verliefd geworden op jouw huis. Bij ons in Brabant is die voor ons (mijn gezin) onbetaalbaar.

Liefs Paulien

IG @pauliensonlinedagboek

Reply
Silvie 8 december 2020 - 13:46

Yep 🙋🏼‍♀️ Een stadswoning in Eindhoven, flink huis met meer dan genoeg ruimte maar een tuin van een kleine 25m2. En daar kun je idd gewoon een tuinset kwijt, bbqen of een feestje met een paar mensen houden.
Bovendien ligt onze tuin aan het water (echt letterlijk) en hebben we een steigertje wat een paar extra meters geeft. Het water ligt midden in een enorm park dus meer tuin hebben wij ook niet nodig…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.