Een heeeel tof nieuw project!

by Tamara

Al een paar maanden ben ik samen met een klein groepje vrouwen met een heel erg tof project bezig! En omdat we nu een beetje het einde van het project én de grote lancering ervan gaan naderen, leek het me wel een leuk idee om jullie er wat meer over te vertellen! Lees je mee?

Een heel tof schrijfproject!

Misschien weten jullie het nog wel. Een paar maanden geleden plaatste ik een oproepje op mijn social media kanalen, waarbij ik op zoek was naar schrijfsters of in ieder geval mensen die iets met schrijven hadden. Ik liep namelijk al een tijdje rond met een idee en nu wilde ik het ook gewoon een keer doorzetten ook!

Het idee dat ik had, was het samen met een klein groepje vrouwen een soort verhalenbundel maken. Iedereen schrijft een eigen verhaal en dat wordt vervolgens gebundeld tot een leuk boek voor de zomer of om mee te nemen op vakantie! Op mijn oproepje reageerden echt heeeel erg veel mensen en de keuze was niet makkelijk, maar uiteindelijk hielden we een hele toffe groep over waarmee we inmiddels bijna een heel boel klaar hebben!

Waarom wilde ik het doen?

Waarom doe je zoiets terwijl je al een enorme to do list hebt van dingen die je moet doen? Nouja, gewoon omdat ik het leuk vind. Ik krijg heel erg vaak berichtjes van vrouwen die heel erg graag boeken willen schrijven, maar die het gewoon echt niet durven. Ze zijn bang dat het niet goed genoeg is, dat andere mensen hun schrijfsels niet leuk vinden en vinden het eigenlijk gewoon veel te spanend.

ik ben alles behalve een professionele schrijfster, maar ik doe dit inmiddels wel al vier jaar en ik weet nog hoe eng het was in het begin. Mijn eerste boek dat ik ooit schreef en publiceerde, tja.. Het was gewoon niet echt heel erg goed. Destijds vond ik het gewoon heel erg leuk om te schrijven en in een opwelling besloot ik een hoofdstuk op de site te zetten, dat tot mijn grote verbazing best wel heel erg goed gelezen werd en de reacties erop waren ook heel erg goed. Oké, ja.. Ik had ook wel een paar rotreacties. Mensen die zeiden dat het echt heel erg slecht was, iemand die zei dat ik het gewoon niet eens moest proberen en beter gewoon kon stoppen en nog iemand die me vertelde dat sommige mensen gewoon niet gemaakt zijn om schrijver te worden. Nou, daar zit je dan met je faalangst en je weken moed verzamelen om het überhaupt te publiceren. Maar goed, het grootste gedeelte van de reacties was meer dan positief en daarom besloot ik door te gaan. En nee, ik ben nog steeds geen hele bekende schrijfster. Maar ik verkoop inmiddels wel met gemak honderden boeken per maand en heb duizenden mensen die wél graag mijn verhalen lezen. Dus dat is ook al heel erg tof!

Maar goed, toen ik net begon miste ik iemand die me een beetje kon supporten. Iemand die zei dat het allemaal wel gewoon goed was en misschien hier en daar wat goede opbouwende kritiek kon geven. Dat is één van de redenen dat ik dit project begonnen ben. Met zijn allen is het toch minder eng dan alleen en wie weet is het voor één of eerdere vrouwen uit de groep wel dé stap die ze nodig hebben om zich echt op het schrijversvak te gaan richten!

Mijn verhaal.

Voor de bundel leveren we allemaal een eigen verhaal in en die van mij is al een tijdje klaar! Zelf vind ik hem heel erg leuk geworden en de twee proeflezers die hem tot nu toe gelezen hebben ook. Dus ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Hieronder een stukje van de inhoud!

Lotte heeft alles, een geweldige baan als stewardess, een druk sociaal leven en de knapste en leukste vriend van de wereld, die ook nog eens piloot is. Als Bas haar dan ook nog eens ten huwelijk vraagt en ze besluiten om na de bruiloft voor een kindje te gaan, kan haar geluk niet op.
Bas heeft echter een langgekoesterde droom: Het beklimmen van de Mount Everest. En als daar het noodlot toeslaat, staat Lotte haar hele leven op zijn kop. Zeker als blijkt dat Bas niet helemaal eerlijk tegen haar is geweest over zijn leven en hij alles behalve die leuke goedlachse man waarvan ze zoveel hield, blijkt te zijn.
Zwarte weduwen is onderdeel van de bundel die hopelijk ergens in de komende maanden uit komt. Ik heb al wat van de andere verhalen mogen lezen en ze zijn MEGA leuk Echt een supertof project dit!
De bundel zal ergens eind mei uit komen! Dus hou de social media kanalen in de gaten!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

liannesletters 1 mei 2020 - 18:15

Hoi Tamara, nee joh, dit meen je niet! Ik ben met precies zo’n zelfde project bezig! Ook een feelgood-verhalenbundel met allemaal onbekende schrijfsters. Het e-book komt ook ergens eind deze maand/begin juni uit. Bizar eng toeval dit! Ik dacht: o jee, dacht ik origineel te zijn en nu blijkt iemand anders hetzelfde te doen, haha! Maar, in plaats van concurrenten te zijn kunnen we juist misschien iets voor elkaar betekenen en onze krachten bundelen, door misschien ook elkaars bundel op social media te promoten. Zo krijgen we allebei gelijke aandacht. Lijkt je dat wat? We willen andere auteurs immers gewoon helpen en dit lijkt me een leuke manier! 🙂 Ik hoor het graag van je! Lieve groetjes, Lianne

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.