Een gamekamer op zolder!

by Tamara

Inmiddels wonen we alweer een half jaar in ons nieuwe huis en stukje bij beetje wordt het steeds meer echt ons huis. Momenteel zijn we weer aan het schilderen, maar er zijn ook nog zeker een aantal dingen die we nog gaan aanpakken! Zo moeten we nog de oude laminaat vloer van de keuken en gang vervangen, en hebben we nog een aantal ruimtes die nog veranderd moeten worden.  Eén van die dingen is de zolder! We hebben namelijk best wel een flinke zolder boven en gebruiken die momenteel eigenlijk alleen als opslag. Maar het is veel leuker om er iets mee te gaan doen! En daarom hebben we hele toffe ideeën! Kijken jullie mee?

Een game/logeerkamer.

Toen we op zoek gingen naar een nieuw huis, gingen we vooral voor meer ruimte. We hebben vier kinderen en ik werk altijd thuis, dus ik wilde graag een kantoor. Nu was dat best wel lastig om te vinden en we hebben ook een heleboel huizen bekeken, maar dit huis bleek ideaal te zijn! We hebben namelijk inclusief de zolder zeven slaapkamers! Nu hebben we natuurlijk geen zeven slaapkamers nodig en dus gaan we een grote wens van de jongens laten uitkomen! Zij willen namelijk heel erg graag een gamekamer / plek waar ze hun lego kunnen uitstallen. Samen met hun vader verzamelen ze Starwars lego en dat verdiend natuurlijk een mooie plek! Maar goed, nu hebben we ook nog familie die behoorlijk ver weg woont en ik zou een logeerkamer wel fijn vinden! Dus tijd om een mooie combinatie te maken.

Wat moeten we doen om er een game en logeerkamer van te maken?

Nou, voordat we zover zijn, moet er nog wel een heleboel gebeuren hoor! Momenteel is de zolder wel geïsoleerd, maar er is verder nog helemaal niks. Op de grond ligt wel tapijt, maar het is niet echt een aantrekkelijke kamer nu. Maar daar gaat verandering in komen! Op de vloer willen we graag laminaat. Dat hebben we toen we hier kwamen wonen overal in huis over het tapijt heen gelegd, omdat we dit een stuk fijner vinden met zoveel kinderen. Nu was het niet zomaar wat laminaat, ik geloof dat we alleen boven al bijna honderd m2 laminaat gelegd hebben en dat was nog exclusief de zolder!

Foto van de vloer.

Naast de vloer, willen we graag alle muren afwerken met gipsplaten en gaan we kijken of we een vergunning kunnen krijgen voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam, zodat we een tweede raam hebben op zolder. Nu denk ik dat dat best wel een dingetje gaat worden. Ons huis is geen monument, maar wel beschermd dorpsgezicht. Dus hiervoor moeten we nog even met de gemeente kletsen! Haha!

Wat willen we ermee doen?

De zolder lijkt niet zo groot, maar dat is hij wel! Zo groot zelfs dat er met gemak een tweepersoonsbed in past en er nog genoeg ruimte over is. Hij is zelfs zo groot dat we even getwijfeld hebben om er een extra badkamer voor de jongens te maken, maar we vonden dat eigenlijk toch zonde van de ruimte.

We hebben één grote rechte muur waar een groot wit scherm op komt te hangen, een tweepersoonsbed en daartegenaan een bank/ligstoelen waarop je kunt gamen. Daarnaast nog een kast om wat dingen op te bergen en natuurlijk plek om de lego op te bergen! Ik ben heeeel erg benieuwd naar hoe het gaat worden en kan echt niet wachten tot het klaar is. Al vermoed ik dan wel dat ik die drie mannen (inclusief die hele grote van 35) dan een stuk minder zal zien!

Dit artikel is een samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.