Een droom die uitkomt!

by Tamara

Toen Richard mij bijna 3 jaar geleden ten huwelijk vroeg zag ik het al helemaal voor me, een enorme bruiloft met al onze familie en vrienden. Ik in een enorme jurk met steentjes en een enorme rok, Richard in een donkerblauw pak en de jongens (ookal wisten we toen nog niet was Florisje zou worden) in een mini pakje. We zouden trouwen op een landgoed, in een groot kasteel en we daarna vertrokken we op een huwelijksreis naar een exotisch oord.

Inmiddels is dat een beetje (een beetje veel) bijgesteld. De dag die op de dagen dat mijn kinderen geboren zijn na de mooiste dag uit mijn leven moet worden, moet helemaal draaien om ons en de mensen die het dichtste bij ons staan. Voor mij hoeft zo’n enorme bruiloft niet meer. ik neem jullie mee in een gedeelte van mijn droom dag.

8086ca58ed620139c6e63c808732f21f

 

Natuuuuurlijk hebben we prachtig weer, het is een stralende dag in juni en het weer blijft ook de hele dag prachtig. We zijn gisteravond aangekomen op het Waddeneiland waar we gaan trouwen. (Schiermonnikoog of Ameland ofzo, ben er nog niet uit! Haha) Vandaag is dan eindelijk die dag waar we zo lang naar uit hebben gekeken. Vanmiddag zullen Richard en ik, elkaar onder het oog van onze kinderen Maxim, Floris en Lauren en de rest van de mensen die ons echt dierbaar zijn het ja-woord geven en officieel man en vrouw worden.

f0f85df14fb3a475fc0ab44faf7a5246

bron

De jurk die ik al maanden geleden uitgekozen heb en waar ik zwijmelend elke keer over wegdroomde, hangt al te wachten op het hangertje aan de kast. Waar ik ooit had gedacht dat ik in een enorme glitter prinsessenjurk zou trouwen, is dit een prachtig kanten exemplaar, simpel en romantisch, precies zoals bij deze speciale dag past.

c45d2f3a19c20c20cb2fb040e6f1cdb2

bron

Dan word er zacht op de deur geklopt en komen mijn drie kinderen binnen gelopen, de jongens in een wit overhemd en Lauren in een wit jurkje dat ze zelf zo ontzettend prachtig vond. Vanaf vanmiddag zal ik dezelfde achternaam als hun dragen, iets wat toch wel heel erg speciaal voelt.

Terwijl ik me klaar maak, kijk ik naar de meegebrachte foto van mijn moeder op haar trouwdag. Juist op deze dag mis ik haar nog het meest, ze had hier gewoon bij moeten zijn en mij moeten helpen met voorbereiden.

c402a6368669e6bf97037326b4f4cfde

bron

Dan komt iemand binnen die zegt dat het tijd is om te gaan. Onderweg naar de locatie aan het strand word ik wat zenuwachtig. Na 10 jaar gaat het dan eindelijk gebeuren, naast onze kinderen zal dit de grootste verbintenis tussen ons zijn, zal het ook anders voelen? Als ik in de verte de stoelen al zie staan met al onze gasten en Richard bij de oude boom waar het gaat gebeuren, slik ik even. Hoe vastberaden ik ook ben, het blijft toch even spannend.

Ik pak mijn kinderen nog eens even goed vast en zie aan hun dat ze het ook wat spannend vinden. Dan lopen zij met zijn drieen, hand in hand naar hun vader toe, precies zoals we geoefend hadden. Dan is het mijn beurt, mijn vader ziet dat ik zenuwachtig ben en knijpt nog even in mijn hand.  ‘Ik hoop zo dat ik niet struikel!’ weet ik er nog uit te brengen terwijl we gaan lopen.

90b8cb50bda6abde446afc269a4847de

bron

Ik zie Richard staan en als onze blikken elkaar kruizen, krijg ik spontaal kippevel en een brok in mijn keel..

Het gaat nu echt gebeuren! Over een paar minuten dragen we onze trouwringen en zijn  wij Man en Vrouw.

 

Dit was dan een stukje over mijn droomdag, een dag waarvan ik hoopt dat hij in de komende jaren echt een keer gaat gebeuren! Als jij nog gaat trouwen, dan is het misschien leuk om mee te doen aan de winactie van Lucardi waarbij je een prachtige bruidsarmband kunt winnen als je je droomaanzoek deelt.

Ben jij al getrouwd of ga je nog trouwen? Hoe ziet jouw droom dag eruit?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

21 comments

Charlotte 3 augustus 2015 - 08:53

Heel mooi! Die dag komt vast snel 🙂
Wij zijn in mei 2014 getrouwd en ik droom er nog steeds over ♥

Reply
Erica 21 juli 2015 - 17:30

Ik ben 7 jaar geleden getrouwd. Ik had het precies zoals ik wilde (behalve dat mijn ouders van bovenaf mee moesten kunnen ipv naast mij te staan ? ) een half kapitaal heeft het me gekost en wat hen ik nu een spijt! Niet van mijn huwelijk met mijn hubby maar naderhand vraag ik me wel eens af waarom ik zo’n groot feest heb gegeven ipv een nieuwe auto of exotische vakantie haha

Reply
Janske 21 juli 2015 - 14:22

Prachtig! Zo zou ik ook wel willen trouwen…ik ben ruim 6 jaar geleden op een hele bijzondere manier gevraagd…toen wilden we snel trouwen…maar eerst sparen….toen we ons budget bij elkaar hadden wilden we liever een huisje kopen…en toen werd ik zwanger…dus het is er nog niet van gekomen…maar de dag komt er vast en zeker…we weten alleen nog niet wanneer en hoe…

Reply
Nicky 21 juli 2015 - 09:16

Prachtig! Het zal zeker een dagje worden om nooit te vergeten maar ook een dagje dat je je moeder erg gaat missen. Hoop dat je niet jaren op deze speciale dag hoeft te wachten.

Reply
Bianca 21 juli 2015 - 08:56

Ah wat mooi!! Ik droomde vroeger ook van zo’n grote, uitgebreide prinsessenbruiloft. Nu eigenlijk helemaal niet meer, het liefst zou ik na de ceremonie nog wat drinken met iedereen en dan op naar Schiphol voor onze huwelijksreis haha! Lekker naar een warm land in ieder geval! xo

Reply
Whitney ♡ Whtnysworld 21 juli 2015 - 00:02

Zo mooi.. ik wil ook zo graag trouwen. Vooral nu met onze kindjes erbij. Maar heb al gezegd Lila moet kunnen lopen zodat ze samen met haar broer kan lopen.

Reply
iliveformydreams.com 20 juli 2015 - 21:16

Mooi om zo te kunnen dromen! Ik droom nog steeds weg bij onze mooie bruiloft, al bijna weer 3 jaar geleden.

Reply
Benella 20 juli 2015 - 20:30

Mooi geschreven, ik kan me er helemaal in vinden! Maar dan natuurlijk met mijn vriend en onze zoon 😉

Reply
Rosie 20 juli 2015 - 18:08

Wat heerlijk he om zo te zwijmelen haha! <3 ik heb mijn grote dag al gehad maar kijk nog heel vaak de foto's en trouwvideo terug en zwijmel iedere x weer verder! Ik hoop dat jouw dag zo fantastisch mag zijn als dat je je nu bedenkt!

XX Liefs

Reply
Karin 20 juli 2015 - 13:51

Mooi, nu ik een kindje heb zou ik graag nog een keer met mijn man trouwen met onze kleine erbij! Lijkt me zo speciaal

Reply
Sylvie 20 juli 2015 - 13:04

Ik hoop voor je mee dat deze droomdag binnenkort werkelijkheid wordt! Verwacht er tzt natuurlijk wel wat foto’s van hier!

Reply
Daniëlle 20 juli 2015 - 12:19

Heerlijk om over te dromen he! Wij zijn drie jaar geleden getrouwd, alles zelf georganiseerd, ook klein gehouden en wat hebben we genoten. Een dag om nooit meer te vergeten. Zo bijzonder 🙂

Reply
Charlotte 20 juli 2015 - 11:36

Hopelijk hoef je niet heel lang meer te wachten op je droombruiloft!

Reply
lin 20 juli 2015 - 10:33

Ah echt mooi om te lezen! Ik hoop snel dat deze dag voor je uitkomt!!

Reply
Malou 20 juli 2015 - 09:48

Wauw, heel mooi geschreven!

Reply
Irene 20 juli 2015 - 09:30

Mooi omschreven, ik denk dat ieder meisje wel z’n droom heeft!

Reply
Barbara 20 juli 2015 - 09:11

Wauw, wat een romantische dag gaat dat worden. Erover dagdromen is al fijn he? Ik ben 12 jaar samen met mijn lief en hij heeft mij wel gevraagd èn ik heb ja gezegd. Maar wij fantaseren er eerst ook nog lekker op los. Onze dag komt nog. Het leukste is als onze dochter oud genoeg is om dit moment ook ècht mee te maken en later nog helemaal weet hoe het voelde en hoe het was. Dat lijkt me leuk. Ook voor haar een ring uit te kiezen. Een prinsessenjurk die past bij de mijne. Ja ik droom ook nog even door.

Reply
Gwen 20 juli 2015 - 08:59

Ik kreeg er kippenvel van! Wat mooi geschreven meis! Wij zijn met zn tweetjes getrouwd, soort van stiekem want we hadden geen getuigen nodig omdat die al getekend hadden voor het partnerschap. Dezelfde achternaam hebben vond/vind ik het speciaalst 😀

Reply
anne 20 juli 2015 - 08:56

Stommerd.. ik moes huilen…
prachtig..

ik hoop ook snel dezelfde naam te mogen dragen als mijn 4 mannen ♡♡

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 20 juli 2015 - 08:45

Mooi! Hoop dat jouw/jullie droombruiloft op een dag uitkomt!

Reply
Joyce 20 juli 2015 - 08:27

Mooi geschreven!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.