Een dag thuiswerken met drie kinderen? Hoe dan?

by Tamara
Thuiswerken met drie kinderen

Thuiswerken met drie kinderen? Is dat wel te doen? Zeker wanneer ze alledrie thuis zijn? En hoe zien mijn dagen eruit als ik thuis aan het werk ben? Ik vind het altijd heel erg leuk om te kijken hoe andere mensen dat doen en daarom leek het me ook wel een leuk idee om jullie eens een kijkje te geven in hoe ik dat doe. Schrik niet, mijn dagen zijn heel vol en een beetje chaotisch, maar als het werkt, tja. Hahah.

Een dag thuiswerken met drie kinderen? Hoe dan?

Ik heb als voorbeeld maar een dag genomen waarop ik het ook een beetje druk had qua werk. Ik probeer de laatste tijd alvast een klein beetje vooruit te werken voor als de baby er straks is en ik had ook wat opdrachten die af moesten. Ik heb een beetje een schema bijgehouden met wat ik allemaal deed! Kijken jullie mee?

8.45.

Om kwart voor 9 zitten de beide  jongens op school en ik moet dan altijd even een klein beetje bijkomen en nog wakker worden haha. Zeker nu ik zwanger ben vind ik de ochtendspits best wel pittig en dus gun ik mezelf in de ochtend altijd eerst even een half uurtje om bij te komen en zelf ook even te eten. Daarna ruim ik de ontbijttafel af, ga ik naar boven met Lauren om de was aan te zetten en de troep een beetje op te ruimen en de slaapkamers even te luchten.

Vervolgens ga ik naar beneden om het huishouden te doen. Ik heb er geen moeite mee om te werken als er war speelgoed ligt of wanneer er wat kruimels op de grond liggen, maar wanneer het echt een bende is kan ik me niet concentreren. Ik ga dus altijd in de ochtend eerst even met de stofzuiger door het huis heen, dan doe ik de afwas enz. Ik heb al eens een uitgebreide blog over mijn schoonmaakroutine geschreven, hierin vind je globaal wat ik op welke dag doe.

10.00/10.30.

Op dit tijdstip ben ik meestal wel redelijk klaar in huis. Ik geef Lauren dan vaak een beetje fruit en laat haar even spelen (lees:alle speelgoedkasten weer overhoop trekken zoals ze de laatste tijd altijd doet) en dan begin ik aan mijn mail. Het verschilt een beetje per dag hoeveel mail er binnen komt, dus de ene dag ben ik zo klaar en de andere dag kan ik er wel een tijdje mee bezig zijn. Wanneer de mail klaar is kijk ik of ik verder nog iets moet doen en anders speel ik even met Lauren tot het tijd is om Floris te halen.

11.30.

Floris heeft een beetje moeite met wennen op school en daarom hebben we afgesproken dat hij tot de vakantie halve dagen gaat. Ik haal hem altijd rond half 12 op, dan dek ik de tafel, eten we met zijn drietjes een broodje en daarna breng ik Lauren naar bed. Daarna klets of speel ik wat met Floris en aangezien hij vaak moe is van school mag hij dan even tv kijken. Rond 1 uur ga ik meestal aan het werk totdat het tijd is om Maxim te halen. Op deze dag (ik ben de datum vergeten op te schijven en mijn preggobrain doet het niet echt haha) moest ik 3 previews versturen voor betaalde artikelen en verder nog wat content schrijven zodat er elke dag wat online komt. Gelukkig lukte het schrijven prima en voor 3 uur had ik 3 blogs af.

15.00

Nadat ik Lauren om kwart voor 3 wakker heb gemaakt rijden we naar school om Maxim op te halen. Ik kijk of ik nog naar de winkel moet en als dat niet zo is dan gaan we meestal meteen weer terug naar huis. Maxim heeft altijd even nodig om bij te komen als hij thuis komt, dus ik laat hem vaak even met rust terwijl ik ze alledrie wat te drinken met iets erbij geef. Terwijl ze alledrie even bezig zijn ga ik nog heel even aan het werk. Ik kijk of ik nog reacties terug op mails heb, maak de laatste preview af en rond half 5 gaat de laptop dicht en blijft hij dicht tot ze allemaal op bed liggen.

20.00/ 21.00

Het hangt er een beetje vanaf hoe laat de kinderen slapen, maar zodra iedereen ligt probeer ik altijd even een momentje voor mezelf te pakken. Even helemaal niks en even een klein beetje bijkomen. De avondroutine hier is namelijk best wel vermoeiend haha. Rond 10 uur doet Richard nog even een spelletje of kijkt hij wat tv en plan ik de blog voor de volgende dag in. Ik kies eigenlijk altijd pas de avond ervoor welke blog de volgende dag online komt. Eerst plande ik wel eens voor de hele week in, maar dan kwam het wel eens voor dat ik dan een blog online had staan die ik helemaal niet op die dag vond passen (bijvoorbeeld waterspelletjes met kinderen als het regent dat het giet!)  Ik werk soms in de avond nog wel wat door, vooral als ik veel moet doen, maar de laatste tijd komt er zulke onzin uit mijn handen als ik in de avond ga zitten bloggen dat ik dat maar niet meer doe haha.

 

Voor de andere thuiswerkers, lijkt mijn dag een beetje op de jouwe? Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Stephanie 20 juli 2017 - 11:44

Wat knap hoe je dat doet. Ik vind het al lastig met 1 en moet het echt hebben van zijn dutjes. Respect!

Reply
Ilse 18 juli 2017 - 09:21

Ik werk dan wel naast het bloggen… maar als ik blog dan werkt het ook zo…. sinds beide kids volledig naar school gaan plan ik soms een complete blogdag in of juist een mama dag 😉

Reply
Patricia 18 juli 2017 - 06:24

Met een baby’tje lukt dit mij nog niet, terwijl hij toch nog veel slaapt. Maar goed: ik ben zelf ook wat energie verloren tijdens de zwangerschap.

Reply
Nanine 17 juli 2017 - 11:07

Veel respect voor hoe jij het doet.
Bij mij komt er niet veel uit mijn handen met 3 kinderen, vooral niet na maar 4 uurtjes slaap. Zelfs bij het huishouden laat ik steken vallen. Dus ik vind je een knapperd!

Reply
Nicole 17 juli 2017 - 06:44

Als ik aan mijn blog werk of thuis werk met Fay erbij lukt dat totaal niet. Zij vraagt telkens aandacht ondanks dat ze bijvoorbeeld zelf speelt. Dan raak ik mijn concentratie / flow kwijt dus doe ik er 10x zo lang over…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.