Eefke | Vrolijke tulpen van papier

by Eefke
Tulpen van papier

Hallo allemaal op deze regenachtige donderdagochtend… Wanneer is het nu echt eens lente? Het wordt tijd voor vrolijkheid, kleur, wat warmte en zon en natuurlijk al die leuke voorjaarsbloemen. Zo hier en daar steekt er al wat leuks uit de grond maar het mag en kan altijd meer worden toch? Dan heb ik iets leuks als DIY. Bloemen. En ze zijn ook geschikt om samen met je  kinderen te maken.

Vrolijke tulpen van papier.

Mijn kinderen zijn dol op papier en karton. Alles wat te vouwen, knippen en lijmen is vinden ze helemaal fantastisch. We hebben hier dan ook een lade vol met verschillende soorten, kleuren en diktes papier. En massa’s knutselboeken. We hadden bedacht vrolijke dingen te gaan maken en zo kwamen we al snel op bloemen, tulpen om precies te zijn. Met een oud knutselboek (gekregen van mijn moeder), wat zoekwerk op Pinterest en google zochten we verschillende tulpen van papier om te vouwen. We probeerden er veel, of ja ik dan.. mijn kinderen zijn 3 & 5 die vonden het knippen en plakken leuker. Ze gaven me vooral aanwijzingen van kleur en versie. Maar uiteindelijk wilde mijn oudste zoontje zelf een tulp vouwen en ik besloot die versie zelf uit te tekenen en stap voor stap met hem mee te doen. Deze stap voor stap ga ik hier ook met jullie delen. Doen jullie mee? Probeer deze DIY, maak een foto en plaats hem met de hashtag #vrolijkevoorjaarstulpen en dan kan iedereen meekijken. Verspreiden we samen het lentegevoel.

Hier onder mijn foto (van slechts een van mijn ramen). En ja ik heb er veel, tot vreugde van mijn kinderen. Want ze moesten op de ramen geplakt worden. Wij wonen aan een fiets- en wandelroute in het buitengebied en onze tuin, het huis maar vooral onze vaak kleurrijke ramen trekken veel bekijks.

Tulpen van papier

Wil je deze vrolijke tulpen ook eens uitproberen?

Veel heb je niet nodig en veel tijd kost het ook niet. 😊
– Vellen gekleurd papier (vouwblaadjes)
– evt lijm of plakband om dingen vast te zetten
Wij gebruikten zelf (zie foto) verschillende kleuren voor de bloemen en ook 2 verschillende kleuren voor de steel en het blad. En door ze smaller, breder, langer, korter te vouwen krijg je leuk hoogte verschil.

Download de stap voor stap hier: Tulpen

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.