Eefke | Paasdecoratie

by Eefke
Paasdecoratie

Ik wilde een keer iets anders maken voor Pasen dan de paastakken met leuke hangertjes eraan. Of de vaas met tulpen en leuke paasbeeldjes die je erbij zet. Begrijp me niet verkeerd deze staan er ook hoor maar dit keer iets extra’s. Eigenlijk ingegeven door mijn moeder, zij maakte dit mooie exemplaar. Maar ik ben er zelf ook nog een aan het maken. Normaal gesproken doen we dit samen. Voor Kerst en met Pasen. Maar dit jaar is alles anders. Dan ook maar een andere paasdecoratie 😉

Paasdecoratie

Wat heb je nodig voor de DIY Paasdecoratie:

– IJzeren ring
– touw
– kwarteleitjes (of andere decoratieeitjes)
– pipetjes
– evt bloemen of takjes ter decoratie
– lijmpistool

Hoe pak je het aan:

Je begint met de ijzeren ring en het touw. Plaats het touw op de gewenste hoogte en lijm het uiteinde vast op de ring. Wikkel daarna het touw zo strak mogelijk om de ring en zet het tussendoor een paar keer met wat lijm extra vast. Wikkel het touw zo vaak om de ring als je zelf wilt.
Pak dan de eitjes erbij en verdeel deze over het touw. (zet het nog niet vast, ik leg zelf eerst alles bij elkaar en lijm daarna pas) Het is dan leuk (maar dat is mijn mening) om het speels op de vullen. Dus alles een beetje door elkaar. Hele eitjes, gebroken eitjes, stukjes eierschaal, alles kan leuk door elkaar worden geplaatst. En als dat allemaal leuk op de plek ligt pak je het lijmpistool er weer bij en zet je alles vast. Als laatste kun je nog takjes, bloemen of andere decoratie dingen ertussen plaatsen. In deze variant die mijn moeder maakte zitten sedum en veertjes.
Als extraatje maakte mijn moeder ook nog 2 pipetjes op. Op dezelfde manier als de ring. Je zet het touw op 1 plek vast met lijm en omwikkelt het pipetje met het touw. Tussendoor zet je het indien gewenst vast met de lijm. En ook hier zitten eierschalen op vastgeplakt. Leuke van deze is.. je klemt het tussen het touw, of je plakt het ook op de ring vast. Vult de pipetjes met water en je zou er zelfs nog een vers bloemetje in kunnen verwerken.
Zoals ik aangaf, deze is door mijn moeder gemaakt, de mijne is nog niet klaar. Het touw zit in ieder geval op een andere hoogte, er liggen minder eitjes op en gewone takjes (hallo wonen aan de rand van het bos) met veertjes. Maar mijn lijmpistool heeft het begeven en mijn shopping afspraak bij de action staat pas in het weekend… vandaar de foto van mijn moeder’s exemplaar.. de mijne is straks terug te vinden op mijn instagrampagina. En ja ze hangen straks bij elkaar. Ook lekker speels. Beetje van mezelf en ook een beetje van mama.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Anoniem 9 december 2023 - 07:41

PRACHTIG GEDAAN!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.