Eefke | DIY Vogelvoer slinger

by Eefke

Wij voeren de vogels in onze tuin vrijwel het hele jaar door bij. Hebben op diverse plekken in de tuin voederplaatsen, voederhuisjes en ook ontzettend veel nestkastjes. Heerlijk zeker nu in de lente… we slapen met de ramen open en vanaf het moment dat de zon op komt tot de zon onder gaat is het een gekwetter van zoveel verschillende vogeltjes.
Juist omdat we dat zo leuk vinden zijn we ons gaan verdiepen in het voeren, bijvoeren van de vogels. Hier zitten groene spechten, bonte spechten, winterkoninkjes, merels, duiven, diverse soorten musjes, diverse soorten vinkjes, boomklevertjes en zelfs aan de rand van de tuin zitten bosuilen. Er hangt namelijk een nestkast voor uilen in onze tuin. al niet moeilijk en ideaal met kleine kindjes.

Wat voeren we dan allemaal bij:

Nou we hebben ons dus ingelezen, daardoor hebben we standaard verschillende zadenmixen in huis voor de vogels. Echt grappig is het dan ook om te zien dat als we eens een standaard zak meenemen (om er bijvoorbeeld zelf vetpotjes mee te vullen of een vogeltaart mee te maken) dat bepaalde vogeltjes bepaalde zaadjes eruit halen en als die weg zijn zie je andere vogeltjes komen voor de rest.
Maar de standaardproducten van de vogelbescherming hebben we dus altijd ook wel in huis. Deze bevinden zich dan gemixt door de tuin, afhankelijk van waar welke vogels zitten hangt hun favoriet in de buurt. De bekende potjes met noten, zaden, meelwormen en bosvruchten maar ook de vetbollen, pindaslingers enz slaan we in grote getallen in.

Toch zegt de titel DIY Vogelvoer slinger.
Tuurlijk het is makkelijk om naar de standaard dingen te grijpen, maar met kleine kinderen is het ook gewoon af en toe leuk om eens iets zelf te maken voor de vogels. Dan pak ik een standaard zak met vogelvoer, vet (zoutvrij & suikervrij), de vogelpindakaas en gaan we aan de slag.
Wat heb je nog meer nodig:
– touw
– schaar
– bekertjes
– mesje en een plat bord

Hoe ga je dan te werk:
Pak het gewenste aantal bekertjes en de gewenste lengte van het touw. Ik prik met de schaar altijd 2 gaatjes en als ik het touw erdoor haal knoop ik het ook altijd vast. Het is soms zo druk dat hier alles beter door op zijn plek blijft. Als ik de bekers over het touw verdeeld heb ga ik de pindakaas smeren (wat soms niet te doen is) en daarna rollen we de bekers met pindakaas door de zaadjes. En eigenlijk ben je dan al klaar. Helemaal niet moeilijk met kleine kindjes.

 

Benieuwd naar meer DIY projectjes. Op dit moment zijn we bezig met het DIY avonturenpad en onze moestuin. Hier volgen snel meer blogjes over. Maar er moet nog heel wat werk verzet worden. Nu al nieuwsgierig? Zoek me op op insta @eefke_spoelstra_lommen

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.