Eefke | DIY avonturenpad | deel 2

by Eefke
Avonturen pad

Wat te doen met je eigen stuk bos? Wij begonnen aan een avonturen pad voor onze kinderen. We wonen heerlijk landelijk met een eigen stukje bos, waar we ooit een park/bostuin van willen maken. Jarenplan uiteraard. Maar voor nu wordt het een avonturen pad voor de kinderen. Ook wel natuurlijke speeltuin te noemen.

Ik schreef er al een eerder blogje over en dan nu deel 2.

Avonturen pad

Boomstronken als stapstenen

Hoe staat het ervoor:

We hebben een pad gemaakt door het bos. Daarover ging met name deel 1. Ondertussen zijn we wat weekjes verder en hebben we wat extra paden gemaakt. Op dezelfde manier. Hedra weggetrokken en met een hark weer een stuk pad schoon gemaakt. Vervolgens met takken de zijkanten een beetje aangemerkt en zo zijn er weer wat meters bij gekomen.

En dan:
We lopen over van ideeën. We hebben een gezamenlijk pinterestbord voor dit bos. Als je dat bord zou bekijken zou je denken goh beslis eens wat je wilt. We willen veel en het liefst zo snel mogelijk. Maar zoals bij iedereen hebben we te weinig tijd maar goed… We gaan stug door.
In een deel van het bos laten we de klimopplant liggen. Vergt wat onderhoud (met name snoeiwerk om het tot dat gedeelte te beperken maar we gaan het proberen. In de klimop hebben we grote stukken boomstronk neergelegd op ruime stap afstand van de jongste. Van bovenaf ziet het eruit als boomschijven maar ze moeten er echt op stappen en doorstappen. De jongens vinden het fantastisch! Tussen de bomen door stappen en tellen op hoeveel stukken ze stappen. Het pad komt uit bij een grote struik die de jongste vakkundig (ahum) met een snoeischaar bewerkt heeft waardoor het lijkt op een hutje. En zo staat er weer iets extra’s op het lijstje.

Glijbaan het bos in

Ook schreef ik al over de glijbaan. Nou die hebben we op de kop weten te tikken. Hij ligt al op de juiste plek, maar hij hoort op een kleine hoogte te komen. Eerder zeiden we nee tegen een hoge boomhut. Daarvoor (ze spelen nu zelfstandig in het bos) vinden we de kinderen nog te klein. Maar een soort van plateau met hekwerkje erom en een ‘toegangspoort’ boven de glijbaan daar gaan we voor nu wel in mee. En begrijp me niet verkeerd, die boomhut komt er, al hopen we daar nog extra input voor te krijgen. Dat was een project wat mijn vader zich had toegekend. Meedenken gaat nog.. mee bouwen helaas niet meer, laat staan ( al bouwen we hem nu al) dat hij het eindresultaat mee gaat krijgen. Maar het wordt een ere plek voor hem.

Wat hebben we dan nog meer gedaan.. Nou het kabouterdorp.. daar hebben we 2 bomen voor uitgezocht en rondom de bomen alles schoongemaakt, opgemeten en daar hebben we bloemzaadjes gestrooid. Bloemen die met name vlinders aan moeten trekken: dat maakt het magisch mama. Nou dan doen we dat. Dus nu zijn we op zoek naar leuke accessoires, tuinkabouters en heel veel tijd om alles mooi op te hangen en neer te zetten. Al ga ik daar zelf (na de meivakantie van de kinderen) ook wat andere DIY’s voor proberen.
Belangrijkste voor ons is: iedere stap die we in dit avonturenpad nemen is dat de kinderen betrokken zijn. Gaandeweg leren zij gigantisch veel over het bos, allerlei andere planten en dieren, hoe om te gaan met natuur en wat ze wel en niet kunnen. Ze mogen proberen, bouwen, sjouwen, graven, aanplanten en nog heel veel meer… Een avonturen pad in de breedste zin van het woord.

Ik hou jullie op de hoogte.. er komen nog meer delen. Met het weer van de afgelopen dagen hebben we een kleine set back. Ik wilde foto’s maken maar er lagen flink wat bomen om en takken verspreid. Dat moet eerst weer opgeruimd en hersteld worden en dan kunnen we door. Als jullie het leuk vinden, volg me dan op instagram. In mijn stories komt vaker iets voorbij. https://www.instagram.com/eefke_spoelstra_lommen/

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.